Λεωνίδας Κακούρης: «Έχω ακούσει για τον Δούκα μέχρι επαίνους κι ας εξηγώ πως έχει σκοτώσει»
Showbiz

Λεωνίδας Κακούρης: «Έχω ακούσει για τον Δούκα μέχρι επαίνους κι ας εξηγώ πως έχει σκοτώσει»

Ο Λεωνίδας Κακούρης για τρίτη τηλεοπτική σεζόν υποδύεται τον Δούκα στη σειρά του ΑΝΤ1 «Άγριες μέλισσες».

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του μίλησε για τον ήρωα του και για όσα του λέει ο κόσμος που τον συναντάει στον δρόμο.

Σας έχει τύχει να σας φωνάξουν «Δούκα» στο δρόμο;

Πολλές φορές. Είναι πιο εύκολο για κάποιον που οδηγεί για παράδειγμα, τη στιγμή που με βλέπει να με αποκαλέσει με το όνομα το οποίο με παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα περπατούσα σε μια προκυμαία και άκουσα μια φωνούλα να λέει «ο Δούκας!». Γύρισα και είδα ένα κοριτσάκι 3-4 ετών. Ήταν το πιο ωραίο «Δούκας» που έχω ακούσει.

Τι σας λένε συνήθως;

Έχω ακούσει για τον Δούκα ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, από τα χειρότερα μέχρι επαίνους - κι ας εξηγώ πως είναι ένας παραβατικός άνθρωπος που έχει σκοτώσει και έχει κάνει κακό.

Τον συμπαθείτε ή έστω, τον κατανοείτε;

Τον υποδύομαι με αρκετά στοιχεία καλοσύνης. Δεν είναι ολοκληρωτικά σκοτεινός. Σίγουρα είναι ένας άνθρωπος με έναν εντελώς δικό του κώδικα ηθικής, τον οποίο όμως ακολουθεί πιστά. Υπάρχουν όλα αυτά που τον κάνουν αντιπαθητικό, ο τρόπος με τον οποίο μεγάλωσε τα παιδιά του, το ότι είναι συγκεντρωτικός, αυταρχικός, δεσποτικός και κυρίαρχος μαζί με τη Μυρσίνη, την οποία γνωρίζει από τα πρώτα νεανικά του χρόνια, θαύμαζε και αργότερα κατέκτησε και με την οποία μεγάλωσαν μαζί και άπλωσαν τη σκιά τους σε ολόκληρο το Διαφάνι, σε ζωές ανθρώπων, με πολλές δολοπλοκίες, αλλά ουσιαστικά οδηγήθηκε εκεί λόγω των πολύ άσχημων παιδικών βιωμάτων του. Παρ' όλα αυτά, είδαμε στους δύο προηγούμενους κύκλους ότι όταν κάποιος του ζητούσε βοήθεια, την πρόσφερε, όταν μια γυναίκα κακοποιούνταν από τον άνδρα της, τη φυγάδευε, την οδηγούσε στην ασφάλεια. Έχει μια δικαιοσύνη σε κάποια πράγματα, αλλά έχει μια στρεβλή ηθική. Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε σε μια πολύ κρίσιμη καμπή. Ο συγκεκριμένος ήρωας έχει δεχθεί ένα πολύ ισχυρό πλήγμα, που του προκαλεί ενοχές, με το χαμό των δύο αγαπημένων του ανθρώπων. Είναι σύνθετος ο Δούκας. Μπορεί κάποιος να τον συμπονέσει σε μια στιγμή μεγάλης αδυναμίας του ή όταν τα παιδιά του του φερθούν με πολύ σκληρό τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τον δικαιολογεί. Προσωπικά νιώθω συμπόνια για αυτόν, αλλιώς δεν θα μπορούσα να τον αγαπήσω - ως ρόλο, όχι ως χαρακτήρα.

Θέλετε να εξιλεωθεί στο τέλος;

Τι μπορεί να σημαίνει «εξιλέωση»; Η σειρά έχει σχεδιαστεί, από τους πρωτομάστορες, που είναι οι σεναριογράφοι, με πολύ σύνθετη δομή που της επιτρέπει να ανασταίνει, σαν δέντρο, πολλές ιστορίες. Τώρα, στον τρίτο κύκλο, έχοντας αποδοθεί κατά κάποιον τρόπο δικαιοσύνη με την παραπομπή του Δούκα σε δίκη και την πολύ πιθανή καταδίκη του ενώ ταυτόχρονα έχει απωλέσει την Ανέτ, τον Μιλτιάδη και τα παιδιά του, ανατρέπονται τα δεδομένα. Είμαστε στην περίοδο της δικτατορίας, κατά την οποία επικράτησαν οι ισχυροί, αυτοί που συνεργάστηκαν, και σώθηκαν όσοι είχαν συναλλαγές με το καθεστώς. Ο Δούκας έχει στο πλευρό του ένα νέο ήρωα, τον Ακύλλα Μεγαρίτη, αλλά δεν τον συμπαθεί, απλώς πιάνεται από το χείλος του γκρεμού. Δεν έχει σταθεί στα πόδια του, δεν θα παραδοθεί όμως εύκολα.

Αγαπά;

Πάρα πολύ! Αγαπά τα παιδιά του, αλλά με λανθασμένο τρόπο. Τη Μυρσίνη τη λατρεύει, είναι μισός χωρίς εκείνη.

Πηγή:Hello

Διαβάστε επίσης:

Λεωνίδας Κακούρης: Κάνει γυρίσματα για τη νέα ταινία και έχει μαζί του την οικογένειά του!

Άγριες μέλισσες: Κακούρης: «Ο Δούκας νιώθει πάνω του το σοκ της αυτοκτονίας της Ανέτ»

Άγριες μέλισσες: Ο Λεωνίδας Κακούρης μιλάει για τον Δούκα Σεβαστό και δίνει spoiler

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved