Οι προσωπικότητες που ξεχώρισαν μέσα στο 2019 (photos)
Showbiz

Οι προσωπικότητες που ξεχώρισαν μέσα στο 2019 (photos)

Το 2019 ήταν μια χρονιά γεμάτη, μια χρονιά που ανέδειξε πολλά πρόσωπα τα οποία έκαναν τη διαφορά, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Κάποια, λοιπόν, πρόσωπα από τον χώρο της τηλεόρασης, του αθλητισμού και του θεάματος είχαν κάτι να μας πουν φέτος, και λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2019 και υποδεχτούμε το 2020 συγκεντρώσαμε αυτά που πραγματικά ξεχώρισαν.

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο 26χρονος star του NBA, ο οποίος από το 2013 αγωνίζεται στους Μιλγουόκι Μπακς, όχι μόνο βλέπει την καριέρα του να ακμάζει, αλλά το fan club του πλέον είναι τεράστιο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τόσο τεράστιο που η κομητεία του Μιλγουόκι ανακήρυξε την 14η Ιουλίου σε «Giannis Antetokounmpo Day», ενώ μάλιστα οι Αμερικάνοι έχουν αρχίσει να ονομάζουν τα παιδιά τους «Giannis» με ποσοστό που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με το USA Today η ονοματοδοσία «Giannis» έχει αυξηθεί κατά 135% σε σχέση με πέρσι και κατά 662% σε σχέση με το 2016.

Η επιτυχία, όμως, δεν σταματά για εκείνον. Μετά τη λήξη της σεζόν 2018-2019 και συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου, αναδεικνύεται ΜVP του NBA, ενώ αποτελεί τον δεύτερο Ευρωπαίο παίκτη που κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο.

Μάλιστα, κατά τη βράβευσή του φρόντισε για ακόμη μια φορά να τιμήσει την χώρα μας, καθώς φωτογραφήθηκε κρατώντας το βραβείο του και ανοίγοντας το κουστούμι του, όπου στο εσωτερικό του ήταν σχεδιασμένος ο Παρθενώνας.

Ο Greek Freak βρήκε, επίσης, και τη θέση του στη λίστα του Forbes ανάμεσα στους πιο ακριβοπληρωμένους αστέρες. Συγκεκριμένα, κατέκτησε την 75η θέση, καθώς οι απολαβές του σε ετήσια κλίμακα άγγιξαν τα 43,2 εκ. ευρώ.

Κι αν δε σου αρκούν όλα τα παραπάνω, να σου αναφέρουμε σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, πως έχει κυκλοφορήσει αθλητικό παπούτσι με την υπογραφή του για λογαριασμό της Nike, ενώ μάλιστα το event της διάσημης εταιρείας έγινε στα Σεπόλια και στο γήπεδο του Τρίτωνα, όπου μεγάλωσε.

Εκεί, μάλιστα έγινε κι η ανακοίνωση για την ίδρυση της «Antetokounbros Academy», της ακαδημίας στην οποία τα παιδιά με οικονομικές δυσκολίες θα μπορούν να μάθουν μπάσκετ και να κυνηγήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Άλλωστε, η φιλανθρωπία είναι χαρακτηριστικό του διάσημου star.

«Ποιος θα περίμενε ποτέ ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο εδώ στο γήπεδο, στα Σεπόλια… Ειλικρινά ανατριχιάζω που είμαι στο ίδιο γήπεδο που μεγάλωσα κι έπαιξα μπάσκετ! Ό,τι κι αν πετύχεις στη ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάς από που ξεκίνησες και γι’ αυτό ακριβώς θέλω να κάνω το event της ΝΙΚΕ στα Σεπόλια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ από που ξεκίνησα κι αυτό είναι το πιο βασικό πράγμα στη ζωή. Σημαίνει πάρα πολλά αυτό το βραβείο του MVP. Η οικογένειά μου είναι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη», είπε ο Γιάννης στον κατάμεστο χώρο του event.

Και κάτι ακόμη. Μεταξύ όλων, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σύντροφός του Μαράια περιμένουν το πρώτο τους παιδάκι και η ανυπομονησία τους είναι τεράστια, όπως και όλων των fans του φυσικά.

Εσύ, λοιπόν, τι πιστεύεις; Δεν αποτελεί σπουδαία προσωπικότητα του 2019;

Selma Blair

Selma Blair

H Selma Blair είναι μια Χολιγουντιανή star, η οποία ήρθε αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της ζωής, καθώς η σκλήρυνση κατά πλάκας της χτύπησε την πόρτα και άλλαξε τη ζωή της ριζικά.

Η εντυπωσιακή της εικόνα αντικαταστάθηκε από κάτι άλλο, το οποίο δεν θυμίζει και πολύ την άλλοτε λαμπερή γυναίκα που με τις ταινίες και τις εμφανίσεις της καθήλωνε το κοινό. Η φιγούρα της έγινε αρκετά ασθενική και δυστυχώς έχασε τα μαλλιά της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι έχασε την πηγαία της λάμψη, η οποία απορρέει από την σπουδαία προσωπικότητά της.

Δεν δίστασε να παραδεχτεί και να κοινοποιήσει μέσω instagram το σοβαρό πρόβλημα υγείας της, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να ενθαρρύνει τους συνανθρώπους μας που βιώνουν κάτι αντίστοιχο.

Η 47χρονη ηθοποιός, η οποία διαγνώστηκε με τη συγκεκριμένη νόσο στα μέσα του 2018, έκανε όλη την Αμερική να υποκλιθεί στην ψυχική της δύναμη, ενώ τα λόγια της αποτέλεσαν κίνητρο για πολλούς και συνεχίζει να μιλά με σθένος.

«Θέλω να δώσω ελπίδα στον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανείς αν δεν το ζητήσεις. Είμαι συχνά χωρίς ενέργεια και κάποτε χαμένη. Πονάω. Μου πέφτουν και σπάω πράγματα. Η μνήμη μου είναι ομιχλώδης. Και η αριστερή μου πλευρά μοιάζει να ζητά οδηγίες από σπασμένο GPS. Αλλά συνεχίζω. Και γελάω, και ζω, και δεν ξέρω ακριβώς τι θα συμβεί μετά, αλλά εγώ θα έχω κάνει ό,τι καλύτερο μπορώ», είχε πει στην εκπομπή Good morning America φέτος, με το κοινό να την εκθειάζει.

Η Selma Blair είναι και μητέρα ενός μικρού αγοριού, του Άρθουρ Σεντ Μπλέκ, τον οποίο υπεραγαπά και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που δίνει μάχη και είναι αποφασισμένη να ανακτήσει την υγεία της.

«Θέλω να παίξω ξανά με τον γιο μου, θέλω να περπατήσω στον δρόμο», έχει αναφέρει, ενώ μάλιστα έχει τονίσει πως στα άμεσα σχέδια της είναι να δημιουργήσει ρούχα για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, τονίζοντας στο περιοδικό People ότι: «Πρέπει να κρατάω το μυαλό μου συγκροτημένο, γιατί πραγματικά είναι εύκολο να καταρρεύσει - κι εγώ δεν θα επιτρέψω σε αυτήν την ασθένεια να με σταματήσει».

Οι fans της και ο κόσμος είναι στο πλευρό της και η Selma Blair, μιλώντας τόσο ακομπλεξάριστα και ειλικρινά, έχει καταφέρει να αποτελέσει ένα role model που με τις πράξεις και τα μηνύματα που περνά έχει μοναδικό σκοπό να αφυπνίσει όσους έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες και μεγάλες περιπέτειες υγείας. Αναμφισβήτητα, λοιπόν, είναι μια από τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν μέσα στο 2019.

Μαρία Κίτσου

Μαρία Κίτσου

Αυτή η χρονιά είναι ομολογουμένως η χρονιά της Μαρίας Κίτσου, της τηλεοπτικής «Λενιώς», η οποία μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες Μέλισσες» όχι μόνο ξεχώρισε, αλλά έκανε τους πάντες να μιλούν για εκείνη.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, ενώ η ερμηνεία της ηθοποιού και ο χαρακτήρας της έγιναν αμέσως talk of the town.

Έχει σημαντική θεατρική πορεία, με βραβεία και διακρίσεις, όπως το Βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» για την ερμηνεία στα «Ορφανά» του Ντένις Κελί, το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα δεύτερα θεατρικά Βραβεία Κοινού για την ερμηνεία της στην παράσταση «Αρμαντέιλ» και το 1ο Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας στα τέταρτα θεατρικά Βραβεία Κοινού για την ερμηνεία της στην παράσταση «Δεσποινίς Τζούλια». Το αστέρι της έμελε, όμως, να ανατείλει ακόμη περισσότερο μέσα στο 2019, ενώ πέραν από την υποκριτική της δεινότητα ξεχωρίζει και για την προσωπικότητά της.

Πρόκειται για μια γυναίκα με πάθος και αγωνιστικό πνεύμα, κάτι που έχει εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξή της. Ακόμη, μας έδειξε και την ακομπλεξάριστη πλευρά της, καθώς δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι έχει βιώσει καταθλιπτικά επεισόδια, ενώ δίνει ακόμη τη μάχη της με αυτά.

«Δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού η κατάθλιψη ή η οποιαδήποτε ψυχική νόσος… Όταν δεν μπορεί να βγει η μέρα, όταν δεν μπορείς να δεις τίποτα καλό. Υπάρχει ένας ανείπωτος πόνος μέσα σου. Το αντιλήφθηκα σύντομα, έχω περάσει καταθλιπτικά επεισόδια και συνεχίζω να δίνω τη μάχη μου. Δεν ξέρω αν σταματάει ποτέ. Όπως και ο αγώνας με τον εαυτό μας», είχε δηλώσει με εμφανή τη διάθεση να βοηθήσει κόσμο που ζει αντίστοιχες καταστάσεις.

Η Μαρία Κίτσου αποτελεί μια ενδιαφέρουσα persona, της οποίας η πορεία και η στάση την κατατάσσουν ανάμεσα στα πρόσωπα που ξεχώρισαν το 2019 και όχι άδικα.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας δεν θα μπορούσε να λείπει από τις προσωπικότητες που ξεχώρισαν το 2019.

Με σημαντικές νίκες, όπως αυτή απέναντι στον Μίκαϊλ Κουκούσκιν που του χάρισε τη μεγάλη διάκριση στο τουρνουά της Μασσαλίας τον Φεβρουάριο του 2019, αλλά και τη μεγάλη του νίκη στον τελικό του Millennium Estoril Open στην Πορτογαλία, απέναντι στον Ουρουγουανό Πάμπλο Κουέβας, έχει κάθε λόγο να είναι υπερήφανος. Η μεγαλύτερη, όμως, διάκριση είναι αυτή στους τελικούς του ATP στο Λονδίνο.

«Νιώθω απίστευτα που κρατώ αυτό το τρόπαιο. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον ατζέντη μου, τον πατέρα μου και την μητέρα μου, αλλά και τον κόσμο που μου συμπαραστάθηκε. Το κάνατε τόσο ξεχωριστό για μένα. Δεν έχω λάβει ποτέ στη ζωή μου τόση αγάπη. Ειλικρινά το χρωστώ σε σας», είχε πει με ενθουσιασμό και συγκίνηση.

Μάλιστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναδείχθηκε Κορυφαίος Αθλητής στην 66η τελετή απονομής των αθλητικών βραβείων του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Αθλητικού Τύπου και όλα δείχνουν πως το μέλλον για εκείνον είναι ακόμη πιο λαμπρό.

Ο κορυφαίος αθλητής, όμως, εκτός από ένα αστέρι του τένις είναι και ένας συνειδητοποιημένος νέος, ο οποίος έρχεται και αντιμέτωπος με την αποτυχία, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται. Ωστόσο, δεν το βάζει κάτω, παραμένει προσηλωμένος και δηλώνει πως «ό, τι και να γίνει εσύ θα πρέπει να δώσεις όλη σου την ψυχή».

Για εμάς, λοιπόν, ο εν λόγω κύριος έχει κάθε λόγο να βρίσκεται στις προσωπικότητες που ξεχώρισαν για φέτος κι ελπίζουμε να συνεχίσει να έχει μια ανοδική πορεία και να αποτελεί πρότυπο για τους νέους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved