Ράνια Θρασκιά: «Η Μαίρη είναι μια σχέση ζωής, είναι νονά του παιδιού μου»
Showbiz

Ράνια Θρασκιά: «Η Μαίρη είναι μια σχέση ζωής, είναι νονά του παιδιού μου»

Για τη δυνατή σχέση που έχει με τη Μαίρη Συνατσάκη αλλά και για το τι σημαίνει για την ίδια φιλία, μιλάει η Ράνια Θρασκιά

Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σου;

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κλειστοί στην εκδήλωση των συναισθημάτων τους και αποκλείουν τη φιλία από τη ζωή τους, για να μην πληγωθούν. Ομως, έτσι δεν θα έχουν την ευλογία να ζήσουν τη χαρά της φιλίας. Αυτό το μαγικό μοίρασμα. Ο φίλος δεν είναι κάποιος που θα σου λύσει τα προβλήματα, είναι αυτός που θα τα μοιραστείς μαζί του και θα μοιάζουν μικρότερα. Για εμένα η φιλία είναι ανάγκη και έχω την τύχη να έχω πολύ δυνατές φιλίες που αντέχουν στον χρόνο και άλλες πάλι που δεν άντεξαν. Αλλά κι αυτές πολύτιμα μαθήματα ήταν που μου δίδαξαν πολλά για μένα.

Η Μαίρη Συνατσάκη είναι μια από τις στενές φίλες σου;

Η Μαίρη είναι μια σχέση ζωής, είναι νονά του παιδιού μου έχει τρεις νονούς ο μικρότερος γιος μου. Φυσικά και διατηρώ επαφή μαζί της και θα διατηρώ για πάντα. Είναι πια μια οικογενειακή σχέση βαθιάς αγάπης. Οι πνευματικοί γονείς των παιδιών μας είναι πολύ σημαντικοί άνθρωποι για εμάς.

Η οικογένεια; Οι γονείς και ο αδελφός σου;

Είναι η βάση και η αφετηρία μου. Είναι το μέρος στο οποίο επιστρέφω και, για όποιους από εμάς είναι αρκετά τυχεροί, το μέρος όπου μπόρεσαν να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν μακριά. Γιατί δεν είναι αυτονόητη και αυτή η διαδικασία.

Είναι το μέρος όπου κουρνιάζουμε.

Και η γονεϊκή μας οικογένεια και η οικογένεια που δημιουργούμε εμείς είναι εστίες, στις οποίες ακουμπάμε την ψυχή μας και που, όταν οι οικογένειες είναι λειτουργικές, μεγαλώνουν εκεί μέσα παιδιά με ασφάλεια, αγάπη και χαρά και παιδιά που κάποια στιγμή ετοιμάζονται κι αυτά με τη σειρά τους να ανοίξουν τα φτερά τους, χωρίς να έχουν συναισθηματικά βαρίδια που τα κρατούν πίσω.

Τι εννοούμε με τον όρο «λειτουργικές οικογένειες»;

Υπάρχουν πολλές μορφές οικογένειας πια και σε όλες αυτές τις μορφές μπο ρούμε να βρούμε λειτουργικότητα, αγάπη και ασφάλεια μεταξύ των μελών τους. Δεν διασφαλίζει η μορφή της οικογένειας τη λειτουργικότητα και την αγάπη. Η προίκα του κάθε παιδιού είναι σκόπιμο να είναι ο σεβασμός και η αποδοχή προς τη διαφορετικότητα. Θεωρώ πως πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά μας ποια είναι τα σημαντικά θεμέλια μιας οικογένειας, γιατί αλλάζει η κοινωνία και οι μορφές της οικογένειας μεταβάλλονται. Το νόημα είναι κανείς να νιώθει ασφαλής σωματικά και ψυχικά, να αισθάνεται αποδεκτός και να έχει αγάπη. Επειδή, όμως, η αγάπη είναι μια έννοια η οποία έχει πληγωθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ανά τους αιώνες, πρέπει να την ορίσουμε εξαρχής.

Πώς μπορεί να την ορίσει κανείς;

Εννοώ ότι στο όνομα της αγάπης έχουν γίνει εγκλήματα κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και προσωπικά, οπότε είναι απαραίτητο να ξέρουμε τι ορίζει ο καθένας λέγοντας «αγάπη».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved