Ο Παράδεισος των Κυριών - Κωνσταντίνος Αρνόκουρος: «Ο Δημοσθένης θεωρεί τη Βικτώρια αθώα»
Media

Ο Παράδεισος των Κυριών - Κωνσταντίνος Αρνόκουρος: «Ο Δημοσθένης θεωρεί τη Βικτώρια αθώα»

Ο Παράδεισος των Κυριών: Υποδύεται τον υπαστυνόμο Δημοσθένη Αθανασιάδη, έναν άνθρωπο του καθήκοντος που δεν διστάζει να το παραβεί όταν ερωτεύεται τη λάθος γυναίκα, τη Βικτώρια.

Ο Κωνσταντίνος Αρνόκουρος ερμηνεύει τον ρόλο του υποδειγματικά, αν και ο ήρωάς του έχει μπλεχτεί για τα καλά στον ιστό της Καρτεζίνη και το μέλλον του είναι μάλλον... αβέβαιο...

Ο Παράδεισος των κυριών: Ο Μάρκος ζητά από την Πιπίτσα διαζύγιο

paradeisos-9.jpg

Από τις «Άγριες μέλισσες» στον «Παράδεισο των κυριών». Σας ταιριάζουν απ' ό,τι φαίνεται οι σειρές εποχής. Σας γοητεύουν κιόλας;

«Πολύ, διότι είναι πρόκληση να προσπαθείς να μπεις στα παπούτσια ενός ανθρώπου που είναι μακριά από σένα όσον αφορά το στυλ, την εμφάνιση, ακόμη και τον λόγο. Οι άνθρωποι τότε ήταν πιο εσωστρεφείς και διατηρούσαν μια απόσταση σε σχέση με σήμερα. Υπήρχε μια ευγένεια, αλλά οι περισσότεροι έκρυβαν σκέψεις και συναισθήματα. Μπορεί να έλεγαν κάτι και να εννοούσαν κάτι άλλο. Ήταν δύσκολα χρόνια αυτά, ύστερα από έναν πόλεμο κι έναν εμφύλιο. Όλο αυτό υποκριτικά έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μένα. Μετά τις "Άγριες μέλισσες” μεσολάβησε μια σύγχρονη σειρά “Ο όρκος", αλλά χάρηκα που επέστρεψα σε μια ακόμη σειρά εποχής».

Μπαίνετε στη διαδικασία να ερευνήσετε το πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι ήρωές σας;

«Ναι, διότι οι κοινωνικές νόρμες είναι πολύ διαφορετικές και πάντα θα εξελίσσονται και θα αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου. Ό,τι είναι κοινωνικά αποδεκτό να ειπωθεί σήμερα, δεν ισχύει για τη δεκαετία του '60. Κατά έναν τρόπο ως ηθοποιός πρέπει να αγαπάς τους ήρωες που ενσαρκώνεις και να βρίσκεις τα κίνητρό τους για ό,τι κάνουν, παρόλο που με σημερινά δεδομένα ίσως να λειτουργούσαν εκτός πλαισίου. Τότε όμως μπορεί να θεωρούνταν αποδεκτά».

Και στον Δημοσθένη τι αγαπήσατε;

«Μου αρέσει που είναι απόμακρος, σοβαρός και μέχρι πρότινος τουλάχιστον δεν υπέκυπτε στο συναίσθημα. Αυτή είναι μια πολύ ωραία αλλαγή από έναν άνθρωπο που έχει τα κολλήματά του, είναι της τάξης, της οργάνωσής και θέλει να κάνει τη δουλειά του έχοντας το σωστό στο μυαλό του, αλλά και την προοπτική να ανελιχτεί. Συναντάει τον έρωτα στο πρόσωπο της Βικτώριας και όλα αλλάξουν, αν και δεν υπάρχει ανταπόκριση από την πλευρά της, αφού τον εκμεταλλεύεται. Όμως εκείνος δεν το ξέρει. Ο έρωτας τυφλώνει τους ανθρώπους και τους κάνει λιγότερο έξυπνους. Αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τώρα που ο Δημοσθένης είναι ερωτευμένος, είναι ακόμη πιο επικίνδυνος. θολώνει η κρίση του κι αυτό άθελά του δημιουργεί απειλητικές καταστάσεις».

O-Paradeisos-twn-kyriwn.jpg

Εδώ εμποδίζει ολόκληρες έρευνες για χάρη της Βικτώριας.

«Το κάνει, αλλά θεωρώντας ότι η Βικτώρια είναι αθώα. Τόσο ο Δημοσθένης όσο και ο Γιαμαλής είναι δύο άνθρωποι σε θέση εξουσίας που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Ούτε ο συνάδελφός του είναι τυπικός και του καθήκοντος. Απλό επειδή ο Σωτήρης τυγχάνει να έχει ερωτευτεί έναν ειλικρινή άνθρωπο, την Όλγα, με αμοιβαία αισθήματα, φαίνεται ότι κάνει κάτι καλό, ενώ η πράξη είναι η ίδια».

Πηγή: TV 24

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved