Πηνελόπη Πιτσούλη: «Δεν ζήλεψα ποτέ κανέναν και τίποτα» (photos)
Showbiz

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Δεν ζήλεψα ποτέ κανέναν και τίποτα» (photos)

Η ταλαντούχα ηθοποιός Πηνελόπη Πιτσούλη μίλησε με ειλικρίνεια και αλήθεια.

Αναφέρθηκε στην παράσταση «Το δικό μας σινεμά» όπου την απολαμβάνουμε, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τι είδους σχέση έχει με τον σύζυγό της Γιώργο Χασάπογλου με τον οποιο είναι 54 χρόνια μαζί.

Το φετινό καλοκαίρι συμμετέχετε στη θεατρική υπερπαραγωγή «Το δικό μας σινεμά», στο θέα­τρο Άλσος. Περιμένατε ότι θα υπάρξει τόση με­γάλη ανταπόκριση από τον κόσμο;

Περιμέναμε ότι θα πάει τόσο καλά η παράσταση για­τί ο κύριος Ηλίας Μαροσούλης επέλεξε ηθοποιούς που ο καθέ­νας τους θα μπορούσε να «ηγηθεί» μιας θεατρικής παράστασης. Έχει πάρει όλο το «βαρύ πυροβολικό». Συγκεκριμένα, τη Δέσποινα Βανδή, η οποία είναι μία μεγάλη και σπουδαία τραγουδίστρια, τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος είναι καταξιωμένος και σπουδαί­ος ηθοποιός, τον Κώστα Κόκλα, την Ελένη Γερασιμίδου, την Κατερίνα Λέχου κ.ά. Πραγματικά δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να σταματήσω.

Η αλήθεια είναι ότι τόσα ηχηρά ονόματα μαζί είχαμε χρό­νια να δούμε. Ωστόσο, αυτό δεν δημιουργεί ένα είδος ανταγωνισμού;

Στη δική μας περίπτωση δεν ισχύει αυτό. Ίσα-ίσα που χαιρόμαστε, απολαμβάνουμε και έχουμε την έννοια ο ένας του άλλου. Πάντα με αγάπη. Μάλλον παίζει σημαντικό ρόλο ότι είναι όλοι καλά παι­διά, χορτάτα και ακομπλεξάριστα. Κανένας δεν έχει να ζηλέψει κανέναν και τίποτα. Είναι, όντως, από τα σπάνια φαινόμενα, αλλά ταυτόχρονα είναι καταπληκτικά και απολαυστικά. Ξέρετε, με αυτή τη ζέστη, να μην περνάς καλά στα παρασκήνια είναι τραγικό.

Στο «Δικό μας σινεμά» υποδύεστε τη Δέσπω...

Κάνω έναν πολύ ωραίο και αγαπησιάρικο ρόλο. Μου αρέσει πά­ρα πολύ, το διασκεδάζω και δεν κουράζομαι ιδιαίτερα, γιατί εί­μαι μεγάλη γυναίκα και δεν θα 'θελα να κουραστώ. Και τώρα που έπιασαν οι ζέστες, μια χαρά! (Γελάει.)

Είναι ένας χαρακτήρας που υπάρχει και τον συναντάς στην καθημερινότητα. Πόσες γυναίκες δεν έχουν Αλτσχάιμερ; Εγώ το έχω στη σκηνή -στη ζωή μου είμαι μια χαρά και τα θυμάμαι όλα!- με σύζυγο τον Κώστα (Γιώργο Κων­σταντίνου) και κόρες τη Μαίρη (Δέσποινα Βανδή) και την Ντίνα (Παρθένα Χοροζίδου). Η Δέσπω είναι κυρίως κωμικός χαρακτή­ρας, καθώς έχει εμμονές με το παρελθόν. Κάποια στιγμή, όμως, παθαίνει μία αφύπνιση και έχει δύο δραματικές σκηνές. Αυτόν τον συνδυασμό πολλοί ηθοποιοί τον απολαμβάνουμε: να κάνουμε τον κόσμο και να γελάει και να κλαίει.

Διαβάζοντας το κείμενο, σας ξύπνησε αναμνήσεις από το παρελθόν;

Όχι. Δεν είχα απωθημένο να παίξω ποτέ και τίποτε, απλά απολάμ­βανα αυτό που μου πρότειναν, το επέ­λεγα και το έκανα. Ούτε καν στη σχολή, που παίζαμε χιλιάδες αποσπάσματα έρ­γων, δεν έτυχε να πω: «Αυτό θα ήθελα να το παίξω στο θέατρο με κόσμο». Δεν με ενδιέφερε.

Δηλαδή είστε «χορτάτη»;

Όσο δεν παίρνει. Και ως γυναίκα και ως καλλιτέχνις. Όμως, και πριν «χορ­τάσω», δεν ήμουν ποτέ ανταγωνιστι­κή. Δεν ζήλεψα ποτέ κανέναν και τίπο­τα. Από εκεί και πέρα, η καριέρα μου πήγε πολύ καλά, όπως εγώ την όρισα και την καθόρισα, γιατί είχα οριοθετή­σει τα πράγματα .Έβαζα πρώτα την οι­κογένεια μου και μετά την καριέρα μου. Μάλιστα, είχα την «πολυτέλεια» να έχω έναν άντρα που μπορεί να με συντηρεί. Να του λέω: «Δεν μου αρέσει αυτό. Να το κάνω;» και να μου απαντά: «Μην το κάνεις. Κά­τσε στο σπίτι σου». Είχα την απόλυτη και αμέριστη υποστήριξη του συζύγου μου, με τον οποίο είμαστε 54 χρόνια παντρεμένοι. Αυτό λέει κάτι, νομίζω...

Πριν αναφέρατε ότι δεν υπήρξατε ποτέ ανταγωνιστική. Συνάδελφοί σας, όμως, υπήρξαν απέναντι σας;

Κάποιες φορές ναι, γιατί έβλεπα κάποια πράγματα που στη συ­νέχεια τα ξεχνάς και προχωράς. Να σας πω την αλήθεια, όμως, δεν συγχωρώ τους ταλαντούχους ηθοποιούς όταν είναι μίζεροι. Οι ατάλαντοι είναι πολύ φυσικό να περνούν από κάποιους διαύλους για να φτάσουν κάπου. Εκεί λες: «Είναι ατάλαντος και το παλεύει. Άσ' το». Αυτή, τουλάχιστον, είναι η στάση ζωής που ακολουθώ.

Πηγή: My tv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved