Σοφία Βόσσου: «Ο λόγος που αρνήθηκα τις προτάσεις για καριέρα στο εξωτερικό ήταν…»
Showbiz

Σοφία Βόσσου: «Ο λόγος που αρνήθηκα τις προτάσεις για καριέρα στο εξωτερικό ήταν…»

Η Σοφία Βόσσου σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε τον λόγο που ενώ της έγιναν προτάσεις για καριέρα στο εξωτερικό εκείνη έμεινε στην Ελλάδα.

Πόσα χρόνια φροντίζεις καθημερινά τη φωνή σου;

Υπολογισμένα 35 συναπτά έτη, κάθε μέρα ασκήσεις, έχω δεν έχω δουλειά. Το καλοκαίρι στις διακοπές μου κάνω τις ασκήσεις μου στη θάλασσα που κολυμπάω. Είναι αγάπη, όχι υποχρέωση, τουλάχιστον 40 λεπτά την ημέρα εξασκώ τη φωνή μου. Δεν το κάνουν όλοι οι τραγουδιστές. Εδώ δεν κάνουν μαθήματα... Από το 2000 κάνω και μαθήματα σε νέα παιδιά.

Υπάρχουν και γνωστοί, μεγάλοι σε πορεία τραγουδιστές, που δεν γνωρίζουν από παρτιτούρες;

Δεν ξέρουν πού είναι το ντο στο κλειδί του σολ. Λέμε «φα μινόρε» και δεν ξέρουν πού είναι το... φα μινόρε.

Πώς γίνεται έτσι καριέρα στη μουσική και στο τραγούδι;

Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Αν πας στο εξωτερικό, στην Αμερική, όλοι υποχρεωτικά έχουν γνώση, έστω τη στοιχειώδη, αυτό το πράγμα που γίνεται σε μας... Εδώ δεν τη σέβονται, δεν την αγαπάνε τη φωνή τους. Βλέπεις φωνάρες που έχουν «πέσει», δεν τραγουδάνε πια, κι αυτό ξέρεις γιατί συμβαίνει...

Γιατί δεν πήγες στο εξωτερικό;

Γιατί ήμουν ηλίθια. Δύο φορές μου ήρθαν ευκαιρίες με υποτροφίες να φύγω για την Αμερική και σκέφτηκα πώς θα αφήσω τη μαμά και τον μπαμπά μου, γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Κάτι το οποίο δεν μου το είπαν οι γονείς μου, εγώ το σκέφτηκα.

Σε κράτησε στην Ελλάδα το δέσιμο που είχες με τους γονείς σου;

«Ναι. Μία άλλη κακή τύχη, όταν με ζήτησαν ύστερα από το τραγούδι «Άνοιξη» και δεν μου το είπε ποτέ κανένας, το έμαθα ένα χρόνο μετά από τη δισκογραφική μου εταιρεία, τότε που είχε πετάξει το «πουλί». Τότε είχα και έμπνευση, είχα ζητήσει από αγγλικό στίχο να κάνω και γαλλικό στίχο. Είχα πει στην εταιρεία να κάνουμε κάτι στα γαλλικά και μου είπαν: «Τι το θέλεις στα γαλλικά;». Είπα: «Άσ' το να υπάρχει», λες και το ήξερα. Δεν το κάναμε τελικά, δεν μου είπε κανείς τίποτα και το έμαθα ένα χρόνο μετά», δήλωσε στο περιοδικό Λοιπόν.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved