Γιώργος Κουβαράς: «Δεν έχω κάνει συμβιβασμούς, για τους οποίους δεν κοιμάμαι τα βράδια»
Media

Γιώργος Κουβαράς: «Δεν έχω κάνει συμβιβασμούς, για τους οποίους δεν κοιμάμαι τα βράδια»

Ο Γιώργος Κουβαράς παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και ο ίδιος νιώθει γοητευμένος από τη δουλειά του, παρά τις δυσκολίες που διαρκώς αντιμετωπίζει. 

Παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ο Γιώργος Κουβαράς επιλέγει
σταθερές σχέσεις τόσο στη δουλειά όσο και στη ζωή, αρκεί κάποιος να μην ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές του.

Βρέθηκε για πολλά χρόνια στο τιμόνι πολιτικών εκπομπών, όμως δηλώνει γοητευμένος από την Πειθαρχία και την αυστηρότητα των δελτίων. Στο τέλος της ημέρας η δημοσιογραφία είναι για εκείνον μια υπέροχη και συναρπαστική δουλειά. Ο Γιώργος Κουβαράς μίλησε στην Realife για όλους και για όλα!

Πολιτικές εκπομπές ή δελτία ειδήσεων; Τι προτιμάτε;

Μετά από τόσα χρόνια, οι εκπομπές είναι για εμένα κάτι πολύ οικείο και επομένως πιο εύκολο. Τις απολαμβάνω όσο γίνεται περισσότερο και μου επιτρέπουν να είμαι σχεδόν απόλυτα ο εαυτός μου. Το δελτίο ειδήσεων είναι κάτι καινούργιο και από την ίδια τη δομή του δεν μπορεί ποτέ να είναι τόσο χαλαρό όσο μια εκπομπή. Οσο περνά ο καιρός πάντως η αυστηρότητα και η πειθαρχία του δελτίου αρχίζουν να μου αρέσουν περισσότερο από όσο μπορούσα να φανταστώ όταν το ανέλαβα.

Εργάζεστε πολλά χρόνια. Πώς βιώνετε τη δημοσιογραφία σήμερα;

Αυτό το «πολλά χρόνια» με πλήγωσε... Οντως δίκαιο έχετε! Η δημοσιογραφία δεν άλλαξε, εμείς αλλάζουμε. Και ίσως σε ένα βαθμό και οι απαιτήσεις του κόσμου από εμάς γιατί έχει δει και έχει ακούσει τόσα πολλά, που δυσκολεύεται να μας εμπιστευτεί. Η δημοσιογραφία για εμένα παραμένει μια υπέροχη δουλειά, συχνά δύσκολη και κουραστική, αλλά πάντα συναρπαστική.

Η ανωνυμία στο διαδίκτυο έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην ενημέρωση;

Δυστυχώς ναι, προς το χειρότερο. Υπάρχει πλέον μια καθημερινή μάχη μέσω ύβρεων, ανωνύμων και επωνύμων, αλληλοτροφοδοτούμενων. Ετσι, δημιουργείται ένας ανταγωνισμός λαϊκισμού που μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό αφορά και την πολιτική και την κοινωνία και τα media.

Εχετε κάνει συμβιβασμούς στη δουλειά σας;

Ολοι έχουμε κάνει κάποιους συμβιβασμούς. Μπορώ να πω, όμως με το χέρι στην καρδιά ότι δεν έχω κάνει ποτέ συμβιβασμούς για τους οποίους να μην κοιμάμαι καλά το βράδυ.

Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις σύνεργασίες σας;

Εννοείται! Κατακόκκινες θα έλεγα! Πρώτα απ' όλα σεβασμός σε επίπεδο προσωπικής κοινωνικής και επαγγελματικής συμπεριφοράς. Και μετά, ανεξαρτησία, ελευθερία γνώμης και τήρηση των συμφωνηθέντων.

Ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά που έχετε πάρει από τη δημοσιογραφία;

Η ενασχόληση με μια δουλειά που δεν τη βαριέσαι ποτέ, τα ταξίδια, οι πολλοί και ενδιαφέροντες άνθρωποι που γνωρίζεις και η αίσθηση ότι αυτό που κάνεις δεν αφορά μόνο εσένα, αλλά και τους άλλους.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved