Γιώργος Βάλαρης: «Εάν η Κορινθίου έλεγε όχι, δεν θα έκανα τη συγκεκριμένη παράσταση»
Showbiz

Γιώργος Βάλαρης: «Εάν η Κορινθίου έλεγε όχι, δεν θα έκανα τη συγκεκριμένη παράσταση»

O Γιώργος Βάλαρης μιλά για την απόφαση του να ανεβάσει τη Νεράιδα και το Παλικάρι φέτος.

Ο σκηνοθέτης αποκάλυψε εάν είχε εξαρχής τη Μαρία Κορινθίου στο μυαλό του για τον ρόλο που υποδύθηκε πρώτα η αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και αν αυτός την έπεισε την σέξι ηθοποιό να βάψει ξανθά τα μαλλιά της.

Γιατί επιλέξατε να ανεβάσετε τη Νεράιδα και το Παλικάρι φέτος;

«Γιατί είναι από τις αγαπημένες μου ταινίες και μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ελληνικού κινηματογράφου. Ο συγκεκριμένος ρόλος μου ταίριαζε με τον χαρακτήρα της Μαρίας Κορινθίου, γιατί είναι δυναμική, όπως η Κρητικιά ηρωίδα, η Κατερινιώ. Επίσης, αγαπώ την Κρήτη και το κρητικό στοιχείο με ιντρίγκαρε πολύ, οπότε ήταν μέσα στο πλαίσιο των έργων που ήθελα να σκηνοθετήσω.

Άρα, είχατε εξαρχής τη Μαρία Κορινθίου στο μυαλό σας;

«Ναι, γιατί πιστεύω πολύ στη Μαρία. Πιστεύω πως είναι από τις πρωταγωνίστριες που έχουν πολύ ενδιαφέρον για τον κόσμο και υποκριτικά απέδειξε ότι μπορεί να σταθεί καταπληκτικά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους».

Εάν η Μαρία Κορινθίου αρνούνταν τον ρόλο, είχατε σκεφτεί κάποια άλλη;

«Όχι, δεν θα προσέγγιζα καμία άλλη, γιατί δεν υπήρχε κάποια ελεύθερη πρωταγωνίστρια την περίοδο που αποφάσισα να ανεβάσω το έργο. Εάν η Μαρία έλεγε όχι, δεν θα έκανα τη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά κάποια άλλη».

Εσείς πείσατε τη Μαρία να βάψει τα μαλλιά της ξανθά, ως σκηνοθέτης της;

«Δεν ήθελα να μπει η Μαρία σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, αλλά η απόφαση για την αλλαγή ήταν κοινή. Στο μυθιστόρημα ο συγγραφέας ανέφερε μια ξανθιά νεράιδα και επειδή ο ρόλος είναι συνυφασμένος με μια ξανθιά πρωταγωνίστρια μου άρεσε η ιδέα να βάψει τα μαλλιά της. Νομίζω είχα απόλυτο δίκιο, εμένα μου αρέσει πιο πολύ ξανθιά».

Θα συγκρίνατε τη Μαρία Κορινθίου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη;

«Εννοείται πως όχι. Η Αλίκη ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Επειδή είχα την τύχη να τη συναντήσω, η μαγεία της δεν μπορεί να συγκριθεί και γι' αυτό τον λόγο δεν έχει ξαναβγεί μια Αλίκη και δεν θεωρώ ότι θα βγει και ποτέ. Αυτά είναι χημείες των αστεριών που συμβαίνουν σπάνια. Η Μαρία είναι πολύ καλή ηθοποιός, κανείς όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτούς τους ηθοποιούς», λέει στο Down Town.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved