Βελεσιώτου: Επικοινωνώ το συναίσθημα μου στους ανθρώπους που κάθε φορά έρχονται να με ακούσουν
Showbiz

Βελεσιώτου: Επικοινωνώ το συναίσθημα μου στους ανθρώπους που κάθε φορά έρχονται να με ακούσουν

Η Φωτεινή Βελεσιώτου πριν ασχοληθεί με το τραγούδι ήταν εκπαιδευτικός.

Πόσο διαφορετικός είναι ο ρόλος του δασκάλου από εκείνον του καλλιτέχνη, δεδομένου ότι και οι δύο ιδιότητες διαμορφώνουν χαρακτήρες; «Δεν είναι το ίδιο», απάντησε.

«Νομίζω ότι στο σχολείο με τα μικρά παιδιά είναι αλλιώς, γιατί έχεις να κάνεις με ψυχές που είναι σαν σφουγγαράκια. Αν σε σέβονται, ό,τι τους πεις θα το ακούσουν. Στο τραγούδι υπάρχουν από κάτω άνθρωποι που ίσως να σκέφτονται: "Τι λέει τώρα αυτή" ή "Πώς τα λέει" ή οτιδήποτε... Ομως με έναν τρόπο στις εμφανίσεις μου γεύομαι ό,τι κοινωνώ. Και επικοινωνώ το συναίσθημα μου στους ανθρώπους που κάθε φορά έρχονται να με ακούσουν».


Στη συνέχεια, ρωτήθηκε αν τελικά... βαδίζει ανάποδα, παίρνοντας αφορμή από τον τίτλο του τραγουδιού της «Βαδίζω ανάποδα». «Ναι, βεβαίως βαδίζω ανάποδα, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι η μόνη που έχω αυτό το προνόμιο. Πολλοί άνθρωποι βαδίζουν ανάποδα και χαίρομαι γι' αυτό. Αυτό είναι ένα τραγούδι που έγραψε ο Κώστας Φασουλάς και η μουσική είναι της Σοφίας Νάτσιου. Μάλιστα, σε κάποια σημεία με εκφράζει κιόλας, γιατί και εγώ είμαι κόντρα στο κατεστημένο. Δεν είμαι άνθρωπος που κάθεται στα αυγά του. Και την άποψη μου θα εκφέρω και θα αντιδράσω όταν κάτι με ενοχλεί. Ετσι είμαι στη ζωή μου».

«Τελικά, εμείς οι Ελληνες ψάχνουμε κάτι για να πάμε κόντρα και προσπαθούμε να βρούμε ζητήματα που να μας διχάζουν;», ρωτήθηκε η Φωτεινή Βελεσιώτου. «Από αρχαιοτάτων χρόνων!», απάντησε. «Δεν είναι τωρινό. Τον Σωκράτη, που έλεγε τόσο όμορφα πράγματα, τον καταδίκασαν σε θάνατο. Τι άλλο να πω; Από κει και πέρα, όλοι γνωρίζουμε, έχουμε διαβάσει Ιστορία, έχουμε διδαχτεί, ξέρουμε τι έχει γίνει στην Ελλάδα με τον διχασμό. Συμβαίνει και τώρα. Είναι ένα φαινόμενο διαρκές».

Είναι κοινά αποδεκτό ότι η φωνή της θυμίζει κάτι από τη Σωτηρία Μπέλλου... «Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν μία και αξεπέραστη. Για μένα τουλάχιστον δεν μπαίνει θέμα σύγκρισης. Απλά, επειδή τραγουδάμε στον ίδιο μουσικό τόνο, ίσως ορισμένοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Νομίζω ότι οι φωνές μας είναι εντελώς διαφορετικές. Ισως να μοιάζει λίγο το ηχόχρωμα, αλλά έως εκεί, δεν νομίζω ότι είναι κάτι άλλο». Εχει απορρίψει τραγούδια που μετά έγιναν επιτυχίες; «Ναι, απέρριψα τραγούδια που μετά έγιναν επιτυχίες, γιατί δεν θα μπορούσα να τα υπερασπιστώ και να τα υποστηρίξω εγώ. Χαίρομαι που-τα είπαν άλλοι και καλύτερα από μένα», είπε γελώντας και πρόσθεσε: «Μέσα στον Δεκέμβρη κυκλοφόρησε ολόκληρος ο δίσκος μου, που λέγεται "Αδεια ρούχα". Πάλι όλα τα τραγούδια είναι σε στίχους του Κώστα Φασουλά και μουσική της Σοφίας Νάτσιου. Μέσα στο 2022 θα κυκλοφορήσει ο "Επιτάφιος" του Μίκη Θεοδωράκη. Μάλιστα, πρόλαβε αυτά τα τραγούδια να τα ακούσει ο μεγάλος συνθέτης πριν φύγει από τη ζωή. Τέλος, θα κυκλοφορήσει και μια συλλογή από ρεμπέτικα τραγούδια, που είναι και αυτά σχεδόν έτοιμα, περιμένοντας τον κατάλληλο χρόνο, και έπεται συνέχεια».

Η Φωτεινή Βελεσιώτου θέλει να κλείσει με ευχές, αλλά και με την αποκάλυψη ότι γράφει ημερολόγιο. «Να φύγει αυτό το χτικιό που μας έχει βρει - γιατί μόνο έτσι μπορώ να το ονομάσω. Ηταν δύσκολο μέχρι τώρα, αλλά για μένα ήταν πιο εύκολο, γιατί έβαλα κάτω πράγματα που τα είχα αφήσει, καθώς έτρεχα μια ζωή και δεν προλάβαινα. Ετσι έκανα πράγματα που τα χάρηκα, θέλω να σας πω ότι εδώ και τρία χρόνια γράφω ημερολόγιο κάθε ημέρα. Γράφω για τους ανθρώπους που πέρασαν μέσα στη μέρα. Και εσείς ακόμη θα καταγραφείτε!», είπε στο Secret.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκερία - Κανά - Βελεσιώτου μιλούν στο gossip-tv για τη μουσική συνύπαρξή τους on stage!

Γλυκερία - Μελίνα Κανά - Φωτεινή Βελεσιώτου: Ενώνουν τις φωνές τους και στήνουν γιορτή

Φωτεινή Βελεσιώτου: «Υπάρχουν συνάδελφοι που ζουν στα όρια της φτώχειας»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved