Κουρεντή: «Έκανα γνωσιακή ψυχοθεραπεία για ένα χρόνο σε εξειδικευμένο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή»
Showbiz

Κουρεντή: «Έκανα γνωσιακή ψυχοθεραπεία για ένα χρόνο σε εξειδικευμένο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή»

Το ταλέντο και η εργατικότητα που την διακρίνουν, έχουν χαρίσει στη Μυριέλλα Κουρεντή ήδη μια αξιόλογη πορεία στο θέατρο και στην τηλεόραση.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για τους συναδέλφους της που προφυλακίστηκαν, για όσα αγαπάει πιο πολύ στη ζωή της, όσα την πληγώνουν, για την εξειδικευμένη ψυχοθεραπεία που έκανε αλλά και αν έχει βρει τον άνθρωπο της.

-Συνάδελφοί σου καταγγέλθηκαν και μάλιστα δύο εξ αυτών προφυλακίστηκαν για αξιόποινες πράξεις. Πιστεύεις πως ανεξαρτήτως ετυμηγορίας από τα δικαστήρια, η καριέρα τους τελείωσε;

Το τέλος της καριέρας τους ίσως και να ήταν η μεγαλύτερη τιμωρία γι’ αυτούς. Εξάλλου, όλη αυτή την άνεση, να κάνουν τόσο λάθος πράγματα, τους την ενίσχυε η ίδια τους η θέση στον χώρο, οπότε αν τους την στερήσεις, μένουν χωρίς δύναμη. Οι θέσεις ισχύος είναι θέσεις που πρέπει κερδίζονται από ανθρώπους που τις αξίζουν και τις σέβονται κι όχι από ανθρώπους που τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους και με δόλο.

-Πιστεύεις ότι μετά από όλα αυτά που βγήκαν στην επιφάνεια, θα σταματήσουν να συμβαίνουν τέτοια αδιανόητα γεγονότα;

Το ελπίζω, αλλά αυτό που εύχομαι, είναι να σταματήσουν οι άνθρωποι να φοβούνται και να αρχίσουν να υπερασπίζονται τον εαυτό τους, αλλά και τους γύρω τους, αν τους συμβεί κάτι ανάλογο ή βρεθούν μάρτυρες σε μια τέτοια συμπεριφορά.

-Τι αγαπάς πιο πολύ στη ζωή σου;

Την οικογένειά μου, τον γάτο μου, τους ανθρώπους που έχω επιλέξει να είναι γύρω μου, τις τέχνες και ιδιαίτερα τη μουσική.

-Τι σε πληγώνει;

Η έπαρση, το ψέμα, ο δόλος και ο φθόνος.

-Τι φοβάσαι;

Τους καρχαρίες.

-Έχεις ζήσει κάποιο μεγάλο έρωτα;

Έχω ζήσει, αλλά έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία ο σεβασμός και η αγάπη για να δημιουργήσεις κάτι ουσιαστικό, που δεν θα το φθείρει ο χρόνος και η ρουτίνα.

-Έχεις βρει τον άνθρωπό σου;

Αυτή είναι μια ερώτηση που για να σου απαντήσω, πρέπει πρώτα να γίνουμε φίλοι.

- Ψυχοθεραπεία θα έκανες, αν ένιωθες την ανάγκη να μιλήσεις κάπου;

Έκανα γνωσιακή ψυχοθεραπεία για έναν χρόνο από την ζωή μου σε εξειδικευμένο ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και μπορώ να πω ότι ήταν μία από τις σοφότερες επιλογές που έχω κάνει. Είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε για τον εαυτό μας και νομίζω ένα από τα μεγαλύτερα ανθρώπινα ντισαβαντάζ που έχουμε σαν είδος, είναι να ασχολούμαστε συνεχώς με το τι κάνουν οι άλλοι.

Να συγκρίνουμε τους εαυτούς μας και τα ελαττώματά μας με χειρότερα παραδείγματα και πρότυπα, αποφεύγοντας συνεχώς να κοιτάξουμε μέσα μας. Να βρούμε και να διορθώσουμε τις δικές μας διαταραχές. Η ψυχοθεραπεία σε αναγκάζει να παρατηρήσεις τον εαυτό σου και όσα προκύπτουν από τον πυρήνα σου.

Πηγή: Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Μυριέλλα Κουρεντή: «Προσπαθώ κάθε μέρα να δημιουργώ καινούργιες και εξίσου όμορφες αναμνήσεις»

Κουρεντή: «Μου αρέσει να κάνω πολύ διαφορετικούς ρόλους και να δοκιμάζομαι σε καινούργια πράγματα»

Κουρεντή: Το άγνωστο περιστατικό με τον Φιλιππίδη: «Άρχισε να μιλάει πολύ άσχημα και να φωνάζει»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved