Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να καθόμαστε μόνοι μας στο σπίτι»
Showbiz

Κατερίνα Γερονικολού: «Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να καθόμαστε μόνοι μας στο σπίτι»

Για όσα την δυσκόλεψαν περισσότερο το διάστημα της καραντίνας μίλησε η Κατερίνα Γερονικολού.

Φαντάζομαι ότι μετά από τόσα χρόνια, έχεις αποκτήσει μια ιδιαίτερη σχέση με την ιστορία της Σμύρνης…

Παρόλο που η ιστορία μου άρεσε πάντα και διάβαζα, δεν είχα διδαχθεί ούτε στο σχολείο, ούτε στο πανεπιστήμιο για την καταστροφή της Σμύρνης. Υπάρχει μόνο μια μικρή παράγραφος που μιλάει για όλο αυτό και έτσι δεν γνώριζα σχεδόν τίποτα. Πριν από εννιά χρόνια όμως, που ξεκίνησαν οι πρόβες της πρώτης παράστασης που συμμετείχα και ήρθα σε επαφή με όσα είχαν συμβεί τότε, έμεινα άναυδη. Μόλις κάποιος δει την ταινία, θα καταλάβει για την τραγικότητα των Σμυρνιών, το τι τους συνέβη. Από τη μια μέρα στην άλλη, άλλαξαν όλα. Αυτά που έγιναν πριν 100 χρόνια δεν είναι καθόλου μακρινά και σήμερα οι σχέσεις με την Τουρκία βρίσκονται σε περίεργο σημείο και σήμερα μιλάμε για προσφυγικό και μετανάστες. Η Μυτιλήνη και άλλα νησιά έχουν κέντρα υποδοχής… Ναι μεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι μας χωρίζει ένας αιώνας από την καταστροφή της Σμύρνης, όμως δυστυχώς κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται.

Σε φοβίζει το πώς θα αντιδράσει ο κόσμος μετά τον κορονοϊό στην επανεκκίνηση της τέχνης;

Προσωπικά έχω πάει και σε σινεμά και σε θεατρικές παραστάσεις χωρίς φόβο, με την έννοια του ότι όλοι είμαστε εμβολιασμένοι, φορούμε μάσκες και κοιτάμε προς την ίδια κατεύθυνση. Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνα άλλα πράγματα που κάνουμε καθημερινά, όπως το να μπαίνουμε σε ΜΜΜ, να τρώμε σε εστιατόρια που βγάζουμε τις μάσκες κ.ά. Αν ήμαστε οχυρωμένοι πολίτες και προσέχουμε, ήρθε η ώρα να βγούμε προς τα έξω. Δεν είναι φυσιολογικό να μένουμε σπίτια μας τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα κομμάτι της υγείας μας είναι και η κοινωνική ζωή, να έρθουμε σε επαφή με την τέχνη. Όταν τα στερούμαστε, δεν είμαστε καλά. Δεν είμαστε φτιαγμένοι για να καθόμαστε μόνοι μας στο σπίτι.

Τι σε δυσκόλεψε περισσότερο το διάστημα της καραντίνας;

Εμένα ο κορονοϊός με βρήκε λίγο πριν την υπερκόπωση για να είμαι ειλικρινής. Έτσι σταμάτησα να στερούμαι τον ύπνο, έκανα πράγματα για το σπίτι που δεν θα τα είχα κάνει ποτέ υπό άλλες συνθήκες και αξιοποίησα τον χρόνο μου με ωραίο τρόπο. Σίγουρα χαίρομαι που επανήλθαμε, αλλά δεν μπορώ να πω ότι το διάστημα που μείναμε σπίτι το θεωρώ χαμένο χρόνο. Ανακάλυψα ότι μπορώ και χωρίς τη δουλειά, γιατί τόσα χρόνια δούλευα σε λίγο απάνθρωπους ρυθμούς, με την έννοια ότι έκανα και θέατρο και τηλεόραση. Μου άρεσαν αυτά που μου πρότειναν και είχα καταλήξει να δουλεύω επτά μέρες την εβδομάδα, απίστευτα πολλές ώρες. Είδα λοιπόν ότι μπορώ και χωρίς αυτό, άλλο το ότι επιλέγω να είμαι σε διάφορες δουλειές που τις αγαπάω και γίνομαι μέσα από αυτές δημιουργική.

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Γερονικολού: Η φημολογούμενη σχέση με τον Κιμούλη και όσα θα έλεγε στον Φιλιππίδη αν τον συναντούσε!

Συγκλονιστική η Γερονικολού: «Να μιλάμε, να επικοινωνούμε, να μην τα κρατάμε μέσα μας»

Γιάννης Τσιμιτσέλης: Στρίμωξα πολύ την Κατερίνα στη συνέντευξη στο Fishy (Video)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved