Μυριέλλα Κουρεντή: «Ένας ηθοποιός πρέπει να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσει»
Showbiz

Μυριέλλα Κουρεντή: «Ένας ηθοποιός πρέπει να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσει»

Η γλύκα και η ομορφιά της ψυχής της, έχουν βάλει τη Μυριέλλα Κουρεντή στις καρδιές του κοινού.

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, για τον ρόλο της και για τα συστατικά της επιτυχίας.

-«Απρόσκλητος επισκέπτης» της Αγκάθα Κρίστι, στο θέατρο ELIART, σε σκηνοθεσία Γιώργου Φραντζεσκάκη, η παράσταση που θα σε απολαύσουμε φέτος. Πες μας λίγα λόγια…

Είναι ένα έργο που ουσιαστικά εξερευνά τα άκρα, στα οποία μπορεί να φτάσει κάποιος που τον κυριαρχούν τα πάθη του. Είναι ένα κλασικό, ανατρεπτικό έργο, όπως είναι και όλα τα έργα αυτής της σπουδαίας συγγραφέως, που μου άρεσε από πολύ μικρή ηλικία. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με τον Γιώργο Φραντζεσκάκη, ο οποίος είναι για εμένα μια υπέροχη περίπτωση ανθρώπου και να συνεργάζεσαι μαζί του αλλά και απλά να συνυπάρχετε. Οι πρόβες, παρόλο που δεν ήταν πάρα πολλές, επειδή έκανα αντικατάσταση, κύλισαν πολύ όμορφα, ένιωσα κατευθείαν μέρος της ομάδας και πιστεύω τεράστιο ρόλο σε αυτό έπαιξε ο ίδιος ο Γιώργος και το περιβάλλον που δημιουργεί για να αποδίδουν οι ηθοποιοί του. Αυτό το στοιχείο το έχουν μόνο οι πολύ καλοί σκηνοθέτες και είμαι ευγνώμων που φέτος είχα την τύχη να δουλεύω μαζί του.

-Εσύ ποιον ρόλο υποδύεσαι;

Τη Λόρα, τη γυναίκα του Ρίτσαρντ, του άντρα που βρίσκεται νεκρός στην έναρξη του έργου. Ο «απρόσκλητος επισκέπτης» βρίσκει τη Λόρα με το όπλο του εγκλήματος στο χέρι, μερικά μέτρα μακριά από το άψυχο σώμα του συζύγου της. Και αμέσως αρχίζει να δημιουργείται μία πολύ παράξενη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους, που θα αποβεί πολύ σημαντική στην εξέλιξη της ιστορίας.

-Είναι εφικτό για έναν ηθοποιό να επιβιώσει οικονομικά, αποκλειστικά από το επάγγελμά σας, χωρίς να κάνει κι αλλά πράγματα ταυτόχρονα;

Είναι σχετικά δύσκολο πλέον. Παρήλθαν οι εποχές που οι ηθοποιοί πληρωνόντουσαν αδρά. Οι μισθοί έχουν πέσει κατακόρυφα. Ένας ηθοποιός πρέπει να κάνει δύο και τρεις δουλειές για να επιβιώσει και να καταφέρει να αποταμιεύσει και κάτι. Μην ξεχνάτε ότι οι δουλειές στον χώρο μας πάνε με τη σεζόν και μπορεί να τύχει να δουλεύεις για πολύ καιρό συνεχόμενα κάπου, ξαφνικά να τελειώσει αυτή η δουλειά, να μην έχεις κλείσει επόμενη και να μείνεις ξεκρέμαστος. Μου έχει τύχει να είμαι σε σειρά, να κοπεί και να με σώσει το ότι είχα κλείσει και θέατρο.

-Δύσκολος, σκληρός και ανταγωνιστικός ο χώρος σου. Παρόλα αυτά, έχεις ενταχθεί με επιτυχία, όπως όλα δείχνουν. Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας;

Από την πρώτη στιγμή που μπήκα στον χώρο, είχα ήδη προαποφασίσει κάποια πράγματα. Ότι δεν θα αποκτούσα ποτέ έπαρση, ότι δεν θα πρόδιδα ποτέ τα ιδανικά μου, ότι θα δούλευα πάρα πολύ σκληρά και ότι δεν θα επαναπαυόμουν ποτέ στην εμφάνισή μου. Ήθελα να μην χαρακτηριστώ ως η όμορφη ενζενί, να μπορώ και να τσαλακωθώ και να δουλέψω σε πολλές διαφορετικές συνθήκες. Πιστεύω ότι τα συστατικά της επιτυχίας στον καθένα είναι ξεχωριστά, αλλά σίγουρα, εκτός από ταλέντο, γι’ αρχή, χρειάζεται πίστη στα όνειρά σου, πολύ σκληρή δουλειά και αληθινή αγάπη και αφοσίωση για την Τέχνη σου.

-Με τι άλλο σου αρέσει να ασχολείσαι και ίσως να μην το γνωρίζουμε;

Εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχω καταπιαστεί με ένα είδος Kung Fu που λέγεται Wing Chun. Είναι μια πολεμική τέχνη που σε μαθαίνει να δουλεύεις και τα δύο εγκεφαλικά ημισφαίρια ταυτόχρονα. Λογική και πρακτικότητα με φαντασία και δημιουργικότητα συνυπάρχουν και το ένα ενισχύει το άλλο με έναν πολύ ισχυρό δεσμό. Επιπλέον ταιριάζει πολύ στη φυσιολογία μας. Όλες οι ασκήσεις έρχονται σε απόλυτη αρμονία με τις λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος, τραυματίζεσαι πάρα πολύ δύσκολα και μαθαίνεις να χρησιμοποιείς ατού που μπορεί να νομίζει πως έχει ο αντίπαλός σου, όπως το βάρος του, νικώντας τον εντέλει πολύ γρήγορα και έξυπνα. Επίσης αποκτάς ισορροπία, αυτοπεποίθηση και μια ηρεμία που είναι ανεκτίμητη.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Μυριέλλα Κουρεντή: «Προσπαθώ κάθε μέρα να δημιουργώ καινούργιες και εξίσου όμορφες αναμνήσεις»

Μυριέλλα Κουρεντή: Έχετε δει την κούκλα αδερφή της; Είναι ολόιδιες!

Μυριέλλα Κουρεντή: Μαθαίνει πολεμικές τέχνες και υπάρχει λόγος! (video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved