Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό!
Eurovision

Eurovision 2022: Ανακοινώθηκε ποιος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό!

Eurovision 2022: Είναι πλέον επίσημο αφού η ΕΡΤ ανακοίνωσε τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει φέτος στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού την Ελλάδα. 

H ανακοίνωση έγινε μέσα από την εκπομπή Στούντιο 4 και μάλιστα η περυσινή εκπρόσωπος της χώρας μας, η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία κατάφερε να φτάσει μέχρι τη δέκατη θέση πέρυσι, μας ενημέρωσε για τον καλλιτέχνη εκείνον που θα ταξιδέψει φέτος στο Τορίνο για να τραγουδήσει.

Να θυμίσουμε ότι οι πέντε υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της χώρας μας ήταν οι εξής:

Joanna Drigo, Amanda Georgiadi, Lou Is, Ilias Kozas, Good Job Nicky.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα είπε η Στεφανία σε απευθείας σύνδεση από την Ολλανδία, είπε πως η Αμάντα Γεωργιάδη είναι η νεαρή τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ποια είναι η Αμάντα Γεωργιάδη

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) στα παιδικά της χρόνια ζούσε στα Ιωάννινα, τα οποία προτιμά για τις καλοκαιρινές της διακοπές καθώς τα λατρεύει.

Ήταν μόλις τριών ετών όταν μαζί με τους γονείς της έφυγε για την μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας από την οποία πήρε και το καλλιτεχνικό της επίθετο. Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια.

Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, όμως ποτέ δεν άφησε στην άκρη τη μεγάλη της αγάπη, τη μουσική και μάλιστα συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ.

Σε ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρίας και κάπως έτσι έβγαλε το πρώτο της EP δίσκο με τίτλο “First impression” με το οποίο κέρδισε τις εντυπώσεις. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι “Then I fell in love”, το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Πέρυσι το τραγούδι της “Troubled Water” συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά “Spinning out” του Netflix.

Η νεαρή καλλιτέχνιδα έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά σόου της Νορβηγίας, από το “Lindmo” το δημοφιλέστερο talk show της δημόσιας τηλεόρασης NRK μέχρι το χιουμοριστικό “p3aksjone”. Έχει εμφανιστεί και σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ της Ευρώπης.

Παρά το γεγονός ότι η Αμάντα γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στον χώρο του πενταγράμμου, συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό τον καιρό την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με COVID-19.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2022: Νέο ξέσπασμα Γκάνου: «Το θέμα είναι ηθικό, ανεξάρτητα αν θα βοηθηθεί κάποιος ή όχι»

Eurovision 2022: Ο Γκάνος καταγγέλλει: «Διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ έχει συγγένεια με τον Πάριο»

Eurovision 2022: Αυτοί είναι οι πέντε καλλιτέχνες που επέλεξε η ΕΡΤ!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved