Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Καλή η τηλεόραση, αλλά το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός»
Showbiz

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Καλή η τηλεόραση, αλλά το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός»

Η ζηλευτή καλλιτεχνική πορεία του Βλαδίμηρου Κυριακίδη, είναι ασφυκτικά γεμάτη από θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, με σπουδαίες συνεργασίες και επιτυχίες.

Το φετινό καλοκαίρι ετοιμάζεται για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με το αστυνομικό έργο «Η παγίδα» του Ρομπέρτ Τομά, που θα συνεχίσει στις αίθουσες και τον ερχόμενο θεατρικό χειμώνα.

Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα με κλειστά θέατρα, επιστρέφετε στην κανονικότητα. Εχετε αδημονία για το νέο ξεκίνημα;

«Πέρυσι στον πρώτο εγκλεισμό ήμασταν από τους θαρραλέους που κάναμε παραστάσεις και η ανταπόκριση του κοινού ήταν απίστευτη, θεωρώ πως το ίδιο θα συμβεί και φέτος καθώς ο κόσμος θέλει να ξεφύγει, να μοιραστεί και πόσω μάλλον να απολαύσει μια παράσταση που του εγγυάται ένα δίωρο ταξίδι μέσα στην ψυχαγωγία».

Σας έχει λείψει η επαφή με το κοινό;

«Ειλικρινά μου έχει λείψει πολύ. Καλή και η τηλεόραση, αλλά το θέατρο είναι ζωντανός οργανισμός και οι αντιδράσει των θεατών είναι άμεσες. Οι περιοδείες με συγκινούν γιατί από πόλη σε πόλη είναι διαφορετικά τα συναισθήματα και οι αντιδράσεις του κόσμου».

«Η παγίδα» του Ρομπέρ Τομά γράφτηκε το 1960 και είναι πλέον ένα κλασικό έργο, που μετρά παγκοσμίως 30.000 παραστάσεις. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον θίασο του Δημήτρη Μυράτ στις αρχές εκείνης της δεκαετίας. Τι το κάνει τόσο διαχρονικό;

«Η ίδια του η δομή. Ο Τομά είναι ένας συγκλονιστικός συγγραφέας που δεν παρουσιάζει μόνο ένα αστυνομικό θρίλερ που έχει σασπένς. Μέσα σε αυτό διοχετεύει ένα δηλητηριώδες χιούμορ και οι έξι χαρακτήρες του δεν είναι αυτό που φαίνονται. Κανείς δεν είναι αυτό που δείχνει και τη λύση του μυστηρίου τη δίνει στην τελευταία σελίδα».

Πρόκειται για ένα αστυνομικό έργο που κινείται μεταξύ ψυχολογικού δράματος και κωμωδίας, ενώ η υπόθεση εξιτάρει το κοινό κάθε στιγμή. Πείτε μας δυο λόγια γι' αυτήν.

«Εχουν κάνει σε εμένα και τη σύζυγο μου γαμήλιο δώρο τη διαμονή μας σε ένα υπέροχο θέρετρο. Εκεί τσακωνόμαστε. Η γυναίκα μου θυμώνει και φεύγει αλλά επειδή δεν επιστρέφει, ειδοποιώ τον επιθεωρητή. Ενας παπάς που καταφτάνει με ρωτάει αν θα τη δεχόμουν πίσω. Λέω "βεβαίως". Ανοίγει η πόρτα και μπαίνει η γυναίκα μου. Ζητάει συγγνώμη για τον τσακωμό και πάει να αφήσει τη βαλίτσα της στο δωμάτιο για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Με το που φεύγει λέω: "Αυτή δεν είναι η γυναίκα μου". Ετσι ξεκινάει το τρελό σασπένς. Ποια είναι αυτή η γυναίκα που παριστάνει τη σύζυγο μου, η οποία σημειωτέον γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της κοινή μας ζωής;».

Ποιοι είναι οι κακοί της υπόθεσης;

«Ολοι παίζουν διπλούς ρόλους και πίσω από τον καθένα κρύβεται ένα μυστικό, από το ζευγάρι, τον επιθεωρητή, τον παπά, μια νοσοκόμα και έναν γερομπεκρή που βρίσκεται εκεί».

Το έργο θα ανέβει και τον χειμώνα;

«Ναι, στο θέατρο Ζίνα», είπε στο TV24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved