Eλένη Γερασιμίδου: «Έμαθα να σέβομαι και να αγαπώ το σινάφι μου»
Showbiz

Eλένη Γερασιμίδου: «Έμαθα να σέβομαι και να αγαπώ το σινάφι μου»

Η Ελένη Γερασιμίδου βρίσκεται 46 χρόνια στο χώρο της υποκριτικής και όπως δήλωσε, όσο οι δυνάμεις της τής το επιτρέπουν, θα εργάζεται χειμώνα-καλοκαίρι.

Η αγαπημένη ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της αναφέρθηκε στην επιτυχημένη παράσταση «Το δικό μας σινεμά» στην οποία πρωταγωνιστεί, στο ρόλο της και αν περίμενε ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο. Διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς είπε...

Έπειτα από μία φορτωμένη σεζόν συνεχίσατε να δουλεύετε και το καλοκαίρι με τη θεατρική υπερπαραγωγή «Το δικό μας σινεμά», στο Θέατρο Άλσος. Ποια ήταν τα κίνητρα που σας έκαναν να απαντήσετε θετικά στην πρόταση;

«Τα κίνητρα ήταν αρχικά η πρόταση των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, με τους οποίους έχω σχέση εμπιστοσύνης, και η εγγύηση που προσφέρει η συνεργασία με τον Ηλία Μαροσούλη».

Αισθάνεστε δικαιωμένη για την απόφασή σας να δουλέψετε και το καλοκαίρι αντί να ξεκουραστείτε;

«Όσο οι δυνάμεις μου μου το επιτρέπουν θα εργάζομαι χειμώνα καλοκαίρι κάνοντας το επάγγελμα που αγαπώ. Από τι να ξεκουραστώ;».

Περιμένατε ότι θα υπάρξει τόσο μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο δεδομένων των πολιτικών εξελίξεων αλλά και των καιρικών συνθηκών;

«Το θέατρο είναι πάντα το καταφύγιο του κόσμου σε οριακές καταστάσεις. Όταν, μάλιστα, του προσφέρεται μια άρτια οργανωμένη παράσταση σε χώρο ιδανικό, η ανταπόκρισή του δεν αποτελεί έκπληξη».

Στην παράσταση «Το δικό μας σινεμά» βλέπουμε συγκεντρωμένα πολλά ηχηρά ονόματα. Αυτό δημιουργεί ένα είδος ανταγωνισμού;

«Δεν κατανοώ την ερώτηση με δεδομένο ότι στα 46 χρόνια που συνυπάρχω στη σκηνή με άξιους συναδέλφους έμαθα να σέβομαι και να αγαπώ το σινάφι μου».

Όταν διαβάσατε για πρώτη φορά το κείμενο, σας ξύπνησε αναμνήσεις από το παρελθόν;

«Το έργο είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους του σινεμά και τις αγωνίες τους σε δύσκολες εποχές όπου πολλά λέγονταν ψιθυριστά και κυρίως ο στόχος ήταν η διασκέδαση και η απόδραση από μια ζοφερή πραγματικότητα. Μου θύμισε το θερινό Σινέ Πανόραμα των παιδικών μου χρόνων και τα όνειρα που ομόρφαιναν τη ζωή μου έπειτα από κάθε προβολή».

Μιλήστε μας για τη Ζωγραφούλα την οποία υποδύεστε... θα μπορούσαμε να πούμε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η κλασική Ελληνίδα μάνα;

«Η Ζωγραφούλα είναι η μάνα που η ζωή της είναι αφιερωμένη στο παιδί της και βεβαίως είναι γι' αυτήν το κέντρο του κόσμου. Η σχέση δεν είναι μονοσήμαντη και αναπτύσσεται μοναδικά με τη συμβολή του Σπύρου Παπαδόπουλου και τη στοργή που σε κάθε σκηνή επιδεικνύει με λεπτές αποχρώσεις.

Στην παράσταση, πέρα από εσάς τους καταξιωμένους ηθοποιούς, βλέπουμε και πολλούς νέους. Έχουν το πάθος που είχατε εσείς στο παρελθόν;

«Και κατά πολύ μεγαλύτερο, ως οφείλουν ως νέοι. Και εύχομαι σε όλους να το διατηρήσουν όσο κάνουν αυτή τη δουλειά», είπε στο my tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved