Λένα Αλκαίου: «Τα τραγούδια είναι κομμάτια της ψυχής μας»
Showbiz

Λένα Αλκαίου: «Τα τραγούδια είναι κομμάτια της ψυχής μας»

Η Λένα Αλκαίου ανήκει στις σπουδαίες ερμηνεύτριες που έχουν σημαδέψει το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, χάρη στην εξαιρετική φωνή της.

-Στη δισκογραφία σας διαχρονικά υπάρχουν κομμάτια με ισχυρό στίχο...

«Είμαι απολύτως της άποψης ότι "εν αρχή ην ο λόγος". Το θεμελιώδες είναι, βέβαια, να υπάρχει χημεία και να μπει η κατάλληλη μουσική που να αναδεικνύει το στίχο. Τότε γεννιέται ένα μεγάλο τραγούδι. Πρέπει όμως -το υπογραμμίζω αυτό-η μουσική να ταιριάζει με το στίχο. Και επιμένω σ' αυτό, γιατί είναι πολλές οι περιπτώσεις που ακούμε έναν καταπληκτικό στίχο, αλλά η μουσική του δεν μας κάνει ,να ακούσουμε αυτά που λέει. Και συμβαίνει και το αντίθετο, καταπληκτικές μουσικές με μέτριο στίχο» τόνισε στον Τηλεθεατή.

-Πιστεύετε ότι ορισμένα τραγούδια αποδίδονται καλύτερα, πιο πειστικά, όταν ο ερμηνευτής έχει γράψει... χιλιόμετρα και στην αληθινή ζωή;

«Τα τραγούδια είναι κομμάτια της ψυχής μας. Τουλάχιστον έτσι τα αντιλαμβάνομαι εγώ. Σίγουρα οι εμπειρίες μας μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα αλλιώς. Οσο περνάει ο χρόνος, νιώθω ότι μπορώ ,και βγάζω το συναίσθημα πιο εσωτερικά, χωρίς υπερβολές, αλλά πιο ουσιαστικά».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved