Μποφίλιου: «Έχω κάνει το σφάλμα του παρορμητισμού κι έχω πέσει στην παγίδα του»
Showbiz

Μποφίλιου: «Έχω κάνει το σφάλμα του παρορμητισμού κι έχω πέσει στην παγίδα του»

Η Νατάσα Μποφίλιου σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για όλους και για όλα.

Η ερμηνεύτρια, δεν δίστασε να παραδεχτεί, μεταξύ άλλων, ότι ο παρορμητισμός της την οδήγησε σε παγίδες.

Προέρχεσαι από μια πολύ δεμένη οικογένεια, έχεις μεγαλώσει ανάμεσα σε αδέλφια αλλά και ξαδέλφια που τα αποκαλείς αδέλφια λόγω του ισχυρού δεσμού των παιδικών χρόνων. Σου λείπει κάτι τόσο «ευρύ» τώρα πια στην προσωπική σου ζωή;

«Επειδή ακριβώς προέρχομαι από μια τέτοια δεμένη οικογένεια, δεν θα μπορούσα στην ενήλικη ζωή μου να μην ψάξω να δημιουργήσω τη δική μου. Το σπίτι που θα ανήκω. Την πατρίδα μου. Ο Χρήστος και οι φίλοι μου είναι αυτή η οικογένεια για μένα. Και νιώθω τόσο ευτυχισμένη, ασφαλής και πλήρης μέσα σε αυτήν».

Οι τολμηρές και συχνές δημόσιες τοποθετήσεις σου για πολιτικά και κοινωνικά θέματα σε έχουν πολλές φορές ρίξει στην αρένα του κανιβαλισμού του Διαδικτύου. Έχεις σκεφτεί μήπως ο αυθορμητισμός που έχεις στη ζωή σου, όταν μεταφέρεται αυτόματα και στον δημόσιο λόγο, μπορεί να θαμπώνει και να αποδυναμώνει το μήνυμα λόγω μιας ανεπεξέργαστης φράσης;

«Έχω κάνει το σφάλμα του παρορμητισμού και έχω πέσει στην παγίδα του. Έχω θεωρήσει δεδομένες τις αγνές προθέσεις του συνομιλητή μου κι έχω υποστεί τη βάρβαρη προσγείωση στην πραγματικότητα. Έχω υπάρξει αφελής και βιαστική κι έχω χτυπήσει το κεφάλι μου σε τοίχο. Δεν θα έλεγα ότι μετανιώνω, αλλά αν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, θα φρόντιζα κάποιες από τις διατυπώσεις μου να εξυπηρετούσαν καλύτερα την πρόθεση του μηνύματος. Παρ' όλα αυτά, θεωρώ ότι αντιμετώπισα με συνείδηση τις όποιες συνέπειες και τελικά κατόρθωσα να ωριμάσω μέσα από αυτές».

Ο καλλιτέχνης έχει υποχρέωση να παίρνει το μέρος του ανυπεράσπιστου; Θαυμάζεις το έργο όσων δεν το έκαναν, τουλάχιστον φανερά;

«Για μένα καλλιτέχνης σημαίνει αδερφός του ανυπεράσπιστου, του αδύναμου, του άνισου, όπως έχει γράψει ο Γεράσιμος στην "Άπνοια". Μπορώ να θαυμάζω το έργο κάποιου που δεν το έχει κάνει, αλλά ποτέ τον ίδιο».

Τι ρόλο παίζει στη ζωή σου να είσαι όμορφη; Είσαι μια γυναίκα που θα ασχοληθεί αρκετά με την εικόνα της ως θηλυκό; Η «κορεκτίλα» της εποχής έχει βαφτίσει σχεδόν σεξιστικό να αναφέρεσαι σε μια γυναίκα εξαίροντας την ομορφιά της.

«Ξεκινώ από το τι είναι για κάποιον ομορφιά ή πώς νιώθει όμορφος, είναι απολύτως υποκειμενικό. Εμένα μ' αρέσει να νιώθω όμορφη, αλλά με τον δικό μου τρόπο. Ντύνομαι και βάφομαι και φοράω τα τακούνια μου γιατί μου κάνει απλώς κέφι. Όχι γιατί αυτό με προσδιορίζει ως θηλυκό, ούτε γιατί έτσι πρέπει να κάνει μια γυναίκα. Σεξισμός είναι όταν προσπαθεί κάποιος να ορίσει τον τρόπο που θα νιώσω "όμορφη" ή με κρίνει γι' αυτό που έχω επιλέξει να νιώθω. Τώρα αν με θαυμάζει απλώς, το παίρνω ως κομπλιμέντο και το δέχομαι με ευχαρίστηση, είπε στο ΒΗΜΑgazino.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved