Μακόλεϊ Κάλκιν: Από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» που έσπασε τα ταμεία στις καταχρήσεις
Showbiz

Μακόλεϊ Κάλκιν: Από την ταινία «Μόνος στο Σπίτι» που έσπασε τα ταμεία στις καταχρήσεις

Η πολυτάραχη ζωή του Μακόλεϊ Κάλκιν και η ηθοποιία από μικρή ηλικία.

Ο μικρός Κέβιν Μακάλιστερ ή αλλιώς Μακόλεϊ Κάλκιν, το οποίο είναι και το πραγματικό του όνομα έχει χαρακτηριστεί ως παιδί-θαύμα του Χόλιγουντ. Έχουν περάσει 31 χρόνια από την πρεμιέρα της ταινίας «Μόνος στο σπίτι» και κάθε χρόνο μας συντροφεύει τα βράδια στις κρύες χριστουγεννιάτικες μέρες. Έχει κερδίσει για τα καλά τις καρδιές του θεατών και είναι μια ταινία που προτιμάμε όλοι να την παρακολουθούμε.

Ο ηθοποιός από μικρή ηλικία είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν, έβγαλε μια αμύθητη περιουσία, έχασε όμως, όπως ο ίδιος έχει πει, την παιδική του ηλικία. «Πρέπει να μεγαλώσω ή μάλλον, να μικρύνω. Νομίζω ότι μάλλον αυτό θα ήταν πιο κατάλληλο», είχε δηλώσει σε μια συνέντευξή του στην New York το 2006.

Μέσα σε έξι χρόνια γύρισε 14 ταινίες, έλειπε αρκετές μέρες και ώρες από το σπίτι του, παράτησε το σχολείο και ζούσε μια μη φυσιολογική ζωή για ένα παιδί, κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Μάλιστα για τον ρόλο στην ταινία «Το Κορίτσι μου» έλαβε αμοιβή ένα εκατομμύριο δολάρια, ποσό-ρεκόρ για έναν ανήλικο ηθοποιό, μόλις 11 ετών.

Έτσι, μόλις έφτασε 14 χρόνων αποφάσισε να πάει κόντρα στις επιθυμίες της οικογένειάς του, που τον έβλεπε ως πηγή εισοδήματος και να εγκαταλείψει την υποκριτική.

Ο Μακόλεϊ γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου του 1980 στη Νέα Υόρκη, και από μικρός ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του θεάματος καθώς είναι παιδί ηθοποιού, του Κρίστοφερ Κάλκιν, που πάλευε χρόνια με τον εθισμό του στο αλκοόλ. Οι γονείς του δεν ήταν παντρεμένοι, όμως συζούσαν για χρόνια. Ο πατέρας του, τον μύησε στην υποκριτική, ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στην Αμερικανική Ακαδημία μπαλέτου. Από τεσσάρων χρόνων, και χωρίς ο ίδιος να το έχει επιλέξει, βρέθηκε σε casting, μέχρι που στα δέκα του κέρδισε τον ρόλο του Κέβιν.

Την περίοδο των γυρισμάτων της ταινίας «Μόνος στο σπίτι», γνώρισε τον Μάικλ Τζάκσον με τον οποίο έγιναν καλοί φίλοι και συνήθιζε να τον επισκέπτεται στο σπίτι του, ενώ αργότερα έγινε και νονός των δυο παιδιών του.

Το 1995 οι γονείς του αποφάσισαν να χωρίσουν και το θέμα της κηδεμονίας του, αλλά και της διαχείρισης της τεράστιας περιουσίας του έγινε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης. Η υπόθεση κράτησε δύο χρόνια, μέχρις ότου ο Μακόλει ενημέρωσε τους γονείς του ότι δεν πρόκειται να ξαναπατήσει το πόδι του σε σετ, αν δεν λήξει η μεταξύ τους κόντρα. Τελικά την κηδεμονία του κέρδισε η μητέρα του κι ο Μακόλει απομακρύνθηκε από τον κακοποιητικό πατέρα του, με τον οποίο για χρόνια δεν μιλούσαν.

Λίγα χρόνια αργότερα έκανε την μεγάλη επιστροφή στον κινηματογράφο, ως εικοσάχρονος πλέον ηθοποιός. Οι ταινίες του δεν είχαν εισπρακτική επιτυχία, όμως όλοι μιλούσαν για το ταλέντο του. Στα 24 του συνελήφθη με μια ποσότητα μαριχουάνας και άλλων ουσιών πήρε αναβολή ενός έτους, καθώς ήταν η πρώτη του σύλληψη, και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 4.000 δολαρίων. Στην ακρόαση στο δικαστήριο για πλημμελήματα για παραβάσεις για ναρκωτικά, δήλωσε αθώος στη δίκη, ενώ αργότερα άλλαξε την κατάθεση του σε ένοχος. Καταδικάστηκε τελικά σε τριετή φυλάκιση με έναν χρόνο αναστολή και 540 δολάρια σε δικαστικά έξοδα.

Στη συνέχεια έκανε έναν ταραχώδη δεσμό με την Μίλα Κούνις που είχε άδοξο τέλος, συνεπώς κύλησε στα ναρκωτικά για μεγάλο διάστημα.

Ο χωρισμός του με την Κούνις και τα δημοσιεύματα που έφταναν στα αυτιά του για τους νέους της συντρόφους τον πλήγωναν, με αποτέλεσμα να βυθιστεί στην κατάθλιψη. Έτσι εμφανιζόταν συχνά υπό την επήρεια ουσιών, αδυνατισμένος και καταβεβλημένος, και πολλοί έλεγαν πως είχε βρεθεί στα πρόθυρα του θανάτου. Μάλιστα μια φορά δημοσιεύματα ανακοίνωσαν πως είχε πεθάνει, πράγμα που διέψευσε ο ίδιος με μια φωτογραφία, όπου εμφανιζόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Την δύσκολη αυτή περίοδο, όπως όλα δείχνουν, την έχει αφήσει πίσω του καθώς έχει πλέον απεξαρτηθεί και είναι έτοιμος να επιστρέψει στη μεγάλη οθόνη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Disney+ ετοιμάζεται ένα ολοκαίνουριο sequel του «Μόνος στο Σπίτι» με τον Κάλκιν να ερμηνεύει τον ρόλο του ενήλικα πλέον Κέβιν.

Στην προσωπική του ζωή διανύει μια από τις ομορφότερες περιόδους, αφού με τη σύντροφό του και επίσης ηθοποιό Μπρέντα Σονγκ απέκτησαν το πρώτο τους παιδί, ένα αγόρι που πήρε το όνομα της αδερφής του Κάλκιν, Ντακότα, η οποία έφυγε από την ζωή από ναρκωτικά. Ο ίδιος έχει ακόμα έναν αδερφό, τον Κίραν, ο οποίος επίσης ασχολείται με την υποκριτική.

Διαβάστε επίσης:

Οι διάσημες σταρ στόλισαν τα σπίτια τους για τα Χριστούγεννα και χάρισαν στο Instagram λάμψη!

Ράδιο Αρβύλα: Βίντεο – ντοκουμέντο! Γνώριζαν τελικά για τον γάμο του Στάθη Παναγιωτόπουλου;

Αλεξάνδρου: Ξέσπασε σε κλάματα! Όλη η αλήθεια για τη διαρροή «ροζ» βίντεο που τον φωτογράφιζε

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved