Σκαραβαίος – Παπαφωτίου: Διανύουμε εποχές που η τρυφερότητα, η εγγύτητα δοκιμάζονται και πλήττονται
Media

Σκαραβαίος – Παπαφωτίου: Διανύουμε εποχές που η τρυφερότητα, η εγγύτητα δοκιμάζονται και πλήττονται

Η μοναχική αστυνόμος Β' Μάρθα Λαζαρίδη, την οποία ερμηνεύει η Μαρία Παπαφωτίου, είναι το δεξί χέρι του «Σκαραβαίου» - Μάρκου Αλεξίου, επικεφαλής του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ζωής στη ΓΑΔΑ.

Στην προσωπική της ζωή, αγωνίζεται για τον έφηβο γιο της, πληγωμένη από έναν εξαφανισμένο σύζυγο.

Μαρία Παπαφωτίου: «Είναι αποκαλυπτικό να συναντάς τον παρελθοντικό σου εαυτό»

Πώς θα σκιαγραφούσατε την αστυνόμο Μάρθα Λαζαρίδη;

«Θα έλεγα ότι είναι μια κοπέλα της διπλανής πόρτας, η οποία προσπαθεί καθημερινά να αντεπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους της. Άλλοτε αγκομαχώντας και άλλοτε γεμίζοντας δύναμη ακόμη και τους γύρω της. Ένας άνθρωπος βαθύς, ολότελα απαλλαγμένος από την παγίδα της εξωτερικής εικόνας, κάτι που θαυμάζω και επικροτώ απεριόριστα»

papafotiou-(4).jpg

Με τον «Σκαραβαίο» αναλαμβάνετε τα πολυπλοκότερα ανεξιχνίαστα εγκλήματα;

«Είμαστε τόσο αφοσιωμένοι στο καθήκον, που μοιάζει να ζούμε και να αναπνέουμε μόνο για τη δουλειά μας. Μια ψευδαίσθηση, πολλές φορές, που κρύβει την έλλειψη, την ανάγκη, την επιθυμία για κάτι άλλο. Αδιόρατο, μη εκφρασμένο, που ξεπερνά και εμάς τους ίδιους».

Με τον αστυνόμο η σχέση σας έχει περάσει διά πυράς και σιδήρου;

«Όπως κάθε σχέση χρόνων, νομίζω μας λείπει η συνδετική αλήθειας και καθαρότητας, έχει δοκιμαστεί ποικιλοτρόπως. Πράγμα που κατά τη γνώμη μου συμβαίνει πάντα, όταν οι άνθρωποι συναντιούνται και ενώνονται με τρόπο καθοριστικό. Καταλύεται και επανευρίσκεται κάθε στιγμή το εγώ τους. Μαγικό και άκρως συγκινητικό»

papafotiou-(1).jpg

Η Μάρθα Λαζαρίδη ποιους συμπαθεί από τους συναδέλφους της;

«Όλους, ανεξαιρέτως. Είναι δυνατή ομάδα και ο ένας νοιάζεται για τον άλλο. Είναι δεύτερη οικογένεια, αναλογιζόμενοι πόσο χρόνο είναι μαζί».

Η αστυνομικός, πέρα από την πολύ απαιτητική δουλειά, έχει και την ευθύνη του μονογονέα, με γιο στην εφηβεία...

«Η ηρωίδα δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που καθημερινά και διαρκώς αυξανόμενα παρατηρούμε γύρω μας. Διανύουμε εποχές που η τρυφερότητα, η εγγύτητα δοκιμάζονται και πλήττονται βάναυσα. Πιο συχνά αποχωριζόμαστε, παρά ενωνόμαστε. Και ενώ μοιάζει να ζούμε πιο συνειδητές ζωές από τις προηγούμενες γενιές νομίζω μας λείπει η συνδετική "κόλλα” που θα ξαναφτιάξει αυτό που χάλασε και θα ενώσει ξανά ό,τι ράγισε».

1712912080200-116383921-papafotiou-(3).jpg

Τι σας ιντριγκάρει σε αυτή την καθαρόαιμη αστυνομική σειρά;

«Η σπανιότητα του ίδιου του είδους για τα ελληνικά δεδομένα. Ακόμα κι αν είμαστε δεινοί αναγνώστες ή θεατές του αστυνομικού, η χρήση της ελληνικής γλώσσας δεν μας είναι ακόμα οικεία».

Επίπονη διαδικασία η προετοιμασία και τα γυρίσματα;

«Όπως πάντα! Υπάρχει όμως μια σπουδαία ομάδα. Με αρχηγό τον Σταύρο Στάγκο, το σκηνοθέτη μας, μπήκαμε αμέσως σε βαθιά νερά και συνεχές ψάξιμο με ομπρέλα φροντίδας και προστασίας την επιμονή και την ευθύβολη καθοδήγησή του».

Πηγή Τηλεθεατής

Μαρία Παπαφωτίου: Ο ρόλος στο Κόκκινο ποτάμι και ο Μανούσος Μανουσάκης

Μαρία Παπαφωτίου: «Η Κυβέλη έχει την αλήθεια του εαυτού της, όσο πικρή και αν είναι αυτή»

Παπαφωτίου για Νάτση: Δεν μπορώ να δω τρέιλερ από τις "Σέρρες", δεν έχω διαχειριστεί τον θάνατό του

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved