Γιώργος Ματαράγκας: Το ασύλληπτο ρεκόρ του ήταν 15 συνεχόμενα έτη σε τηλεοπτική σειρά
Showbiz

Γιώργος Ματαράγκας: Το ασύλληπτο ρεκόρ του ήταν 15 συνεχόμενα έτη σε τηλεοπτική σειρά

Ο Γιώργος Ματαράγκας θα μπορούσε να μπει στο Βιβλίο Γκίνες. 

Είναι ο μοναδικός Ελληνας ηθοποιός που έχει παίξει για 15 χρόνια ασταμάτητα στις σειρές του Νίκου Φώσκολου, «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή».

Κάνατε ντεμπούτο τηλεοπτικά το 1983 στη σειρά της ΕΡΤ «Τα αρραβωνιάσματα». Πώς θυμάστε την παρθενική σας εμφάνιση;

Με γυρίζετε πάρα πολλά χρόνια πίσω. Σίγουρα υπήρχε μεγάλο άγχος, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη χαρά που μου δινόταν η ευκαιρία σε τόσο μικρή ηλικία να κάνω τα πρώτα μου τηλεοπτικά γυρίσματα. Και εδώ θα πρέπει να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον σκηνοθέτη της σειράς Κώστα Καραγιάννη, που, παρότι είχε κάνει δεκάδες ταινίες και τεράστιες επιτυχίες με όλα τα μεγάλα ονόματα του θεάτρου και της τηλεόρασης, μου φέρθηκε όχι μόνο ως σκηνοθέτης, αλλά και σαν πατέρας. Τότε, σε συνδυασμό με αρκετές ταινίες κινηματογραφικές, που έκανα με άλλους, επίσης αξιόλογους σκηνοθέτες, εδώ θα πρέπει πάλι να πω ένα πολύ μεγάλο «ευχαριστώ» στον σκηνοθέτη Παύλο Φιλίππου – κι αυτός μου φέρθηκε σαν πατέρας και ήταν για μένα μια τεράστια εμπειρία σε τόσο μικρή ηλικία.

Είστε ο μακροβιότερος ηθοποιός στις καθημερινές σειρές του Νίκου Φώσκολου, «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή», επί 15 συνεχή χρόνια. Περιμένατε ότι θα είχαν τόσο μεγάλη επιτυχία;

Τώρα, λοιπόν, είναι η σειρά του Νίκου Φώσκολου να του πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» που με εμπιστεύθηκε τόσα χρόνια και στις δύο τεράστιες επιτυχίες που έκανε, τη «Λάμψη» και το «Καλημέρα Ζωή». Ημουν σίγουρος για την επιτυχία, γιατί όσα είχε κάνει μέχρι τότε ο Νίκος Φώσκολος είχαν όλα τρομερή επιτυχία. Τέτοιες θεαματικότητες δεν έχει κάνει κανείς άλλος σκηνοθέτης στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω και στο εξωτερικό.

Εάν γυρίζατε τον χρόνο πίσω, θα παίζατε ξανά στις σειρές;

Φυσικά, δεν το συζητάω καν! Μου προσέφεραν αναγνωσιμότητα, χρήματα, ένσημα και, παρόλο που έχουν τελειώσει αρκετά χρόνια, νιώθω από τον κόσμο ακόμα την ίδια αγάπη που ένιωθα και τότε. Δεν νομίζω ότι υπάρχει για ηθοποιό καλύτερη ευκαιρία από το να είναι για 15 χρόνια στα σπίτια όλου του κόσμου κάθε μέρα. Και πιστεύω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει άλλη σειρά που να έχει κάνει τέτοια νούμερα, όπως αυτές οι δύο. Μακάρι λοιπόν να υπήρχε και σήμερα μια τέτοια σειρά, και θα έπαιζα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Θεωρείτε ότι οι ρόλοι σας στις σειρές του Φώσκολου σας έχουν σημαδέψει;

Φυσικά και με έχουν σημαδέψει, και δεν μετανιώνω καθόλου γι’ αυτό! Εδώ και χρόνια, από τότε που ξεκίνησε η τηλεόραση, δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλος Ελληνας ηθοποιός που ήταν 15 συνεχόμενα χρόνια σε τηλεοπτική σειρά.

Ποιος ο λόγος που δεν παίξατε ξανά στην τηλεόραση. Ηταν προσωπική σας επιλογή ή δεν υπήρχαν προτάσεις;

Τα πρώτα χρόνια ήταν προσωπική μου επιλογή, γιατί ήξερα ότι όλος ο κόσμος με είχε συνδέσει απόλυτα με τους ρόλους που έπαιζα και γιατί ήθελα να ξεκουραστώ. Το διάβασμα και τα γυρίσματα τόσα χρόνια δεν ήταν εύκολα. Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στις σειρές ταυτόχρονα έπαιζα πάντα και στο θέατρο, είπα ότι ήταν μια ευκαιρία να δοθώ πιο έντονα στο θεατρικό σανίδι. Και δεν σας κρύβω ότι τα τελευταία χρόνια, επειδή και παίζω και σκηνοθετώ και διδάσκω, αισθάνομαι πάρα πολύ χαρούμενος. Και είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα έρθουν πάλι σοβαρές προτάσεις για να βρεθώ ξανά μπροστά στην κάμερα.

Την τηλεόραση σήμερα πώς την κρίνετε;

Χαίρομαι ιδιαίτερα που εδώ και δυο τρία χρόνια γύρισε πάλι η μυθοπλασία στην τηλεόραση. Πριν από τα Μνημόνια υπήρχαν στην τηλεόραση ταυτόχρονα 48 σίριαλ και μετά δεν υπήρχαν ούτε 10. Πέρασε και η τηλεόραση δύσκολες εποχές. Τώρα δείχνουν τα πράγματα ότι αλλάζουν. Ηδη γίνονται πάρα πολλές σειρές και χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα κανάλι από αυτά είναι και η ΕΡΤ.

Πηγή: Espresso

Διαβάστε επίσης:

Δον Καμίλο: Μετά από δύο χρόνια μεγάλης επιτυχίας έρχεται τον Νοέμβρη στην Αθήνα

Γιώργος Ματαράγκας: «Δεν είναι επιλογή μου να απέχω από την τηλεόραση, αλλά δεν το κυνηγάω»

Απίστευτη αποκάλυψη από ηθοποιό: «Έχω πετάξει μέχρι και άνθρωπο στη θάλασσα»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved