Πέντε χρόνια χωρίς την Τζένη Βάνου
Showbiz

Πέντε χρόνια χωρίς την Τζένη Βάνου

Πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον χαμό της Τζένης Βάνου, η οποία υπήρξε μία από τις πιο μεγάλες φωνές του ελληνικού λαϊκού και ελαφρολαϊκού τραγουδιού... 

Η αξέχαστη τραγουδίστρια άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 75 ετών στο νοσοκομείο «Μεταξά» χτυπημένη από τον καρκίνο.

Για όσους δεν θυμούνται, το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού και ήταν βέρα Αθηναία. Από μικρή ηλικία ζούσε με τον πατέρα της και τραγουδούσε για παρηγοριά, μιας και λόγω διαζυγίου το δικαστήριο της είχε απαγορεύσει να βλέπει τη μητέρα της. Στα δεκατέσσερα, μέσα από την γνωριμία της με τον δημοσιογράφο Γιώργο Κολοκοτρώνη, που ανακάλυψε την φωνή της, πηγαίνει στα ραδιοφωνικά «Κυριακάτικα Πρωινά», όπου και την άκουσε ο Μίμης Πλέσσας, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, και την ώθησε στο επαγγελματικό τραγούδι.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν και οι επιτυχίες με μεγαλύτερες τα τραγούδια: «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Αν σ’ αρνηθώ αγάπη μου», «Χίλιες βραδιές», «Σ’ αγαπώ», «Αγόρι μου», «Έρωτά μου ανεπανάληπτε», «Για σένα» και πολλά άλλα.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι συνεργάστηκε με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, έχοντας παράλληλα στο βιογραφικό της πλούσια δισκογραφία. Για τη δουλειά της βραβεύτηκε στην Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της και παρά τη δόξα που γνώρισε ως τραγουδίστρια, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ είχε ανοίξε και ένα κατάστημα ψιλικών προκειμένου να καταφέρει να ανταπεξέλθει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved