Φωτεινή Βελεσιώτου: «Είμαι άνθρωπος που δεν διεκδικώ το αλάθητο»
Showbiz

Φωτεινή Βελεσιώτου: «Είμαι άνθρωπος που δεν διεκδικώ το αλάθητο»

Μέσα στον Δεκέμβριο κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος της Φωτεινής Βελεσιώτου με τίτλο «Αδεια ρούχα».

Ηχογραφήθηκε μέσα στην καραντίνα, σε μουσική του Κώστα Φασουλά και στίχους της Σοφίας Νάτσιου, από τον οποίο έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο τραγούδια, το «Βαδίζω ανάποδα» και το «Μαρίνα».

Παράλληλα, επιβεβαιώνει τον χρυσό κανόνα, ότι οι καριέρες χτίζονται με τα «όχι». «Εχω πει πολλές φορές "όχι". Αν δεν μπορώ να υποστηρίξω κάτι, αν δεν μου αρέσουν ο στίχος, η μουσική, αν δεν είναι τα σωστά άτομα, γιατί διαφορετικά θα προδώσω τις αρχές μου», είπε και αναφέρθηκε στον τρόπο που λειτουργούσε ως δασκάλα. «Είμαι άνθρωπος που δεν διεκδικώ το αλάθητο. Οταν μάζευα τους γονείς τους έλεγα "κάνω χίλια λάθη την ημέρα, αν το πείτε σε μένα και δεν το πείτε στον καφέ που θα πιείτε, μπορεί να κάνω 999". Αυτό τους έδινε τη χαρά και το βήμα να συζητάμε κάθε μου ατέλεια. Ετσι, κέρδιζα τους γονείς, γιατί οι γονείς ήταν οι συνεργάτες μου. Αν δεν συνεργαστώ με τη μάνα, πώς θα συνεργαστώ με το παιδί; Τα παιδιά μου μετέφεραν την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι τους. Ηξερα τι κατάσταση επικρατεί. Οπότε, 24 χρόνια που δίδασκα, δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Θυμάμαι όλους μου τους μαθητές με τα ονόματα τους, τα αδερφάκια τους, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, όλους. Εκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου να έχω τους μαθητές μου χαρούμενους και δεκτικούς στη νέα γνώση, πέρα από τα μαθήματα. Η στάση ζωής μου ήταν αυτή που με ενδιέφερε να δουν και να εκτιμήσουν τα παιδιά και οι γονείς».

Παρ' όλα αυτά, δεν της αρέσει να δίνει συμβουλές. «Δεν έχω αυτόν τον διδακτισμό. Μια απλή κουβέντα μπορώ να κάνω, αλλά όχι να οδηγήσω κάποιον. Δεν νομίζω ότι είναι το ύφος μου. Αυτό που λέω στα νεότερα., παιδιά είναι να συνεχίσουν να μορφώνονται γενικότερα. Η μουσική είναι πολύ όμορφη, αλλά δεν θα πρέπει να είναι ο σκοπός της ζωής τους. Μέσα από την εκπαίδευση του εαυτού μας, μπορούμε να προχωράμε πιο όμορφα. Χαίρομαι να βλέπω νέα παιδιά, ταλαντούχα, αλλά προσπαθώ να τους κάνω να πιστέψουν ότι πρέπει να κρατούν μικρό καλάθι. Είναι δύσκολη η αγορά. Η μουσική είναι η πνοή μας, η ανάσα μας, αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι του ύφους που εσύ θες. Πρέπει να βάλεις και νερό στο κρασί σου. Προφανώς θα διεκδικήσεις το αυτονόητο, εννοείται. Αλλά όταν έχεις να κάνεις με πολλούς ανθρώπους, είτε αυτοί είναι μουσικοί, φωτιστές ηχολήπτες, οτιδήποτε, πρέπει να είσαι διαλεκτικός και ήπιος. Εγώ είμαι π χαρά των ηχοληπτών, δεν τους κουράζω», είπε στη Real Life.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκερία - Κανά - Βελεσιώτου μιλούν στο gossip-tv για τη μουσική συνύπαρξή τους on stage!

Γλυκερία - Μελίνα Κανά - Φωτεινή Βελεσιώτου: Ενώνουν τις φωνές τους και στήνουν γιορτή

Φωτεινή Βελεσιώτου: «Υπάρχουν συνάδελφοι που ζουν στα όρια της φτώχειας»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved