Συμπέθεροι από τα Τίρανα: Σταθακόπουλος: «Ο Περικλής και η Λίτσα δεν είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι».
Showbiz

Συμπέθεροι από τα Τίρανα: Σταθακόπουλος: «Ο Περικλής και η Λίτσα δεν είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι».

Ο Πάνος Σταθακόπουλος υποδύεται  τον Δήμαρχο του Κουδουναρίου, Περικλή Μπακλάφα, στη σειρά του ΜΕGΑ «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα».

O ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στην κωμωδία του Μεγάλου Καναλιού, για τον ήρωα του και για τους λόγους του δέχθηκε την πρόταση.

Η καθημερινότητα, έπειτα από αρκετούς μήνες, λόγω της πανδημίας, έχει μπει σε μια κανονική ροή. Πώς αισθάνεστε;

Αισθάνομαι άνθρωπος. Έχουμε την ελευθερία μας να κινηθούμε στους δρόμους, να πάμε να πιούμε ένα ποτό, να δούμε φίλους. Από την άλλη, μπορούμε να δουλεύουμε, γιατί και αυτό, πέρα από τα προς το ζην, είναι και ψυχοθεραπεία. Δηλαδή, να έχεις μια κανονικότητα, να ετοιμαστείς, να πας στη δουλειά σου, να κοινωνικοποιηθείς. Γιατί στην πρώτη καραντίνα αυτό που πάθαμε όλοι, και εγώ προσωπικά, ήταν μεγάλη κατάθλιψη. Ηταν σοκ.

Φέτος σας απολαμβάνουμε μέσα από τη «Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα». Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας έκαναν να δεχθείτε πρόταση;

Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του; Θα ήμουν τρελός θα ήμουν για δέσιμο αν έλεγα όχι σε μια τέτοια πρόταση. Με τον Μιχάλη Ρέππα γνωριστήκαμε πριν από αρκετά χρόνια. Συγκεκριμένα, το 1986, στο σπίτι του Αλέκου Σακελλάριου, που συζητούσαμε για να κάνουμε μια ταινία, «Η κυρία η ατυχήσασα», η οποία δεν έγινε ποτέ. Έκτοτε γνωριστήκαμε καλύτερα όταν ήμουν στο θέατρο, στην παράσταση «Τι είδε ο υπηρέτης», στην οποία έπαιζε και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, και αρχίσαμε να κάνουμε παρέα. Είδε τον χαρακτήρα μου, το χιούμορ μου, πιθανότατα να είδε και κάποιο ταλέντο ή έναν άνθρωπο, αν μη τι άλλο, που του ταιριάζει για τις δουλειές του και με πήρε σε πολλές θεατρικές επιτυχίες, καθώς και στην ταινία «Το κλάμα βγήκε από τον παράδεισο». Κάποια στιγμή, με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε: «Να σου πω, όπως ξέρεις, ετοιμάζουμε τους Συμπέθερους για το ΜΕGΑ και σε θέλω για τον δήμαρχο του Κουδουναρίου. Θα έρθεις;» και του απάντησα: «Τρέχοντας. Είσαι τρελός; Τι με ρωτάς», κι έτσι έγινε.

Oι τηλεθεατές έδειξαν την αγάπη τους για τη σειρά από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Πιστεύετε ότι είχαν λείψει στον κόσμο τέτοιες δουλειές;

Φυσικά και είχαν λείψει και πιστεύω ότι με τη συγκεκριμένη σειρά ανέβηκε και ο πήχης. Δηλαδή στις κωμωδίες πρέπει πραγματικά να γελάει ο κόσμος, να θέλει να δει τη σειρά και την επόμενη φορά. Πρώτον, λόγω του σεναρίου και, δεύτερον, λόγω της παραγωγής, που πρέπει να είναι σωστή και να σέβεται και τη δουλειά, και τον θεατή, και να υπάρχει ένα καστ ηθοποιών που να έχουν κοινούς κώδικες στην κωμωδία. Ο Μιχάλης Ρέππας με τον Θανάση Παπαθανασίου, όπως και κάποιοι άλλοι δημιουργοί, γράφουν τους ρόλους και στη συνέχεια τους προσαρμόζουν πάνω στους ηθοποιούς, όπως έκαναν παλιά οι σεναριογράφοι.

Στη σειρά υποδύεστε τον δήμαρχο Περίκλή Μπακλάφα. Τι χαρακτήρας είναι;

Ο Περικλής είναι ένας πολύ γλυκός χαμογελαστός και ηθικός άνθρωπος. Έχει όραμα για να κάνει ό,τι καλύτερο για τον τόπο του. Είναι παντρεμένος με τη Λίτσα, η οποία είναι λίγο φαντασμένη. Επειδή είναι κυρία δημάρχου, θέλει να ζουν μες στον πλούτο, θέλει να είναι στην υψηλή κοινωνία και να ζει σε βίλα με πισίνα, με αποτέλεσμα να γκρεμίζουν το πατρικό του Περικλή για να το χτίσουν όπως θέλει εκείνη. Η Λίτσα όπως και ο Βασίλης Βαρδάκας έχουν τον τρόπο, είτε με το έτσι θέλω είτε αλλιώς, ώστε αυτό που σκέφτονται και θέλουν να γίνει να το περνάνε στον Περικλή ως δική του σκέψη, για να τον έχουν λίγο του χεριού τους και να γίνεται αυτό που θέλουν εκείνοι. Στην πορεία, όμως, κι ενώ ο Περικλής είναι ένα πολύ ηθικό στοιχείο, θα πέσει σε μία παγίδα και θα έρθει σε ένα μεγάλο δίλημμα. Άρα κάποιες καταστάσεις θα αλλάξουν τον χαρακτήρα του Περικλής θα τον αλλάξουν λίγο κάποιες καταστάσεις, αλλά μέσα του θα υποφέρει, γιατί δεν είναι αυτός ο χαρακτήρας του.

Είναι αγαπημένο ζευγάρι με τη Λίτσα;

Όχι, δεν είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι. Ο Περικλής καταλαβαίνει πως ενώ έχουν αποκτήσει μια κόρη, η Λίτσα δεν του ταιριάζει, τον πιέζει και είναι διαφορετικοί χαρακτήρες. Εκείνος θα ήθελε να έχει στο πλευρό του μια σύντροφο που να είναι απλή. Η Λίτσα είναι όλο φρου φρου κι αρώματα και θέλει την υψηλή κοινωνία. Εκεί υπάρχει μια κόντρα, γιατί ο Περικλής θέλει πιο απλά πράγματα.

Πηγή:MYTV

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved