Μαρία Τζομπανάκη: Η ηλικία, η καταγωγή,  η ζωή στην Αμερική και ο ρόλος της Καλλιόπης στο Σασμό
Showbiz

Μαρία Τζομπανάκη: Η ηλικία, η καταγωγή, η ζωή στην Αμερική και ο ρόλος της Καλλιόπης στο Σασμό

Σασμός: Δυναμικό comaback μέσα από τη νέα και επιτυχημένη σειρά του Alpha έκανε τη φετινή σεζόν η Μαρία Τζομπανάκη. Και μπορεί να νομίζεις ότι ξέρεις σχεδόν τα πάντα για την αξιόλογη ηθοποιό, σίγουρα όμως συχνά πυκνά ψάχνεις βιογραφικά της στοιχεία, όπως την ηλικία της, την καταγωγή της αλλά και τη ζωή της στην Αμερική.

Η ηλικία και η καταγωγή της

Η Μαρία Τζομπανάκη γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης ενώ μοιράζει πλέον τον χρόνο στην γενέτειρά της αλλά και την Αθήνα. Είναι ηθοποιός, απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου και έχει σπουδάσει χορό, κλασική κιθάρα και τραγούδι. Έχει σκηνοθετήσει τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας και πλήθος θεατρικών παραστάσεων ενώ ως ηθοποιό την έχουμε δει σε πολλούς και διαφορετικού ύφους ρόλους. Διδάσκει υποκριτική, σωματική έκφραση του θεατρικού λόγου και πολιτισμική αγωγή του σύγχρονου ηθοποιού. Από το 2002 έως το 2010, υπήρξε δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος στη Σχολική Μέριμνα, Πρόεδρος Ανάπτυξης και Στρατηγικής, Πρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης και υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και ανέλαβε επίσης την αναβάθμιση και λειτουργία των δημοτικών κινηματογράφων. Εκλεγμένη αντιπρόεδρος της Παγκρητίου Ενώσεως το 2000. Είναι Πρόεδρος της ΜΚΥΟ "ORFEUS" και δημιουργός του Πολιτιστικού Κέντρου Πράσινου Τουρισμού "ΜΑΡΓΑΡΙΤΕΣ" που ενοποιήθηκε με την "ORFEUS".

Οι σπουδαίες συνεργασίες και ο ρόλος στο Σασμό


Ξεκίνησε την καριέρα της στην τηλεόραση με τις σειρές: Οι Πανθέοι (1977), Η τελευταία νύχτα της γης (1980) και αργότερα Λάουρα (1980), Οι αξιόπιστοι (1982), Το γυμνό κορίτσι (1982) και Ουράνιο τόξο (1983).
Έχει πρωταγωνιστήσει ακόμα στις σειρές: Ο ιός του πατέρα (1996), Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή (1997), Ο Ιούδας Φιλούσε Υπέροχα (1999), Ποτέ δεν είναι αργά (2000), Άγγελοι του μίσους (2000), Τα παιδιά της Νιόβης (2004), Οι μάγισσες της Σμύρνης (2005) ενώ έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Αλέκος Αλεξανδράκης, Θύμιος Καρακατσάνης, Κώστας Αρζόγλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Μάρθα Βούρτση, Βέρα Κρούσκα, Μηνά Χατζησάββα και άλλους.


Ποια είναι η Καλλιόπη στο Σασμό

Η κεφαλή του σπιτιού.
Δεσποτική γυναίκα, αυταρχική και ταυτόχρονα θρησκευόμενη, που θέλει να τα ελέγχει όλα και να λύνει τα προβλήματα της οικογένειας αποφασιστικά. Για τους γιους της Μαθιό και Αστέρη είναι μάνα και πατέρας. Σκληρή, με καρδιά από πέτρα, εξαντλεί την αγάπη της στον πρωτότοκο γιο της τον Μαθιό, βάζοντας διακριτικά στο περιθώριο τον Αστέρη.

H ζωή στην Αμερική και ο γάμος της

Στη Νέα Υόρκη ζει τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη μαζί με τον σύζυγό της Γιάννη Βάλβη.
Το ζευγάρι, αμέσως μετά τον παραδοσιακό γάμο του στην Κρήτη το 2016, αποφάσισε να παρατήσει τα πάντα στην Ελλάδα και να φύγει για Αμερική.

Το δυσκολότερο όλων μετά την εγκατάσταση της στην Αμερική ήταν ο αναγκαστικός αποχωρισμός της από τον μοναχογιό της Ορφέα. «Αυτό δεν διαχειρίζεται, αλλά ο γιος μου με αγαπά, δεν με χρειάζεται, ανήκει στη ζωή του, όχι σε εμένα. Δίκια μου είναι μόνο η ακατάλυτη αγάπη μου γι' αυτόν, όπου κι αν είναι, ό,τι κι αν κάνει. Είναι πολύ έξυπνος, πολύ ώριμος, καλός άνθρωπος και πολύ καλός ηθοποιός. Ο Ορφέας είναι η κορυφαία σχέση μου με το αντρικό στοιχείο: είναι η τελειότητα. Μου λείπει απερίγραπτα η αγκαλιά του γιου μου». Το ίδιο, όμως της λείπει και η πατρίδα της. «Μου λείπει η Ελλάδα και με πονά η κατάσταση της. Μου λείπει η Κρήτη μου. Τη σκέφτομαι και δακρύζω», έχει πει.

Διαβάστε επίσης

Μαρία Τζομπανάκη: Πέντε χρόνια πριν, η Καλλιόπη του Σασμού, στον δικό της Κρητικό γάμο! (photos)

Μαρία Τζομπανάκη: Η συνεργασία με τον γιο της Ορφέα και η ζωή της με το εγγόνι της!

Καλύτερα δε γίνεται: «Άφωνη» η Γερμανού με την αποκάλυψη της Τζομπανάκη για τον προσωπικό της σασμό

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved