Eurovision 2016: O φανταστικός διάλογός μας με τον Διονύση Τσακνή μετά τον αποκλεισμό
Eurovision

Eurovision 2016: O φανταστικός διάλογός μας με τον Διονύση Τσακνή μετά τον αποκλεισμό

Μόνο με χιούμορ μπορεί να δει κανείς τον χθεσινό πρώτο, ιστορικά, αποκλεισμό της Ελλάδας από τον τελικό της Eurovision 2016. Όπως και ότι συμβαίνει γενικά γύρω μας όλο αυτό το διάστημα. 

Γι ' αυτό και το Gossip-tv.gr σήμερα μπαίνει στο μυαλό του ανθρώπου που επέλεξε και έστειλε αυτήν την συμμετοχή στον φετινό 61ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και του κάνει μια υποθετική συνέντευξη. Που θα μπορούσε φυσικά να είναι και πραγματική αλλά δεν είναι... Δική σας...

-Κύριε Τσακνή, η επιλογή σας αποδείχτηκε πλήρως αποτυχημένη αφού για πρώτη φορά μετά την έναρξη της διαδικασίας των ημιτελικών, η Ελλάδα αποκλείστηκε και μένει εκτός τελικού. Πως νιώθετε;

«Καταρχήν να διευκρινίσουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις πως δεν ήταν δική μου επιλογή. Ήταν προαπαιτούμενο των δανειστών να εξευτελιστούμε και σε αυτό το επίπεδο για να μας δώσουν την επόμενη δόση.
Στην αρχή είπα να τραβήξω μια κόκκινη γραμμή, αλλά μου θύμισε το τραγούδι της Θεοδωρίδου που είναι λαϊκό εμπορικό και έπαθα αναφυλαξία. Ο γιατρός μου συνέστησε να αποδεχτώ τα αυτονόητα για να γλιτώσω τα αυτοάνοσα. Και το έκανα. Όσο για το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας έχω να πω πως νιώθω εξαιρετικά ευτυχής γιατί το κρυφό μου σχέδιο πέτυχε απόλυτα».

- Τι εννοείτε; Για ποιο κρυφό σας σχέδιο ομιλείτε;

«Το σχέδιο εκδίκησης της Ελλάδας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτά τα λεπτά που κράτησε το τραγούδι σίγουρα ήταν πραγματικό βασανιστήριο για όλους τους. Κάθε νότα και κάθε πλάνο ένας μικρός θάνατος. Έτσι για να πάρουμε εν μέρει το αίμα μας πίσω για τα μνημόνια»

-Ναι αλλά δεν περάσαμε στον τελικό...

«Δεν θέλαμε να περάσουμε. Μα δεν είναι δυνατόν να μην το αντιληφθήκατε όταν ακούσατε το τραγούδι την πρώτη φορά, απ’ ότι ενθυμούμε ήσασταν στην παρουσίασή του. Γιατί να διακινδυνεύσουμε να στείλουμε κάτι που θα περνούσε στον τελικό και πιθανότατα θα μπορούσε δυνητικά να κερδίσει τον διαγωνισμό;
Σκεφτείτε το λίγο. Είναι εποχή τώρα για τέτοια έξοδα; Άσε που εκκρεμούν λίστες και λίστες φίλων και συγγενών προς πρόσληψη στο Ραδιομέγαρο. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να πάρουμε τέτοιο ρίσκο».

-Μα για αυτό που στείλαμε, όπως ο ίδιος είπατε ξοδέψαμε γύρω στα 100.000 Ευρώ...

«Ε, τι; Πολλά είναι; Αν δείτε την λίστα με τις μισθοδοσίες των τελευταίων 10 χρόνων στην ΕΡΤ καθώς και το κόστος των εγχώριων παραγωγών αυτά είναι τα ψιλά που είχαμε στον κουμπαρά μας»

-Μας σοκάρετε λίγο. Τέλος πάντων ας το αποδεχτούμε. Γιατί και παρά το γεγονός ότι στήσατε μηχανισμό για τα social media –τον οποίο υποθέτουμε ότι πληρώσατε αδρά- η δραστηριότητα ήταν από περιορισμένη έως και ανύπαρκτη; Το Instagram σας αριθμούσε χθες, ημέρα του Ημιτελικού κάτω από 600 followers...

«Ακολούθους στα Κοινωνικά δίκτυα παρακαλώ. Μιλήστε μου στα Ελληνικά, μην ξεχνάμε και τη γλώσσα μας θα με υποχρεώσετε. Ούτε σε αυτό φταίμε. Δεν μας στήριξε ο Δημόσιος μηχανισμός. Αν και στάλθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα σε όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους της Ελλάδας να μας ακολουθήσουν συμπεριλαμβανομένων και τον υπαλλήλων της ΕΡΤ, που είναι πιο πολλοί από το νούμερο που προαναφέρατε, δεν το έπραξαν. Δεν είχαν, όπως μας ενημέρωσαν τις κατάλληλες συσκευές. Εξ’ ου και λίγο πριν το θεσμό είχαμε ξεκινήσει μια προσπάθεια να τους εφοδιάσουμε με κινητά τελευταίας τεχνολογίας και ξεκινήσαμε προμηθεύοντας μια από τις παρουσιάστριές μας πρώτα για να το αξιολογήσει και να μας ενημερώσει αν αξίζει, αλλά η πρόθεσή μας αυτή παρεξηγήθηκε και έγινε βορρά σε όσους μας αμφισβητούν»

-Όμως και η εμφάνιση του συγκροτήματος που επιλέξατε ήταν πολύ κακή επί σκηνής και φωνητικά και χορευτικά...

«Σας είπαμε από την αρχή ότι επιλέξαμε τα παιδιά της διπλανής πόρτας γιατί η ΕΡΤ δίνει ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Τα παιδιά της δικής σας διπλανής πόρτας χορεύουν και τραγουδούν καλύτερα; Ας τα προτείνατε».

-Και τα ρούχα που τους φορέσατε, πολύ άσχημα...

«Κι εκεί οικονομία κάναμε για να μην ξοδευτούν τα χρήματα του ελληνικού λαού. Αξιοποιήσαμε κάτι σακιά που είχαμε στην αποθήκη και τα λευκά τεντόπανα που είχαμε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν για ντεκόρ. Και για να μην πληρώσουμε και σχεδιαστές αντιγράψαμε και το σχέδιο της φόρμας που φορούσε η Παπαρίζου στο Die for you. Τι άλλο θέλετε πια;»

- Μήπως να παραδεχτείτε πως σφάλλατε και αποτύχατε;

«Δεν σφάλλω και δεν αποτυγχάνω ποτέ. Η Ευρώπη απέτυχε να αφουγκραστεί τι έκρυβε το αριστούργημα αυτό. Γιατί το εν λόγω τραγούδι «μιλούσε» απλά κανείς εκτός από εμένα προσωπικά και τους συνεργάτες μου δεν το «άκουσε».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved