Eurovision 2002: Το «S.A.G.A.P.O.», τα ρομποτικά ρούχα & ο... άνθρωπος του μέλλοντος
Eurovision

Eurovision 2002: Το «S.A.G.A.P.O.», τα ρομποτικά ρούχα & ο... άνθρωπος του μέλλοντος

Στην Eurovision του 2002, ο Μιχάλης Ρακιντζής και το «S.A.G.A.P.O.» δεν κατάφεραν να κατακτήσουν την καρδιά της Ευρώπης, καθώς είχαν βρεθεί στη 17η θέση του μουσικού διαγωνισμού πριν από 22 χρόνια! 

Ο 47ος Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision είχε διεξαχθεί στις 25 Μαΐου 2002 στο Ταλίν της Εσθονίας, με νικήτρια εκείνη χρονιά τη γειτονική χώρα της Εσθονίας, τη Λετονία.

Ρακιντζής: «Μας άνοιξε η πόρτα εν πτήσει και βρεθήκαμε στο κενό, κοντέψαμε να πέσουμε»

rakintzis-(2).jpg

Η Eurovision του 2002 είχε ως τιτλοφορούνταν θεματικά ως «A Modern Fairytale», το οποίο και φαινόταν στις καρτποστάλ, που προβάλλονταν πριν την ερμηνεία των τραγουδιών, με εικόνες από κλασικά παραμύθια, με σύγχρονη εσθονική αισθητική.

Το «S.A.G.A.P.O.» ήταν η ελληνική συμμετοχή στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2002, που ερμήνευσε στα Αγγλικά ο Μιχάλης Ρακιντζής και αποτέλεσε την πρώτη περίπτωση κατά την οποία η ελληνική συμμετοχή δεν είχε καθόλου στίχους στα ελληνικά.

Το τραγούδι έλαβε μόλις 27 βαθμούς, τερματίζοντας στη 17η θέση από τους συνολικά 24 συμμετέχοντες και φυσικά είχε... ακούσει πολλά καθώς για πολλούς ήταν μια εμφάνιση πολύ πιο προχωρημένη από την εποχή της...

rakintzis.jpg

Ο Μιχάλης Ρακιντζής και οι τραγουδιστές που τον πλαισίωναν εμφανίστηκαν στη σκηνή ντυμένοι με μαύρα, ρομποτικά ρούχα. Και για κάποιους, είναι δεδομένο πως εάν στέλναμε τη συγκεκριμένη αποστολή εν έτει 2024, θα είχαμε τη νίκη στο... τσεπάκι μας.

Παρά τον πόλεμο που δέχθηκε ο Μιχάλης Ρακιντζής και το «S.A.G.A.P.O.» το 2002, πλέον απολαμβάνει την αγάπη και την εκτίμηση που του αξίζει, με το συγκεκριμένο τραγούδι να αποθεώνεται σε κάθε πάρτι σε Ελλάδα και εξωτερικό ακόμα και μετά από τόσα χρόνια.

rakintzis-(3).jpg

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο τίτλος του τραγουδιού αποτελούσε και μία εισαγωγή στα greeklish, άλλη μία απόδειξη πως ο Μιχάλης Ρακιντζής για το 2002 ήταν ο άνθρωπος του μέλλοντος.

Πάντως, ο Μιχάλης Ρακιντζής δεν δείχνει να έχει, μετά από όλη αυτή την εμπειρία, βλέψεις για εμπλοκή του ξανά με τη Eurovision αφού πέρυσι σε σπάνια τηλεοπτική του συνέντευξη, είχε πει επί του θέματος:

«Δεν νομίζω να ξαναέγραφα τραγούδι για την Eurovision. Για εμένα, σίγουρα όχι. Για κάποιον άλλο καλλιτέχνη δεν ξέρω, θα έπρεπε να μου έκανε το κλικ».

Δείτε και θυμηθείτε την εμφάνιση του Μιχάλη Ρακιντζή στη σκηνή της Eurovision:

Πληροφορίες: Wikipedia

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved