Δελαπόρτας: «Όταν κάποιος βγαίνει και λέει πως είναι ο καλύτερος καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα»
Showbiz

Δελαπόρτας: «Όταν κάποιος βγαίνει και λέει πως είναι ο καλύτερος καταλαβαίνεις πως υπάρχει πρόβλημα»

Ηθοποιός, βιογράφος, συγγραφέας, δισκογραφικός παραγωγός, μα πάνω απ’ όλα υπέροχος άνθρωπος. Aυτός είναι ο Μάκης Δελαπόρτας.

Ο ίδιος μίλησε για το πώς βίωσε την πανδημία και για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου.

-Ο καλλιτεχνικός χώρος επηρεάστηκε πάρα πολύ από την πανδημία. Εσείς πώς το βιώσατε;

Μπορώ να πω ότι το βίωσα δημιουργικά. Ο εγκλεισμός για μένα ήταν κάτι πολύ συνηθισμένο, λόγω του ότι γράφω ατελείωτες ώρες καθημερινά. Οπότε όλο αυτό για μένα ήταν μία ακόμα ευκαιρία να τελειώσω κάποια συγγραφικά που είχα υποχρέωση να κάνω. Κάπως έτσι κυκλοφόρησαν κάποιες βιογραφίες σπουδαίων θεατρικών ηθοποιών από την εφημερίδα «Καθημερινή» και τώρα μπορεί να τα προμηθευτεί όποιος το επιθυμεί από το Σ.Ε.Η και τον Σπύρο Μπιμπίλα.

-Στη φετινή παράσταση συνεργάζεστε με δύο από τις ηθοποιούς που προχώρησαν σε καταγγελίες για συναδέλφους τους. Μιλήστε μου λίγο για όλο αυτό που έχει συμβεί. Τα γνωρίζατε;

Το βράδυ, πριν την ημέρα που θα έβγαινε η Ζέτα να μιλήσει σε συγκεκριμένη εκπομπή, επικοινωνήσαμε και μου είχε ανακοινώσει ότι θα έλεγε κάτι πολύ σημαντικό και συνταρακτικό. Είχα πει στη Ζέτα Δούκα να μιλήσει, αν αυτό ελαφρύνει την ψυχή της. Είμαι πολύ υπέρ αυτού και μέσα στην παράσταση υπάρχει και ένα νούμερο με αυτές τις δύο κοπέλες και το metoo. Πρέπει να σταματήσει όλο αυτό που γινόταν από συγκεκριμένους ανθρώπους, γιατί γενικότερα ο χώρος μας είναι μαγικός. Εγώ δεν συνάντησα ποτέ ούτε κακοποιήσεις, ούτε προσβολές, ούτε σεξουαλικές παρενοχλήσεις. Έτυχε. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Το να είσαι σπουδαίος ηθοποιός, δεν σημαίνει ότι είσαι και άνθρωπος, αυτό πρέπει να διαχωριστεί.

-Έχετε συνεργαστεί με όλους τους σπουδαίους ηθοποιούς του ελληνικού θεάτρου. Γίνονταν και παλιότερα τέτοια πράγματα;

Τέτοιου είδους σκηνικά με βιασμούς, τέτοια σκληρά πράγματα, νομίζω πως δεν γίνονταν. Κακοποιητικές συμπεριφορές, τσακωμοί, καυγάδες υπήρχαν σε όλες τις εποχές και θα υπάρχουν. Είναι έτσι η δουλειά μας, έχει μεγάλες εντάσεις και ανταγωνισμούς, τα οποία δεν μπορείς να τα αποφύγεις. Ωστόσο, πρέπει να υπάρχουν όρια. Δεν πρέπει η εξουσία σου, να σε κάνει να τα ξεπερνάς.

-Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που οδήγησε τελικά αυτούς τους ανθρώπους σε τέτοιες καταδικαστέες συμπεριφορές και πράξεις;

Η εξουσία. Όταν ακούς έναν άνθρωπο να βγαίνει από μόνος του και να δηλώνει πως είναι ο καλύτερος και όλοι πρέπει να προσκυνούν, εκεί καταλαβαίνεις πως κάποιο πρόβλημα έχει ξεκινήσει να συμβαίνει. Εκεί θεωρώ πως χρειάζεται βοήθεια από ειδικό. Όλοι πετύχαμε σε αυτή τη δουλειά, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε αλαζόνες, κακοποιητικοί και προσβλητικοί.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Χατζηχρήστου κατά Δελαπόρτα: «Αυτό είναι κακοήθεια πλέον για μένα» - Η απάντησή του!

Βασιλειάδου: Αυτός ήταν ο λόγος που είχε ουλή στο πρόσωπο και απέφευγε τα κοντινά πλάνα

Δελαπόρτας: «Τελείωσαν οι καριέρες τους, ο κόσμος, ο Έλληνας δεν συγχωρεί»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved