Η Dua Lipa είναι το νέο φαινόμενο της pop – To lifestory μιας αντισυμβατικής star και η κορυφή
Showbiz

Η Dua Lipa είναι το νέο φαινόμενο της pop – To lifestory μιας αντισυμβατικής star και η κορυφή

Η Dua Lipa είναι μόλις 24 ετών κι όμως έχει κατορθώσει να γίνει το next big thing της pop σκηνής.

Η διάσημη τραγουδίστρια μαγνήτισε τα βλέμματα και έκανε την παρουσία της αισθητή, όταν σε ηλικία 22 χρόνων το τραγούδι της «One kiss» έγινε το hit του 2018, ενώ μάλιστα αποτέλεσε την πρώτη γυναίκα καλλιτέχνη σε αυτήν την ηλικία που προτάθηκε για πέντε Brit Awards.

Η Dua Lipa έχει καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια albums και 40 εκατομμύρια singles, ενώ στα 61α Grammy Awards έφυγε βραβευμένη, κρατώντας το Best New Artist και Best Dance Recording Award για το τραγούδι «Electricity». Και φυσικά το «One kiss» τής χάρισε το Best British Single στα Βρετανικά Βραβεία Μουσικής το 2019.

Τα παιδικά της χρόνια, οι ρίζες της και η τύχη που της χτύπησε την πόρτα

Τη δεκαετία του ‘90 η μητέρα της Ανέσα, η οποία είναι κόρη Κοσοβάρου πατέρα και Βόσνιας μητέρας, ζούσε στο Κόσοβο με τον αρραβωνιαστικό της Ντουκάτζιν Λίπα, τον οποίο αργότερα και παντρεύτηκε. Όμως, λόγω του πολέμου αναγκάστηκαν να πάνε στο Λονδίνο, ζητώντας άσυλο.

Η Dua γεννήθηκε το 1995 στο Λονδίνο με τους γονείς της να εργάζονται ως σερβιτόροι κι εκείνη έχει εκφράσει μέσα από συνεντεύξεις της ότι αποζητούσε να αισθάνεται φυσιολογική: «Μικρή με φώναζαν Dua και ντρεπόμουν. Ήθελα να με λένε Σάρα, Χάνα, Έλα και ήθελα να είμαι νορμάλ. Τώρα, όμως, χαίρομαι για την κληρονομιά μου». Έχει δύο αδέρφια, τη Ρίνα και τον Τζιν.

Σε ηλικία 11 χρόνων οι γονείς της τής είπαν ότι θα επιστρέψουν στην Πριστίνα, όμως εκείνη αντιμετώπισε πρόβλημα στην γλώσσα, αφού δεν μπορούσε να μιλήσει. Αυτό, όμως, που έμαθε είναι να αγαπά την καταγωγή της. Η Dua Lipa επέστρεψε στο Λονδίνο στα 14 της και παρακολούθησε θεατρικά μαθήματα στο Sylvia Young, ενώ έμεινε μόνη της. Από μικρή, λοιπόν, ανεξαρτητοποιήθηκε και εργάστηκε ως μοντέλο. Συμμετείχε σε τηλεοπτικά spots, δημιούργησε το δικό της blog μόδας και φυσικά η αγάπη της για τη μουσική την έκανε να κοινοποιεί videos στο SoundCloud αλλά και στο Youtube. Έτσι, η τύχη τής χτύπησε την πόρτα με τον manager της Lana Del Rey να την προσεγγίζει και να κλείνουν συμβόλαιο.

Κι αν απορείς πώς τα κατάφερε έχει απαντήσει και σε αυτό: «Κάποιες φορές με τσιμπάω για να δω αν όλο αυτό που ζω είναι πραγματικότητα… Σκληρή δουλειά, με πρόγραμμα και τον παράγοντα τύχη», είχε δηλώσει.

Η Dua Lipa αποτελεί το νέο φαινόμενο της pop σκηνής. Κρις Μάρτιν και Μαρκ Ρόνσον κάνουν συνεργασίες μαζί της, τα βρετανικά μέσα την χαρακτηρίζουν «Μαντόνα της Generation Z» και έγινε πρέσβειρα του αρώματος Libre για την YSL. Έχει πάνω από δέκα tattoos, ενώ ένα από αυτά γράφει το όνομα της γειτονιάς της στο Κόσοβο (Sunny Hill). Mάλιστα, εκεί έχει δημιουργήσει και την ομώνυμη φιλανθρωπική οργάνωση, με τον Δήμαρχο της Πριστίνα να της δίνει το κλειδί της πόλης.

Eσύ τι πιστεύεις; Καλά δεν τα ‘χει καταφέρει ως τώρα;

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved