Γιάννης Σμαραγδής: Γιατί ενοχλήθηκε από τις αρνητικές κριτικές για τον «Καζαντζάκη»;
Showbiz

Γιάννης Σμαραγδής: Γιατί ενοχλήθηκε από τις αρνητικές κριτικές για τον «Καζαντζάκη»;

Οι αρνητικές κριτικές που δέχτηκε η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή για την νέα του ταινία «Καζαντζάκης» στάθηκε αφορμή για να ξεσπάσει μια κόντρα ανάμεσα στον σκηνοθέτη και τους κριτικούς του κινηματογράφου.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σχολιάζεται αρνητικά κάποια ταινία του, αλλά όπως όλα δείχνουν αυτή την φορά το ποτήρι ξεχείλισε.

«Όσο σκληρές και άδικες κριτικές ή πικρόχολα σχόλια γράφτηκαν για τις ταινίες μου «Καβάφης», «El Greco», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» ποτέ δεν αντέδρασεα και με κανέναν τρόπο. Ωστόσο, για την ταινία «Καζαντζάκης» το ποτήρι ξεχείλισε. Άλλο κριτική και άλλο χυδαιότητα και μάλιστα συντονισμένη από την ομάδα, ενάντια στην ταινία, σε μένα προσωπικά αλλά και στους σπουδαίους και ταλαντούχους συνεργάτες μου. Γράφτηκαν τόσο ακραία και χυδαία πράγματα που ντρέπομαι ακόμη και να τα εκστομίσω» ήταν η απάντηση του στην απάντηση της ΠΕΚΚ, η οποία αναφέρει:

«Η ΠΕΚΚ δεν συνυπογράφει καμία προσωπική άποψη για τον «Καζαντζάκη» όμως υπερασπίζεται την ελεύθερη, δημόσια κυκλοφορία και της παραμικρής. Πρόκειται για το αυτονόητο. Μην προεξοφλώντας τις αληθινές του επιδιώξεις, αναμένουμε να κάνει πράξη τις απειλές και να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ίσως έτσι μεταπηδήσει η υπόθεση από την οθόνη της φαιδρότητας σ' εκείνη της υπευθυνότητας. Τότε ίσως επανέλθουμε στην περίπτωσή του»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved