Λένα Παπαληγούρα: «Αισθάνομαι χαρούμενη που επέστρεψα στη δουλειά μου»
Showbiz

Λένα Παπαληγούρα: «Αισθάνομαι χαρούμενη που επέστρεψα στη δουλειά μου»

Η Λένα Παπαληγούρα αρέσκεται να αναμετριέται με δύσκολους ρόλους.

Ένας από αυτούς, που προστίθεται στη φαρέτρα της, είναι η Αθηνά, την οποία Θα υποδυθεί στη σειρά της EPT 1 «Καρτ ποστάλ».

Το τελευταίο εξάμηνο έχεις επιστρέφει στα καλλιτεχνικά δρώμενα πιο ενεργά και πιο δυναμικά. Ποια είναι τα συναισθήματά σου;

Αισθάνομαι χαρούμενη που επέστρεψα στη δουλειά μου, γιατί η προηγούμενη περίοδος ήταν δύσκολη. Νομίζω για όλους μας. Βέβαια, ήμουν από τους λίγους τυχερούς που ήμουν στο Εθνικό Θέατρο και κάναμε σε διαδικτυακά προβολή τον «Γυάλινο κόσμο», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, προσφέροντας παρέα και παρηγοριά σε ανθρώπους που ήταν μόνοι τους. Από εκεί και πέρα, ευτυχώς, ξεκίνησε η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και κατ’ επέκταση στο θέατρο. Αρχίσαμε να έχουμε ζωντανή επαφή με το κοινό. Κάτι που δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Εκεί, είναι το «σπίτι» μας. Εκεί, είναι ο φυσικός μας χώρος, όπου δουλεύουμε και μοιραζόμαστε πράγματα.

Πέρα από το θέατρο, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έκανες γυρίσματα και για τη σειρά της ΕΡΤ 1 «Καρτ ποστάλ».

Η αλήθεια είναι ότι η επιστροφή στην κανονικότητα σηματοδοτήθηκε με αυτόν τον υπέροχο συνδυασμό. Επέστρεψα στο ζωντανό θέατρο, ύστερα από καιρό, αλλά επέστρεψα στην Επίδαυρο, όπου είναι το πιο ωραίο μέρος για να βρίσκεται κανείς. Παρουσιάσαμε την «Ιφιγένεια η ενΤαύροις», σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, και εκεί που δεν μας έβλεπε κανείς, μέσα σε μία νύχτα παίξαμε για 5.000 ανθρώπους. Ταυτόχρονα, όμως, δέχθηκα πρόταση για να συμμετάσχω σε ένα επεισόδιο της σειράς «Καρτ ποστάλ». Χάρηκα πολύ που μπήκα ξανά στη διαδικασία των τηλεοπτικών γυρισμάτων και ακόμη περισσότερο όταν διάβασα το σενάριο και έμαθα όλους τους συντελεστές. Πρόκειται για μια προσεγμένη παραγωγή σε όλα τα επίπεδα και δεν είναι τυχαίο το εξαιρετικό αποτέλεσμα που βλέπετε κάθε εβδομάδα.

Ποιοι λόγοι κάνουν ξεχωριστή την εν λόγω σειρά σε σχέση με τις υπόλοιπες που παίζονται;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν ξεχωριστή τη σειρά. Κατ’ αρχάς, βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ, το οποίο είναι το ίδιο υπέροχο. Όλοι οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι ένας κι ένας και πολύ ταιριαστοί με τους ήρωες που υποδύονται. Επιπλέον, τα γυρίσματα γίνονται στη μαγική Κρήτη, όπου κάθε μέρος της είναι αποκαλυπτικό. Κάθε μέρος της είναι ένα σκηνικό από μόνο του. Πραγματικά.

Τι θυμάσαι από εκείνη την περίοδο των γυρισμάτων;

Τα γυρίσματα για το επεισόδιο στο οποίο συμμετέχω έγιναν σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους. Στην πρώτη ήμουν πιο χαλαρή, γιατί δεν είχα ξεκινήσει πρόβες για την καλοκαιρινή παράσταση, ενώ στη δεύτερη έπρεπε να λείψω από τις πρόβες. Αν δεν συνέβαινε κάπως έτσι, θα ήταν απαγορευτικό. Από εκεί και πέρα, θυμάμαι την Κρητική φιλοξενία και πόσο ωραία περάσαμε όλοι στα γυρίσματα. Μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Για τον Ανδρέα Κωνσταντίνου δεν χρειάζεται να πω πόσο υπέροχος ηθοποιός και συνεργάτης είναι, ενώ η Μελισσάνθη Μάχουτ, την οποία γνώριζα σε κοινωνικό επίπεδο, ήταν αποκάλυψη. Χάρηκα πολύ που τη γνώρισα. Μέσα σε όλα αυτά, πρόσθεσε το ότι ήταν η πρώτη φορά που μπήκα σε αεροπλάνο, και δεν το πίστευα.

Θεατρικά, πρωταγωνιστείς στον «Γυάλινο κόσμο», που παρουσιάζεται στο θέατρο Αλκυονίς. Μίλησέ μου γι' αυτή τη συνεργασία...

Τη συγκεκριμένη παράσταση την παρουσιάσαμε πέρυσι, μέσω διαδικτυακών προβολών, αλλά η αγάπη του κόσμου μάς έκανε να αποφασίσουμε να την παρουσιάσουμε ξανά. Αλλά ζωντανά. Στο θέατρο. Βέβαια, έχουμε κρατήσει την ιδιαιτερότητα του προηγούμενου ανεβάσματος, όπου οι ηθοποιοί δεν είχαμε καμία σωματική επαφή. Δουλεύοντας πάνω σε αυτό το εμπόδιο, χρησιμοποιήθηκε υπέρ μας. Άνοιξε η φαντασία μας και είδαμε τα πράγματα πιο σφαιρικά. Η δική μας αδυναμία να αγγιχτούμε, λόγω της πανδημίας, συνέπεφτε με την ανάγκη των ηρώων να μην αγγιχτούν, λόγω της ψυχικής αρρώστιας. Οι άνθρωποι είναι ακόμα πιο μόνοι και απροστάτευτοι. Είναι σαν να έχουμε τέσσερις μοναξιές.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά σου;

Από τον Μάρτιο θα βρίσκομαι στη φανταστική κωμωδία «Noises Off», που θα ανέβει στο Θέατρο Παλλάς, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο αποτελούμενο από ανθρώπους με τους οποίους πάντα ήθελα να δουλέψω. Περίμενα πώς και πώς να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω κωμωδία. Και έγινε. Παράλληλα, συζητάω για^ δύο νέα σίριαλ που θέλω πολύ να γίνουν.

Πηγή:MYTV

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: «Κάγκελο» η Δανάη με το spoiler – Νύχτα τρόμου για την Ιουλία πριν τον γάμο της

Ελένη: Η έντονη αδιαθεσία συνεργάτιδά της on air – «Να πας σπίτι σου» (Video)

Μενεγάκη: Έκανε μπάτσελορ πάρτι πριν τον γάμο της με τον Μάκη Παντζόπουλο; - H αποκάλυψη on air

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved