Πέθανε ο Terry Jones των Monty Python
Showbiz

Πέθανε ο Terry Jones των Monty Python

Πέθανε ο σταρ των Monty PythonTerry Jones, σε ηλικία 77 ετών.

Ο Ουαλός συγγραφέας και σκηνοθέτης της κωμικής ομάδας έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη, όπως ανέφερε ο ατζέντης του, σύμφωνα με το RT.

Ο Terry πέθανε το απόγευμα της 21ης Ιανουαρίου 2020, σε ηλικία 77 ετών, έχοντας τη σύζυγό του στο πλευρό του, μετά από πολύχρονη και εξαιρετικά θαρραλέα αλλά και πάντα χιουμοριστική μάχη που έδινε με μια σπάνια μορφή άνοιας», έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Έπασχε από μια μορφή άνοιας που είχε πλέον περιορίσει εντελώς τη δυνατότητά του να μιλάει.

Ο Terry Jones ήταν μέλος της ομάδας του «Ιπτάμενου Τσίρκου των Monty Python» που ίδρυσαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 ο Τζον Κλιζ, ο Έρικ Άιντλ, ο Γκράχαμ Τσάπμαν, ο Μάικλ Πάλιν και ο Τέρι Γκίλιαμ.

Το 2016, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του έπασχε από πρωτοπαθή προϊούσα αφασία, μια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας. Είχε αναφέρει: «Η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και δεν είναι πλέον σε θέση να δίνει συνεντεύξεις».

Μεταξύ άλλων ο Τζόουνς, που είχε τιμηθεί πριν από τρία χρονια για το έργο του από τη βρετανική κινηματογραφική και τηλεοπτική ακαδημία BAFTA, έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «Ένας προφήτης μα τι προφήτης» και «Το νόημα της ζωής».

Τα νέα για την υγεία του Τζόουνς μαθεύτηκαν παράλληλα με την ανακοίνωση της βράβευσής του από τη βρετανική ακαδημία BAFTA, που αποφάσισε να τον τιμήσει για τα 50 χρόνια του έργου του, ως ηθοποιό και σκηνοθέτη. Στην τελετή των BAFTA ο Τζόουνς εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του. Ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον γιο του, Μπιλ, και αμέσως καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Η μόνη φράση που κατάφερε να εκφέρει ήταν «ησυχάστε!» και ο γιος του συνέχισε για λογαριασμό του λέγοντας πως (το βραβείο) «είναι μεγάλη τιμή». Και σύντομα λύγισε ενώ μιλούσε: «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο είναι μεγάλες, όμως είμαστε περήφανοι για εκείνον. Σας ευχαριστώ».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved