Η γη της ελιάς: Ξυλοκοπούν βάναυσα την Αθηνά
Media

Η γη της ελιάς: Ξυλοκοπούν βάναυσα την Αθηνά

Η γη της ελιάς: Ο Λυκούργος πληροφορείται για τον θάνατο του επιστήθιου φίλου του, του Ιάκωβου, και καλείται να βρει τη δύναμη και να μεταφέρει την είδηση στην οικογένεια Βρεττάκου.

Ο Λυκούργος, αφότου το δικαστήριο έκρινε ένοχη την Αθηνά για τον φόνο του Δημήτρη, ξαναδιαβάζει προσεκτικά τη δικογραφία και φαίνεται αποφασισμένος να κάνει έφεση. Κάποια στιγμή, όμως, τον συναντάει μία μυστηριώδης γυναίκα, η οποία του ανακοινώνει μία πολύ δυσάρεστη είδηση. Αυτή έχει να κάνει με τον θάνατο του επιστήθιου φίλου του, του Ιάκωβου Βρεττάκου, ο οποίος αν και επέστρεψε στην Ισπανία για να αντιμετωπίσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας του κρυφά από όλους, τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο Λυκούργος, στο άκουσμα της είδησης, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Επιπλέον, η γυναίκα τού ζητάει να βρει τη δύναμη και να μεταφέρει την είδηση στην οικογένεια Βρεττάκου όπως επίσης και να προχωρήσει στο άνοιγμα της διαθήκης του. Στο μεταξύ, όλοι στην Αρεόπολη είναι αναστατωμένοι με την απάτη της Κατερίνας, καθώς μαθαίνουν ότι έχει ήδη συλληφθεί στο εξωτερικό. Ο Δημοσθένης, σε έξαλλη κατάσταση, ζητάει από τη Χάιδω να του επιστρέφει η ίδια τα χρήματα που έδωσε για τον έρανο, ενώ συγχρόνως κατηγορεί και την Ασπασία, που τον παρέσυρε. Λίγη ώρα μετά, η Χάιδω, η Μαργαρίτα και ο Λυκούργος δίνουν συνέντευξη στην τηλεόραση για αυτή την υπόθεση, με την πρώτη να δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να επιστρέφει όσο γίνεται περισσότερα χρήματα.

Η Μυρτάλη θέλει να διώξει από την εταιρεία τον Ισίδωρο

Η Αθηνά, κάθε μέρα που περνάει στη φυλακή, έρχεται αντιμέτωπη με μία... ανακάλυψη. Αυτή τη φορά, μαθαίνει πως η Βαγγελιώ, η γυναίκα που υποτίθεται ότι την προστατεύει, είναι η αρχηγός της συμμορίας. Έτσι, δεν διστάζει να συγκρουστεί μαζί της, με τις απειλές της Αθήνας στη Βαγγελιώ να γυρίζουν εις βάρος της, καθώς η συμμορία τη στριμώχνει και την ξυλοκοπεί βάναυσα. Στο μεταξύ, ο Λυκούργος συγκεντρώνει την οικογένεια Βρεττάκου και ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου αδελφού και θείου τους, του Ιάκωβου, με όλους να ξεσπούν σε κλάματα και να μην μπορούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Επιπλέον, ο δικηγόρος προχωρά στο άνοιγμα της διαθήκης και τους ανακοινώνει πως το διαμέρισμα στο οποίο ζούσε στην Ισπανία ανήκει πλέον στον Στέφανο Καπερνάρο. Επίσης, ο νεαρός διατηρεί τη δουλειά του με τον ίδιο μισθό. Όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, όμως, περνούν στην αδελφή του, την Ιουλία, την οποία εμπιστεύεται για το πώς πρέπει να τα διαχειριστεί. Και σαν να μη φτάνουν αυτά, λίγη ώρα αργότερα, η Μυρτάλη συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με σκοπό να αλλάξει το καταστατικό της εταιρείας. Εκεί, απαιτεί να διωχθεί ο Ισίδωρος και να αντικατασταθεί από την ίδια, αναλαμβάνοντας εξολοκλήρου τη διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης.

Οι αντιρρήσεις από όλους είναι σφοδρές, ενώ ο Ισίδωρος, με τη συνδρομή του Μάνου και της Μαργαρίτας, εκβιάζει με κάποιον τρόπο την ανιψιό του, προκειμένου να την αναγκάσει να υποχωρήσει. Από την άλλη, ένας μυστηριώδης άντρας, ο Σωκράτης Δρακόπουλος, κάνει την εμφάνισή του στο χωριό. Πρόκειται για έναν εμπορικό αντιπρόσωπο, ο οποίος λειτουργεί ως μεσάζων για μία σουηδική εταιρεία που ενδιαφέρεται για το ελληνικό ελαιόλαδο και φτάνει στη Μάνη για διαπραγματεύσεις. Μάλιστα, μέρα με την ημέρα εξοικειώνεται όλο και πιο πολύ με τη Μάνη, ενώ κάποια στιγμή συναντιέται τυχαία με την Αντιγόνη και αποκαλύπτεται το ερωτικό παρελθόν τους.

Πηγή: Mytv

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved