Eurovision 2023: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από τη μεγάλη βραδιά!
Eurovision

Eurovision 2023: Όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν από τη μεγάλη βραδιά!

Eurovision 2023: Σε ρυθμούς Eurovision κινούνται οι Eurofans, καθώς σε μόλις λίγες ημέρες θα παρακολουθήσουμε τον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στο Λίβερπουλ.

Η Ουκρανία, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού του 2022, με το τραγούδι «Stefania» των Kalush Orchestra, δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της φιλοξενίας της εκδήλωσης, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια που προκλήθηκαν μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2022 κι έτσι η πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου αναλαμβάνει τη διοργάνωση.

Το μεγάλο πάρτι της μουσικής θα λάβει χώρα στη Liverpool Arena και θα αποτελείται από δύο ημιτελικούς, στις 9 (δηλαδή σήμερα Τρίτη) και 11 /5, και τον τελικό, στις 13/5. Θα είναι η ένατη φορά, αριθμός-ρεκόρ, που το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοξενεί τον διαγωνισμό, με τελευταία φορά στο Μπέρμιγχαμ το 1998. Τα τρία ζωντανά σόου θα παρουσιάσουν η Βρετανίδα τραγουδίστρια Αλέσα Ντίξον, η Βρετανίδα ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ και η Ουκρανή τραγουδίστρια Πούλια Σάνινα, με τον Ιρλανδοβρετανό τηλεοπτικό παρουσιαστή και σχολιαστή του διαγωνισμού Γκρέιαμ Νόρτον να συμμετέχει μαζί τους στον τελικό. Τριάντα επτά χώρες θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό, με τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο να τάσσονται κατά της συμμετοχής τους, κυρίως λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης.

Finland: Käärijä -
Käärijä rehearsing Cha Cha Cha for Portugal at the Second Rehearsal of the Second Semi-Final at Liverpool ArenaChloe Hashemi / EBU

Στις 7 Οκτωβρίου 2022, μαζί με την ανακοίνωση της πόλης υποδοχής, η EBU αποκάλυψε το γενικό λογότυπο για τον διαγωνισμό. Η καρδιά της Eurovision, π οποία έχει συνήθως τη σημαία της διοργανώτριας χώρας τοποθετημένη στο κέντρο της, περιέχει τη σημαία της Ουκρανίας για φέτος για να αντικατοπτρίζει τη νίκη της χώρας την προηγούμενη χρονιά. Ο σχεδιασμός της σκηνής έγινε από τον σκηνογράφο Χούλιο Χιμέδε με έδρα τη Νέα Υόρκη, βασίστηκε στις «αρχές της συντροφικότητας, του εορτασμού και της κοινότητας», αντλώντας έμπνευση από μια μεγάλη αγκαλιά και τις πολιτιστικές πτυχές και ομοιότητες μεταξύ της Ουκρανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και συγκεκριμένα του Λίβερπουλ. Η σκηνή έχει πλάτος 450 τετραγωνικά μέτρα, με 220 τετραγωνικά μέτρα ανεξάρτητα περιστρεφόμενων οθονών LED, πάνω από 700 πλακάκια δαπέδου LED και περισσότερα από 1.500 μέτρα φώτα LED.

Ελλάδα και Κύπρος στη μάχη των εντυπώσεων

Ελλάδα και Κύπρος θα εμφανιστούν στον δεύτερο ημιτελικό στις 11 Μάη, στο πρώτο μισό, με τον Βίκτωρα Βερνίκος να παρουσιάζει το κομμάτι «What They Say» στην όγδοη θέση, ενώ η Κύπρος με τον Andrew Lambrou θα τραγουδήσει στη έκτη θέση. Στον πρώτο ημιτελικό, στις 9/5, θα διαγωνιστούν 15 χώρες, ενώ στον δεύτερο ημιτελικό θα λάβουν μέρος 16 χώρες. Από τους δύο ημιτελικούς θα προκριθούν οι 10 πρώτες χώρες, οι οποίες θα συναντήσουν τις 5 μεγάλες χώρες αλλά και την περσινή νικήτρια Ουκρανία στον μεγάλο τελικό.

Ο Andrew Lambrou εκπροσωπεί την Κύπρο στη Eurovision 2023

Βίκτωρ Βερνίκος: Ο 16χρονος που εκπροσωπεί την Ελλάδα

Ο 16χρονος Βίκτωρ Βερνίκος (Victor Vernicos) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Στην επιλογή αυτή κατέληξε η αρμόδια επιτροπή της ΕΡΤ, έχοντας προηγουμένως συναντηθεί με τους επικρατέστερους υποψηφίους και συνυπολογίζοντας, βέβαια, την αξιολόγηση της 70μελούς Επιτροπής Κοινού, η οποία για πρώτη φορά μετείχε στη διαδικασία της επιλογής. Ο νεαρός γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι ο νεότερος εκπρόσωπος που έχει στείλει ποτέ η χώρα μας στη Eurovision, καθώς είναι μόλις 16 ετών, ενώ το τραγούδι του «What They Say», με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει, είναι δική του σύνθεση. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών, μαθήματα φωνητικής στα οκτώ και μαθήματα κιθάρας στα δέκα του χρόνια. Στα έντεκα άρχισε να γράφει τα πρώτα δικά του τραγούδια, ενώ εδώ και δύο χρόνια επιμελείται και την παραγωγή της δικής του μουσικής, παρακολουθώντας μαθήματα Μουσικής Τεχνολογίας.

«Δεν παρακολουθώ τα προγνωστικά. Εγώ κοιτάω τη δουλειά μου και είμαι έτοιμος για το Λίβερπουλ. Η Έλενα Παπαρίζου δεν με έχει πάρει ακόμη, πρέπει να με πάρει. Μίλησα με τον Σάκη Ρουβά, μου είπε να προσέχω τον εαυτό μου γιατί εγώ παράγω τα πάντα», έχει δηλώσει, ενώ έχει τονίσει πως γούρι του είναι ένα κόσμημα φτερό που δεν το αποχωρίζεται.

Τι δείχνουν τα στοιχήματα

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα προγνωστικά τραβούν το ενδιαφέρον και οι Eurofans τα παρακολουθούν μανιωδώς. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποδόσεις, η Σουηδία είναι το μεγάλο φαβορί με τη Loreen και το τραγούδι «Tattoo». Η τραγουδίστρια, που έχει ξανακερδίσει τον διαγωνισμό το 2012 με το «Euphoria», επιστρέφει σε γνώριμα εδάφη και είναι έτοιμη να σαρώσει. Την τριάδα, στα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία που ασχολούνται με τη Eurovision, συμπληρώνουν η Φινλανδία με τον Kaarija και το «Cha, Cha, Cha», αλλά και η Ουκρανία με το non ντουέτο των Tvorchi και το τραγούδι «Heart of Steel».

Sweden: Loreen -
Loreen rehearsing Tattoo for Sweden at the Second Rehearsal of the First Semi-Final at Liverpool ArenaChloe Hashemi / EBU

Ο εγχώριος τελικός πραγματοποιήθηκε σε έναν σταθμό του μετρό στο Κίεβο, ο οποίος μετατράπηκε σε τηλεοπτικό στούντιο. «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να παρουσιάσουμε την Ουκρανία με αξιοπρέπεια», δήλωσε το μέλος του συγκροτήματος Andrew Hutsuliak. Γαλλία, Ισπανία, Νορβηγία, Ισραήλ, Αυστρία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο είναι επίσης ψηλά στη λίστα των προτιμήσεων των φανατικών της Eurovision. Να σημειωθεί ότι η 25χρονη Mae Muller θα εκπροσωπήσει τη διοργανώτρια χώρα με το «I Wrote A Song». Όσον αφορά στη χώρα μας, π Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά. Συγκεκριμένα τα περισσότερα γραφεία μάς θέλουν ανάμεσα σε 28η και 30ή θέση, ενώ την Κύπρο στην 23η.

Τα κορίτσια που θα βάλουν φωτιά στο stage

Όπως κάθε χρόνο, τα βλέμματα τραβούν οι σέξι παρουσίες. Η Elen Yeremyan, όπως είναι το πραγματικό όνομα της Brunette, της εκπροσώπου της Αρμενίας, είναι ήδη γνωστή στο αρμενικό νεανικό κοινό μέσα από διάφορα τραγούδια που έχει κυκλοφορήσει. Εκτός από τραγουδίστρια είναι και τραγουδοποιός αφού γράφει και η ίδια τα τραγούδια της, ενώ στο stage θα ανέβει με το κομμάτι «Future Lover». Η πιο εντυπωσιακή παρουσία είναι με διαφορά η Noa Kirel, που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ με το τραγούδι «Unicorn»,το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί. Η εμφάνιση ξεκινά με ένα τεράστιο κουτί φωτισμένο με LED, η κάμερα περιστρέφεται και ο φωτισμός είναι ατμοσφαιρικός. Στη σκηνή μαζί με την τραγουδίστρια υπάρχουν πέντε χορευτές, οι οποίοι φορούν μαύρα και ροζ κοστούμια. Η star χορεύει και θα παρασύρει με τα λικνίσματά της το κοινό ενώ σύμφωνα με το ogaegreece, στο τέλος του τραγουδιού υπάρχουν άπειρα πυροτεχνήματα, ενώ στο dancebreak η Noa μένει με τις μπότες και τα εσώρουχά της.

Israel: Noa Kirel -
Noa Kirel rehearsing Unicorn for Israel at the Second Rehearsal of the First Semi-Final at Liverpool ArenaChloe Hashemi / EBU

Να σημειωθεί ότι η Noa Kirel συνεργάστηκε με τον Stephane Legar στο τραγούδι «Ti Kitas», το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από την εβραϊκή εκδοχή του hit single της Ελένης Φουρέιρα και του Mike! Το δικό της φανατικό κοινό έχει ήδη αποκτήσει η Mae Muller, που θα εκπροσωπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο με το «I Wrote A Song». Γεννημένη στις 26 Αυγούστου 1997 στο Kentish Town του Λονδίνου, η 25χρονη είναι τραγουδίστρια και τραγουδοποιός ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο τπ χαρακτηρίζουν ως pop star. Στα 22 της, κυκλοφόρησε το πρώτο σινγκλ, «Better Days», με τους Neiked και τον Αμερικανό ράπερ Polo C, που έφτασε να βρίσκεται στο Top 40 τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέρυσι, ακολούθησαν δύο ακόμα, το «American Psycho» και το «I Just Want to Dance».

H Blanka με το «Solo» μπορεί να μην έχει κερδίσει το στοίχημα με τις αποδόσεις, όμως ως γυναίκα θα τρελάνει τους άντρες φανατικούς του διαγωνισμού. Η καλλονή έχει βουλγαρική καταγωγή από τον πατέρα της ο οποίος είναι επιχειρηματίας και πολωνική από τη μητέρα της η οποία ήταν μοντέλο. Ξεκίνησε και αυτή την καριέρα της ως μοντέλο, συμμετέχοντας μάλιστα στο πολωνικό ριάλιτι «Τορ Model» το 2021, ενώ θεωρείται και influencer. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει στραφεί στη μουσική.

Πηγή: TV Τύπος

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved