Eurovision Β' Ημιτελικός: 16 αλήθειες που δεν γνωρίζετε για τους 16 ερμηνευτές!
Eurovision

Eurovision Β' Ημιτελικός: 16 αλήθειες που δεν γνωρίζετε για τους 16 ερμηνευτές!

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2024 είναι προ των πυλών και ήρθε η ώρα να μάθετε περισσότερα για τους καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε άγνωστες πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας των 16 εκπροσώπων που διαγωνίζονται απόψε (9/5):

Eurovision 2024 - Σάττι: Η ανάρτηση λίγο πριν την εμφάνισή της στο Β’ ημιτελικό

Μάλτα: Sarah Bonnici – Loop

Η Σάρα έχει κάνει μαθήματα φωνητικής από σταρ της Eurovision. Έχει διδαχθεί από τη Miriam Christine, η οποία είχε εκπροσωπήσει τη Μάλτα στη Eurovision το 1996 και ερμήνευσε το In A Woman’s Heart στον διαγωνισμό στο Όσλο. Ήταν η Μίριαμ που ενθάρρυνε τη Σάρα να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Και να πού είναι τώρα!

Αλβανία: BESA – TITAN

Αυστηρός κανόνας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision είναι ότι απαγορεύονται κατοικίδια αλλά η BESA έχει πολλούς τετράποδους φίλους στο σπίτι της. Έχει αρκετές γάτες και σκύλους, που υιοθέτησε από το δρόμο. Λέει ότι είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής της.

Ελλάδα: Μαρίνα Σάττι – ZARI

Η Μαρίνα έχει ένα πλουσιότατο βιογραφικό. Για αρχή, αξίζει κανείς να αναφέρει ότι έχει εμφανιστεί με τον Αμερικανό καλλιτέχνη της τζαζ Bobby McFerrin, τον 10 φορές βραβευμένο καλλιτέχνη με Grammy, γνωστότερο για την επιτυχία του Don't Worry, Be Happy. Και αν αυτό δεν ήταν αρκετά συναρπαστικό, αξίζει κανείς να αναφέρει ότι η Μαρίνα Σάττι έχει εμφανιστεί και μέσα σε ένα ηφαίστειο.

Ελβετία: Nemo – The Code

Το μουσικό βίντεο του Nemo για το τραγούδι του, The Code ήταν γυρισμένο σε ένα τρένο — αλλά η άμαξα έμεινε εντελώς ακίνητη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Ο Nemo είπε ότι χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ με φώτα και καθρέφτες για να φαίνεται σαν να κινείται και όταν κάποιος έπαιζε ηχητικά εφέ τρένου, ένιωθε σαν να ήταν σε πραγματικό τρένο που ταξίδευε με ταχύτητα. Κάτι που έχει κάνει ξανά στο παρελθόν ο Νέμο αφού έπαιξε σε παράσταση σε ένα κινούμενο τρένο.

Τσεχία: Aiko – Pedestal

Εκτός από το τραγούδι, η Aiko αγαπά επίσης και το pole dancing, και μάλιστα προπονείται και στο σπίτι. Θα της άρεσε να το ενσωματώσει στην ερμηνεία της στην Eurovision, αλλά επιφυλάσσει κάτι ακόμα πιο συναρπαστικό επί σκηνής.

Αυστρία: Kaleen – We Will Rave

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά της Kaleen στη σκηνή της Eurovision. Τα προηγούμενα χρόνια, συμμετείχε στο διαγωνισμό ως support για άλλους καλλιτέχνες στις πρόβες στην αρένα. Μερικές από τις αγαπημένες της στιγμές ήταν η συνεργασία της με την Ελένη Φουρέιρα με το Fuego της Κύπρου και με τη Saara Aalto με τους Φινλανδούς Monsters, και οι δύο το 2018. Τώρα, ήρθε η ώρα της Kaleen να βρεθεί στο επίκεντρο.

Δανία: SABA – SAND

Οι Marcus & Martinus της Σουηδικής αποστολής, δεν είναι οι μόνοι Σκανδιναβοί δίδυμοι στον Διαγωνισμό του 2024. Η SABA έχει μια δίδυμη αδερφή, η οποία είναι γνωστή ερμηνεύτρια. Όταν η αδερφή της SABA αρρώστησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η SABA ανέλαβε το ρόλο της στο μιούζικαλ Hair, ανοίγοντας το σόου με το τραγούδι Aquarius. Αυτή ήταν μια τεράστια στιγμή για εκείνη, αλλά υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη στον ορίζοντα…

Αρμενία: LADANIVA – Jako

Οι LADANIVA έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο επίκεντρο από τότε που είναι στο Μάλμε. Στα παρασκήνια, ο Λούις μπορεί να βρεθεί με ένα όργανο στο χέρι και η Τζάκλιν να τραγουδά μαζί του. Άρχισαν να συνδυάζουν τα μουσικά τους στυλ όταν και οι δύο σπούδαζαν στο Lille Jazz Conservatory, οπότε είναι απόλυτα λογικό να φέρουν λίγη τζαζ στα παρασκήνια της Eurovision.

Λετονία: Dons – Hollow

Όταν ρωτήθηκε ο Dons ποιους τρεις διάσημους ανθρώπους από οποιαδήποτε χρονική περίοδο θα προσκαλούσε σε δείπνο αν είχε την ευκαιρία, είπε ότι θα διάλεγε τον Freddie Mercury, τον Arnold Schwarzenegger και τη Queen Elizabeth II. Και επειδή το αγαπημένο του τυρί είναι από ολλανδικό βουβάλι, ίσως αυτό θα ήταν στο μενού.

Σαν Μαρίνο: MEGARA – 11:11

Οι MEGARA έχουν πάρει τη θέση τους στη σκηνή της Eurovision, αλλά το 2024 δεν ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Το 2023 διαγωνίστηκαν στην εθνική επιλογή Benidorm Fest της Ισπανίας, φτάνοντας στην 4η θέση και χάνοντας από την Blanca Paloma.

Γεωργία: Nutsa Buzaladze – Firefighter

Η Νούτσα έχει εμφανιστεί στο παρελθόν με μία σταρ της ποπ που δεν είναι άλλη από την Kylie Minogue. Το ντουέτο ήρθε όταν ήταν στο American Idol το 2023 και τραγούδησαν μαζί το Can’t Get You Out Of My Head. Η Νούτσα κατέληξε στο top 12. Πόσοι άλλοι μπορούν να πουν ότι έχουν εμφανιστεί με την Kylie;

Βέλγιο: Mustii - Before The Party’s Over

Εκτός από εκπρόσωπος της ποπ, ο Mustii είναι επίσης μόνιμος κριτής στο Drag Race Belgique. Πρωταγωνιστεί επίσης στην επόμενη ταινία του Michiel Blanchart La nuit se traîne μαζί με τον Romain Duris.

Εσθονία: 5MIINUST x Puuluup - (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi

Τα γυαλιά ηλίου των 5MIINUST αποτελούν μόνιμο αξεσουάρ της ενδυμασίας τους — τα έχουν βγάλει μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια μιας παράστασης, όταν κέρδισαν στον εθνικό διαγωνισμό επιλογής τραγουδιού για τη Eurovision. Ο Marko και ο Ramo από το Puuluup ισχυρίζονται ότι είναι δύο από τους τρεις μοναδικούς ανθρώπους στον κόσμο που κερδίζουν τα προς το ζην παίζοντας το Talharpa.

Ισραήλ: Eden Golan – Hurricane

Η Eden έχει ένα 14χρονο τσιουάουα που ονομάζεται Leo και είναι ο... έρωτας της ζωής της. Λέει ότι ο Λέο έχασε όλα του τα δόντια, επομένως η γλώσσα του είναι πάντα κρεμασμένη. Είναι σίγουρο ότι ο Leo θα παρακολουθεί από το σπίτι την αποψινή μεγάλη βραδιά.

Νορβηγία: Gåte – Ulveham

Η τραγουδίστρια των Gåte, Gunnhild, λατρεύει το τυρί και θεωρεί πως όσο πιο μυρωδάτο είναι, τόσο το καλύτερο. Αγαπά ιδιαίτερα το Gamle Ole, το οποίο είναι ένα δανέζικο τυρί που ωριμάζει για πολύ καιρό. Όσον αφορά το σουηδικό τυρί, είναι φανατική θαυμάστρια του Prästost, οπότε πιθανότατα είχε ετοιμάσει μερικά κράκερ ενώ θα βρίσκεται στο Μάλμε.

Ολλανδία: Joost Klein – Europapa

Ο Joost ξεκίνησε ως YouTuber και τελικά κατέληξε στη Eurovision. Τα βίντεό του στο TikTok περιλαμβάνουν μαθήματα χορού Europapa και ταξίδια σε όλη την Ευρώπη για να πείσει του φαν να δώσουν 12 βαθμούς στην Ολλανδία.

Πηγή: Eurovision.tv

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved