Αμάντα Γεωργιάδη: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στη Eurovision
Eurovision

Αμάντα Γεωργιάδη: Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μας στη Eurovision

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjorf όπως είναι το καλλιτεχνικός της) είναι η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision.

Η ίδια μίλησε για το τη συμμετοχή της στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης, για τα παιδικά της χρόνια και για το εάν βίωσες ρατσισμό ή κοινωνικό αποκλεισμό καθώς μεγάλωσε στην Νορβηγία.

Σε τέσσερις μήνες θα βρεθείς στο Τορίνο εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Πίστευες ποτέ πώς θα σου δινόταν η ευκαιρία να λάβεις μέρος στον μεγαλύτερο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης;

Πολλές φορές η δισκογραφική μου εταιρεία μου είχε προτείνει να συμμετάσχω με τη Νορβηγία στον διαγωνισμό, αλλά πάντα απέρριπτα αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας τους: «Αν ποτέ πήγαινα στη Eurovision, θα πήγαινα μόνο για την Ελλάδα». Οταν, λοιπόν, έστειλα τη συμμετοχή μου στην ΕΡΤ1 η αλήθεια είναι πως δεν πίστευα ότι θα επιλεγεί, καθώς γνώριζα ότι κανείς δεν με ήξερε στην Ελλάδα, αλλά από την άλλη σκέφτηκα ότι δεν είχα και τίποτα να χάσω. Χάρηκα πολύ που η διαδικασία ήταν τόσο αξιοκρατική και είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα μας.

Πώς φάνταζε για τα παιδικά και εφηβικά μάτια σου η Ελλάδα;

Μπορεί να μετακομίσαμε οικογενειακά στη Νορβηγία όταν ήμουν πολύ μικρή, όμως ερχόμαστε κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, στο σπίτι μας στα Ιωάννινα. Η γιαγιά μου, που τώρα είναι 101 ετών, ζει ακόμα εκεί, ενώ οι γονείς μου έχουν ακόμα μια εταιρεία στα Ιωάννινα, τα οποία και επισκέπτονται πολύ συχνά. Δεν χρειαζόταν να φαντάζομαι την Ελλάδα, καθώς είχα την τύχη να την επισκέπτομαι πολύ συχνά.

Γεννήθηκες στα Ιωάννινα και εγκαταστάθηκες σε ηλικία μόλις 3 χρόνων στη μικρή πόλη Τένφγιορντ της Νορβηγίας, απ' όπου και το καλλιτεχνικό σου όνομα (Τenfjord). Τι θυμάσαι αλήθεια από αυτή τη μετάβαση;

Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα καθώς ήμουν πολύ μικρή. Η αλήθεια είναι ότι το Τένφγιορντ δεν είναι πόλη, αλλά περισσότερο αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε χωριό.

Πώς ήταν τα παιδικά σου χρόνια;

Πολύ όμορφα και πολύ ήσυχα. Ενας από τους λόγους για τους οποίους οι γονείς μου αποφάσισαν να μετακομίσουν εκεί ήταν ότι επρόκειτο για ένα μικρό, ασφαλές για παιδιά μέρος, όπου όλα θα ήταν υπό έλεγχο.

Βίωσες ποτέ ρατσισμό ή κοινωνικό αποκλεισμό εξαιτίας του ότι καταγόσουν από μια άλλη χώρα;

Μόνο μία φορά, όταν πρωτοήρθαμε στη Νορβηγία, που δεν με δέχτηκαν στον παιδικό σταθμό καθώς μιλούσα μόνο ελληνικά. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι που μεταναστεύουν αντιμετωπίζουν μια παρόμοια κατάσταση. Είναι λίγο σαν να μην έχεις πατρίδα, καθώς στη Νορβηγία ήμουν πάντα η «Ελληνίδα», ενώ τώρα στην Ελλάδα, δυστυχώς, ίσως είμαι για κάποιους η «Νορβηγίδα». Ακόμα και στην καλλιτεχνική μου ζωή δυσκολεύομαι, καθώς όταν ξεκίνησα, το επίθετο μου «Γεωργιάδη» δεν μπορούσαν να το προφέρουν στη Σκανδιναβία. Γι’ αυτό επέλεξα το καλλιτεχνικό όνομα από την περιοχή στην οποία μεγάλωσα. Τώρα όμως το «Tenfjord» στην Ελλάδα παραπέμπει πολύ στη Νορβηγία και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το «Γεωργιάδη».

Πώς ήρθε στη ζωή σου η μουσική;

Πολύ φυσικά. Στα 5 μου ξεκίνησα μαθήματα πιάνου. Μου άρεσε και συνέχισα να ασχολούμαι, περισσότερο ως χόμπι. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θέλω να είναι η δουλειά μου ή ότι θέλω ή από τη μουσική. Ακόμα και σήμερα συνεχίζω τις σπουδές μου στην Ιατρική.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;

Ο άνθρωπος είναι η πηγή έμπνευσης σε ό,τι κάνω. Γι’ αυτό ασχολήθηκα και με την Ιατρική.

Πηγή:Gala

Διαβάστε επίσης:

Αμάντα Γεωργιάδη: Η ηλικία, η ζωή στη Νορβηγία και οι επιτυχίες στην Ευρώπη του Eurovision girl!

Eurovision 2022: Νέο ξέσπασμα Γκάνου: «Το θέμα είναι ηθικό, ανεξάρτητα αν θα βοηθηθεί κάποιος ή όχι»

Eurovision 2022: Ο Γκάνος καταγγέλλει: «Διευθυντικό στέλεχος της ΕΡΤ έχει συγγένεια με τον Πάριο»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved