Eurovision 2023: Τα τραγούδια, οι καλλιτέχνες και οι εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι Big 5!
Eurovision

Eurovision 2023: Τα τραγούδια, οι καλλιτέχνες και οι εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι Big 5!

Eurovision 2023: Κάθε χρόνο στη Eurovision έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους φαν του διαγωνισμού να δουν με ποια τραγούδια και ποιους καλλιτέχνες διαγωνίζονται οι Big 5, οι χώρες δηλαδή που δεν συμμετέχουν σε κάποιο ημιτελικό αλλά περνούον κατευθείαν στον τελικό.

Η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Αγγλία λοιπόν και φέτος κρύβουν… άσο στο μανίκι σε ό,τι αφορά τις συμμετοχές τους. Ας τις δούμε μία προς μία:

Η Γαλλία ξεκίνησε να συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό το 1956. Κρατούσε πάντα μία θέση στην πεντάδα για τα πρώτα 10 χρόνια συμμετοχών της. Μία χώρα που είναι διάσημη ανά τον κόσμο για την κουζίνα της, τη μόδα, τη γλώσσα και την κουλτούρα της.

Παρ’ όλο που ένα γαλλικό τραγούδι κατέκτησε την πρώτη θέση στην πρώτη πρώτη Eurovision, αυτό με τον τίτλο Refrain, είχε εκπροσωπήσει την Ελβετία. Μέχρι το 1969, αξίζει να σημειωθεί, η Γαλλία είχε καταφέρει να σπάσει τα… ρεκόρ με τέσσερις νίκες στα πρώτα χρόνια του διαγωνισμού μέχρι το 1969.

Το 1977 η Γαλλία κατέκτησε τον διαγωνισμό για πέμπτη φορά η οποία όμως ήταν και η τελευταία νίκη της χώρας. Το τραγούδι L'Oiseau Et L'Enfant με ερμηνεύτρια τη Marie Myriam είχε σαγηνεύσει το κοινό όμως από τότε οι Γάλλοι εκπρόσωποι δεν είχαν καταφέρει και πολλά.

Μέχρι το 2016, όταν η Γαλλία βρέθηκε στο Top 10 με τον Amir και το τραγούδι Jai Cherché που για λίγους πόντους δεν κατάφερε να μπει στην πεντάδα στη Στοκχόλμη.

Φέτος, η La Zarra φέρνει αέρα Hollywood στη σκηνή της Eurovision, όπως λένε όσοι την έχουν δει και ακούσει. Αυτοδίδακτη μουσικός και με στυλ ανάμεσα σε Audrey Hepburn και Marilyn Monroe, αλλά και με μεγάλη δόση από... Édith Piaf’s η τραγουδίστρια σκοπεύει να σαγηνεύσει και να γίνει η Παριζιάνα βασίλισσα της Ντίσκο.

Τραγουδάει το Évidemment και θέλει τη βραδιά της Eurovision να την παρακολουθούν από το σπίτι της οι γάτες της και ο παπαγάλος της. Ακούστε παρακάτω το τραγούδι:

Η Γερμανία κατεβαίνει με τους Lord of the Lost

Το συγκρότημα Lord of the Lost που εκπροσωπεί φέτος τη Γερμανία έρχεται από το Αμβούργο και έχει αγαπημένους φαν.

Το τελευταίο τους άλμπουμ Blood & Glitter βρέθηκε στην κορυφή των γερμανικών charts έξι μέρες μετά την κυκλοφορία του, και η πιο πρόσφατη περιοδεία τους στην Ευρώπη ήταν μονίμως sold out.

Μάλιστα, αμέσως μετά την εμφάνισή τους στη σκηνή της Eurovision θα φύγουν από το Λίβερπουλ για να ακολουθήσουν τους Iron Maiden σε περιοδεία!

Παρά τη μέταλ εμφάνισή του, ο frontman του συγκροτήματος Chris Harms ο οποίος θα τραγουδήσει στη σκηνή της Eurovision το τραγούδι «Blood & Glitter», έχει καρδιά από... χρυσάφι, έχοντας υιοθετήσει δύο γατάκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα σε δρόμο στην Πολωνία. Και τώρα τα γατάκια έχουν ένα σπίτι και μία πολύ όμορφη ζωή στο Αμβούργο.

Marco Mengoni: Ένας γνώριμος από τα παλιά για την Ιταλία

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει ο Marco στον διαγωνισμό. Το 2013 είχε τερματίσει έβδομος στη Eurovision που είχε γίνει στο Μάλμο, όμως μετά το τραγούδι του L'essenziale κατέκτησε τα ποπ charts της Ευρώπης.

Ο καλλιτέχνης έχει μεγάλη επιτυχία από τότε και μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ τα οποία έχουν γίνει συνολικά 69 φορές πλατινένια. Καθόλου άσχημα, δεν νομίζετε;

Ο Marco θέλει να... αποπλανήσει το Λίβερπουλ με το ερωτικό του κομμάτι Due Vite το οποίο πρόκειται να συμπεριλάβει στο μέλλον και σε single του.

Δεν έχει όμως ξεκούραση για τον Ιταλό τραγουδιστή ο οποίος μετά τη Eurovisoin θα δώσει συναυλίες σε μεγάλα στάδια της Ιταλίας.

Η Blanca Paloma για την Ισπανία

Η Blanca Paloma εκπροσωπεί φέτος την Ισπανία.

Το τραγούδι της με τίτλο «Eaea» είναι εμπνευσμένο από τους ρυθμούς του φλαμένκο και σύγχρονους μπιτάτους ρυθμούς που ταιριάζουν απόλυτα με το ταμπεραμέντο της ερμηνεύτριας η οποία είναι γνωστή για τη μίξη παραδοσιακών ήχων και της μοντέρνας ποπ.

Το πιο κρυμμένο... hint για την Blanca είναι ότι όταν ήταν μικρή μεγάλωσε μία πάπια στην... μπανιέρα της.

H Mae Muller για το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Mae είναι 25 χρονών, τραγουδίστρια και συνθέτρια από το Λονδίνο. Έγραψε το «I Wrote A Song» μαζί με τους στιχουργούς και υποψήφιους για τα Brit Awards Lewis Thompson και Karen Poole. Μάλιστα η τελευταία έχει γράψει τραγούδια για διάσημους καλλιτέχνες όπως οι Kylie Minogue, Lily Allen και David Guetta.

Η Mae έγραφε τη δική της μουσική από την ηλικία των 8 ετών, και ως έφηβη εργαζόταν σε παμπ όταν κατάφερε να κλείσει την πρώτη συμφωνία για κυκλοφορία τραγουδιού της. Τραγούδια της έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν εκατομμύρια views σε YouTube και TikTok και μετρά ήδη 2 δισεκατομμύρια streams.

Το 2021, η Mae μπήκε στο top 10 των Ηνωμένων Πολιτειών με το πλατινένιο single της Better Days με τους NEIKED και Polo G, ενώ το 2022 κέρδισε υποψηφιότητα για τα MTV EMA και τα VMA awards.

Δείτε τους εκπροσώπους των Big 5 παρακάτω:

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved