Δύσκολα τα πράγματα για τους περιοδεύοντες θιάσους
Showbiz

Δύσκολα τα πράγματα για τους περιοδεύοντες θιάσους

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους τους κλάδους, με αποκορύφωμα αυτόν του θεάτρου.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε περιοδεύοντες θιάσους, αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα, όπως αναφέρει η espresso. Πολλοί είναι απλήρωτοι και δεν έχουν χρήματα για να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο, αφού ακυρώνονται παραστάσεις σε πολλές θεατρικές πιάτσες και δεν τους καταβάλλεται η εκτός έδρας αποζημίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν προσφύγει στο σωματείο και έχουν καταγγείλει τους επιχειρηματίες εκείνους οι οποίοι αρνούνται να τους καταβάλουν τα δεδουλευμένα τους αλλά και τα ένσημά τους στο ΙΚΑ. Ο ταμίας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, ο γνωστός ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας δήλωσε: «Ξέρω πολύ καλά ότι οι περιοδεύοντες θίασοι αντιμετωπίζουν τραγικά προβλήματα. Μετά την κατάργηση των εισιτηρίων της Εργατικής Εστίας και του ΟΓΑ, έχουν υποστεί πανωλεθρία οι εισπράξεις και προσπαθούμε να δούμε τι θα γίνει προς αυτή την κατεύθυνση. Το ΣΕΗ δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο μπροστά στις πληροφορίες ότι μέλη του παραμένουν απλήρωτα. Χώρια που έχουμε τα στούντιο που γίνονται οι μεταγλωττίσεις τα οποία δεν πληρώνουν. Εγώ προσωπικά έχω ενάμιση χρόνο να πληρωθώ, εκτός από το στούντιο Sierra που καταβάλει τις πληρωμές στην ώρα τους».

Τον λόγο έχει τώρα η νομική υπηρεσία του ΣΕΗ, που προσεχώς θα κάνει αγωγές για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις των μελών του σωματείου. Η συνέχεια, λοιπόν, του θέματος θα γραφτεί στις δικαστικές αίθουσες.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved