Γιώργος Παπαγεωργίου: «Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης»
Showbiz

Γιώργος Παπαγεωργίου: «Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης»

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου σε συνέντευξή του μίλησε για τον Γιώργο Λάνθιμο και για τις αμοιβές των νέων ηθοποιών στο θέατρο.

Το οικονομικό θέμα στην θεατρική Αθήνα, για ένα νέο ηθοποιό, είναι βαθιά πληγή. Θα φτάσετε κάποια στιγμή να κάνετε θέατρο, εσύ και οι συνάδελφοί σου, για χόμπι; Όχι, ως βιοπορισμό;

«Ανοίγεις δυστυχώς μεγάλο θέμα. Και η απάντηση είναι “ναι, όπως πάνε τα πράγματα θα γίνουμε επαγγελματίες χομπίστες”. Το θέατρο, ούτως ή άλλως, ποτέ δεν πλήρωνε τις περισσότερες φορές καλά. Τώρα- πολλές φορές – πληρώνεις για να παίζεις. Γι’ αυτό και κάνεις 2-3 πράγματα μπας και τη βγάλεις. Μέχρι στιγμής, δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι που δεν μου αρέσει. Αλλά σίγουρα, το όλο γύρω μου “δεν μου αρέσει”».

Ο Λάνθιμος διέπρεψε με τον “Αστακό” στις Κάννες. Τελικά, μακριά από την Ελλάδα, η Τέχνη αναγνωρίζεται; Η χώρα τρώει τα παιδιά της;

«Ο Λάνθιμος είναι σπουδαίος σκηνοθέτης. Δεν ξέρω αν η Ελλάδα τρώει τελικά κανένα. Ξέρω ότι η Τέχνη μιλά παγκόσμια γλώσσα και ο Λάνθιμος ξέρει να μιλά σωστά. Μην το βλέπεις χωροταξικά το θέμα. Δες το καθαρά πρακτικά. Αν μπορώ να μιλήσω σε εκατομμύρια στον έξω κόσμο, γιατί να βάλω το ταβάνι μου στους λιγοστούς χιλιάδες Έλληνες Θέατρο/κινηματογραφόφιλους;», δήλωσε στο «outnow».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved