Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Δεν ξέρω πότε χορταίνει κανείς από ζωή, όνειρα και θέλω»
Showbiz

Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Δεν ξέρω πότε χορταίνει κανείς από ζωή, όνειρα και θέλω»

Ηθοποιός με όραμα, σπουδαίους ρόλους στο θέατρο και την τηλεόραση. Ο λόγος για της Πέγκυ Σταθακοπούλου.

Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της μίλησε για την παράσταση «Το Λευκό Δωμάτιο» όπου πρωταγωνιστεί αλλά και για το ελληνικό #MeToo.

Σε ποιο βαθμό τα πρέπει, επηρεάζουν τα θέλω σας;

Για πολλά χρόνια τα «πρέπει» πρωταγωνιστούσαν στις επιλογές μου, αλλά σκόνταφταν πάντοτε πάνω στα «θέλω» μου, που οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν πολύ απαιτητικά! Τελικά κάπως συνεννοήθηκαν μεταξύ τους και μερικές φορές ερήμην μου. Τώρα, καθώς τα χρόνια περνούν όλα μοιάζουν πολύτιμα. Και τα «πρέπει» και τα «θέλω» μας οφείλουν να είναι διδάγματα για τη ζωή μας.

Με όλα αυτά που συνέβησαν στο χώρο σας με το κίνημα #metoo, θεωρείτε ότι ξεκίνησε η κάθαρση;

Η κάθαρση θεωρώ ότι είναι πάντα ζήτημα του προσωπικού ηθικού κώδικα του καθενός μας. Δεν νομίζω ότι είναι πάντα θέμα αποκαλύψεων, εκτός αν για κάποιους πραγματικά αυτό αποτελεί υπέρβαση ή θεραπεία.

Η βία πώς αντιμετωπίζεται εν τέλει;

Αληθινά δεν είμαι σίγουρη ότι έχω την απάντηση. Η βία είναι διαστροφή. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Πώς μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει την αποσύνθεση; Έχω την αίσθηση ότι το θάρρος δεν είναι το μοναδικό «όπλο» που αρκεί. Αλλά η αυτοεκτίμηση εάν έχει κατακτηθεί, θα βρει τον δρόμο για να μας δείξει τον εαυτό μας. Και αν πάλι δεν έχει κερδηθεί ακόμα αυτή η αγάπη για τον ίδιο μας τον εαυτό, επείγει να συμμαχήσουμε με αυτό που είμαστε και να υπερασπίσουμε την ύπαρξή μας, ενάντια σε κάθε μορφής κακοποίησης. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας. Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια.

Αν κοιτάξετε πίσω σας θα πείτε «είμαι χορτασμένη»;

Δεν ξέρω πότε χορταίνει κανείς από ζωή, όνειρα και θέλω. Ξέρω μόνο πότε μπορεί να νοιώσει κανείς, πως ζει απόλυτα και όχι πρόσκαιρα. Όσο για μένα κάνω ωραία ταξίδια, ανοίγω και κλείνω κύκλους ζωής, έχω ακόμα μεγάλη περιέργεια για όσα δεν κατέχω και πιστεύω ότι έχω και πολλά όμορφα ακόμα να ζήσω. Μία διαρκής εξερεύνηση η ζωή μας.

Μιλήστε μου για την παράσταση «Το Λευκό Δωμάτιο» όπου πρωταγωνιστείτε στο Θέατρο Σταθμός.

«Το Λευκό Δωμάτιο» είναι έργο του Αλέξη Σταμάτη, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη. Στην παράσταση πέρα από εμένα, συμμετέχει η Εύα Σιμάτου, η Σμαράγδα Σμυρναίου και ο Δημήτρης Τσίκλης. Παίζουμε στο Θέατρο «Σταθμός» κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 και κάθε Κυριακή στις 18:00. Πρόκειται για έναν στοχασμό πάνω στην δημιουργία και στις κατασκευές της. Γι’ αυτό με γοήτευσε, όταν κράτησα για πρώτη φορά το κείμενο στα χέρια μου. Δεν ξέρω πόσο θέατρο είναι αυτό το έργο. Αλλά ναι, αναρωτιέται ο θεατής, όσο κι εγώ, ποια δυνατότητα αυτοδιάθεσης διαθέτει ο καθένας μας. Είτε πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο, είτε είναι ρόλος, είτε συγκεκριμένων προδιαγραφών καλλιτεχνικό δημιούργημα. Πόσο είμαστε εντέλει όλοι μας το πλαίσιο της ζωής μας ή η ίδια η ζωή μας; Ποιος προαποφασίζει για εμάς; Πόσο μπορούμε να πάρουμε την ζωή, στα χέρια μας; Αυτά κι αν είναι ερωτήματα των καιρών μας. Διαχρονικά ερωτήματα…

Πηγή:Εγώ

Διαβάστε επίσης:

Πέγκυ Σταθακοπούλου: «Με ενδιαφέρει πολύ λιγότερο από ποτέ η τέλεια εικόνα μου»

Πέγκυ Σταθακοπούλου: Οι αισθητικές επεμβάσεις, η ηλικία και... το φλερτ μέσα από τα social media!

Πέγκυ Σταθακοπούλου:Ποζάρει με μπικίνι στα 61 της χρόνια και «τρελαίνει» τους followers της

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved