Φωτεινή Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η Ελισάβετ θα αναμετρηθεί με τα θέλω και την καρδιά της»
Media

Φωτεινή Παπαθεοδώρου για Μαύρο Ρόδο: «Η Ελισάβετ θα αναμετρηθεί με τα θέλω και την καρδιά της»

Ένας απαγορευμένος έρωτας, ένα πάθος μοιραίο... Η αφοσίωση στον Θεό συγκρούεται με την επιθυμία για έναν άντρα... Το «Μαύρο ρόδο» έκανε πρεμιέρα στο MEGA και η πρωταγωνίστρια Φωτεινή Παπαθεοδώρου ενδύεται τα ρούχα του μοναχισμού και κάνει τις πρώτες της δηλώσεις για την ηρωίδα που υποδύεται, ·αποκαλύπτοντας μικρά μυστικά.

Μπορεί να έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS, καθώς και ταινιών μικρού μήκους, με το «Μαύρο ρόδο» όμως κάνει το τηλεοπτικό της . ντεμπούτο!

Σπούδασε στην Αγγλία αγγλική λογοτεχνία σε προπτυχιακό επίπεδο και κλασική φιλολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο και φυσικά υποκριτική. Επιπλέον, έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked in», η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα στους νικητές του σκηνοθετικού διαγωνισμού Straights το 2017 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο λονδρέζικο φεστιβάλ Super Shorts. Ως ηθοποιός έχει συμμετοχές στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», σε ταινίες μικρού μήκους, καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις στη σκηνή και στο ραδιόφωνο στην Αγγλία.

Πείτε μας μερικά πράγματα για την Ελισάβετ και για τα συναισθήματα που νιώθετε ως Φωτεινή γι’αυτήν…

«Είναι μια δόκιμη μοναχή 22 ετών, που ζει σε μοναστήρι από τα 12 της χρόνια και έχει αποφασίσει πως θέλει να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Η Ελισάβετ βλέπει τον κόσμο μέσα από τον τρόπο που της διδάσκει η αγάπη του Χριστού και η αγάπη της για Εκείνον. Θα αναμετρηθεί σκληρά και επώδυνα με την πίστη, τον χαρακτήρα, τα θέλω και κυρίους με την καρδιά της. Για να μπορέσεις να υποδυθείς οποιονδήποτε χαρακτήρα με αληθοφάνεια, πρέπει να νιώσεις ενσυναίσθηση γι' αυτόν. Να μπορείς να ταυτιστείς με την ψυχική κατάστασή του και κυρίως να κατανοήσεις τη συμπεριφορά και τα κίνητρά του. Αρχικά έψαξα να βρω κοινά στοιχεία που μπορεί να έχω με την Ελισάβετ. Αλλά για να μπορέσω να είμαι πιστή στον χαρακτήρα, έπρεπε επίσης να μην την κρίνω για κάποιες επιλογές της διαφέρουν πολύ από αυτές που θα έκανα εγώ. Τώρα που σκέφτομαι, το "μην κρίνετε" είναι μια πολύ χριστιανική αντίληψη. Και ίσως τελικά η υποκριτική μοιράζεται περισσότερα στοιχεία με τη θρησκεία από ό,τι ήξερα».

Για μια νέα κοπέλα σαν εσάς ο μοναχισμός πρέπει να φαντάζει κάτι πολύ μακρινό. Πώς το βλέπετε πια μέσα από τον ρόλο σας;

«Η αλήθεια είναι πως πριν από το "Μαύρο ρόδο" ήξερα πάρα πολύ λίγα για τον μοναχισμό. Ξεκινώντας λοιπόν να κάνω έρευνα για τον ρόλο, είδα ταινίες και ντοκιμαντέρ. Ακόμα και τότε όμως μου φαινόταν μια ζωή πολύ , εξωπραγματική. Μέχρι που επισκεφτήκαμε, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλου, το μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο για κάποιες ημέρες και ζήσαμε μαζί με τις μοναχές. Εκεί νομίζω κατάλαβα και έμαθα το πιο σημαντικό και απλό πράγμα που χρειάστηκε για να καταλάβω και την Ελισάβετ. Πως όλοι είμαστε άνθρωποι. Άνθρωποι που κάνουμε επιλογές, κάνουμε λάθη, έχουμε απόψεις, επιθυμίες και πιστεύω. Υπήρχαν μοναχές εκεί που μπήκαν στο μοναστήρι από 20 χρονών, που κάνουν το δεύτερο μεταπτυχιακό τους και πηγαίνουν πανεπιστήμιο, που κάνουν μαθήματα οδήγησης για να μπορούν να οδηγούν και να κάνουν τις δουλειές τους, που προηγουμένως ήταν παντρεμένες, είχαν οικογένειες, που αγαπούν τα γλυκά… Και όλες μάς δέχτηκαν ανοιχτόκαρδα και μας έκαναν να νιώθουμε πως ανήκαμε εκεί και μας μιλούσαν λες και ήμασταν φίλες χρόνια. Έπρεπε να γνωρίσω ανθρώπους που ζουν αυτή τη ζωή για να καταλάβω πως η Ελισάβετ είναι ακριβώς όπως οποιαδήποτε άλλη 22χρονη άνθρωπος!»

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved