Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκλονιστική συνάντηση με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς και τα λόγια καρδιάς
Showbiz

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η συγκλονιστική συνάντηση με τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς και τα λόγια καρδιάς

Δύο γυναίκες που τις ενώνει μία πικρή αλήθεια, ένωσαν τις δυνάμεις τους, κοίταξαν την αλήθεια κατάματα και συναντήθηκαν για να μιλήσουν από καρδιάς για κάτι που δυστυχώς θα τις ενώνει για πάντα. 

Ο λόγος για τη μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς και την Ιωάννα Παλιοσπύρου που μίλησαν για την έμφυλη βία, τις γυναικοκτονίες και την απώλεια.

«Προσπαθώ την απουσία της κόρης μου να την κάνω ουσία κι έτσι την κρατάω ζωντανή» παραδέχτηκε η Αλέκα Ψαράκου.

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς απευθύνθηκε στους νέους άντρες ζητώντας τους να ψάξουν βαθιά μέσα τους για να ξεριζώσουν τις αντιλήψεις που οδηγούν στη κακοποίηση, τη βία, τη τρομοκράτηση των γυναικών.

Η ίδια τόνισε: «Πρέπει λίγο να σκεφτούν, να ψάξουν πολύ καλά τον εαυτό τους, να αφήσουν τις αντιλήψεις και τις ιδεολογίες και τις εμπειρίες που έχουν μέσα στο σπίτι τους, να ψάξουν καλά μέσα τους, να δουν ότι είναι άντρες, να σέβονται τη γυναίκα που έχουν απέναντι τους και να σέβονται γενικά όλες τις γυναίκες και να τις προστατεύουν».

Η μητέρα της 26χρονης φαρμακοποιού στη συζήτηση της με την Ιωάννα Παλιοσπύρου επεσήμανε επίσης ότι πρέπει να γίνουν δραστικές αλλαγές για να μπει τέλος στη βία κατά των γυναικών.

«Νομίζω ότι κάτι πάει να γίνει, βλέπω ένα «φως» αλλά είμαστε πολύ πίσω ακόμα, πρέπει να γίνουν δραστικά πράγματα, δραστικά. Και από την κοινωνία, και από την οικογένεια και από την εκπαίδευση και από τη νομοθεσία και από τη δικαιοσύνη» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Ψαράκου.

Να θυμίσουμε ότι η 26χρονη φαρμακοποιός δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών. Η μητέρα της ήταν εκείνη που μετά το θάνατο της παρέλαβε τον τίτλο του μεταπτυχιακού της.

Και όπως θυμάται η ίδια: «Ήταν η πιο δύσκολη ημέρα μετά την ταφή, ήταν αυτή για ‘μένα, εκεί, ήταν πολύ βαρύ, εκεί μέσα το κλίμα, να μιλάς σε μία αίθουσα που δεν ακούς ούτε κιχ, να βλέπεις τα μάτια βουρκωμένα και κλαίνε, κι όλοι να λένε που βρήκε τη δύναμη».

Ο τρόπος για να έρθουν οι δύο αυτές γυναίκες κοντά ήταν ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της Γαρυφαλλιάς στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και από τότε στηρίζουν ιδιαίτερα η μία την άλλη.

Από την πλευρά της η Ιωάννα είπε: «Δεν έχω μιλήσει ποτέ με το περιβάλλον του θύτη μου, δεν με έχουν πλησιάσει ποτέ, δεν έχουν εκφράσει ποτέ, ούτε μία άποψη, ούτε μία συγγνώμη, ούτε να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, είναι εξαφανισμένοι».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν θα ήθελα να μου πουν κάτι εμένα προσωπικά αυτοί οι άνθρωποι. Τι να μου πουν; Μία συγγνώμη θα άλλαζε κάτι; Όχι» είπε η μητέρα της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα στη μνήμη της Γαρυφαλλιάς πραγματοποιείται η εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος» με σκοπό να σταματήσει η βία σε βάρος των γυναικών.

Δείτε το βίντεο παρακάτω με όσα είπαν οι δύο γυναίκες:

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η εντυπωσιακή φωτογραφία στο Instagram και η ευχή της για το 2022!

Ναθαναήλ για Παλιοσπύρου: «Ήταν δύσκολη η συνειδητοποίηση στο Παρίσι, δεν μπορούν να γίνουν θαύματα»

Οι ειδήσεις της χρονιάς που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό! Και ήταν πολλές! (video+photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved