Φίλιππος Σοφιανός: «Ό,τι έχω κάνει, το οφείλω στον έρωτα»
Showbiz

Φίλιππος Σοφιανός: «Ό,τι έχω κάνει, το οφείλω στον έρωτα»

Το μεγάλο ταλέντο και η αγάπη του για την υποκριτική, έχουν χαρίσει στον Φίλιππο Σοφιανό αμέτρητες επιτυχίες τόσο θεατρικά, όσο και τηλεοπτικά.

Ο ηθοποιός μίλησε για την αποχή του από την τηλεόραση, αν του λείπει, ενώ σχολίασε πόσο σημαντικός είναι ο έρωτας για εκείνον.

-Μιλήστε μου λίγο για την αποχή σας από την τηλεόραση. Πώς είναι δυνατόν να λείπετε από αυτήν;

Αν σου πω ότι δεν ξέρω κι εγώ ακριβώς γιατί συμβαίνει αυτό; Πέρα από την 7ετή απουσία μου στην Κύπρο, μετά την επιστροφή μου βρήκα μια τηλεόραση εντελώς αλλαγμένη. Η κρίση την επηρέασε τρομαχτικά. Υπάρχει ένας κορεσμός στο επάγγελμα. Υπάρχουν πάρα πολλές σχολές που βγάζουν στρατιές ηθοποιών, οι οποίοι δίνουν γη και ύδωρ για να παίξουν τηλεοπτικά. Αυτό έχει ανοίξει την όρεξη στους παραγωγούς να ευτελίσουν κάθε έννοια της λέξης ηθοποιός και παίρνουν ανθρώπους με συνθήκες σκλαβοπάζαρου, με έναν μηνιαίο μισθό, δουλεύοντας κάθε μέρα 10-12 ώρες. Αυτά δεν υπήρχαν παλιά. Πληρωνόσουν με το επεισόδιο. Δεν τηρούνται εργασιακά πρωτοκολλά, ούτε δώρα, ούτε άδειες, τίποτα. Δεν νομίζω ότι συμφέρω, ώστε να με επιλέξει κάποια παραγωγή. Δεν θα με σκεφτούνε. Ούτε εγώ μπορώ να σκεφτώ να μπω σε μια τέτοια τηλεόραση.

-Δεν σας λείπει;

Βέβαια μου λείπει, έχω ζήσει πολύ καλές στιγμές. Έχω κάνει σπουδαία πράγματα και επειδή τα σέβομαι, δεν θέλω να τα «σκεπάσω» με άλλα, που δεν θα είναι τόσο αξιόλογα. Απλά θέλω να τηρούνται κάποια όροι επαγγελματισμού για να πω το ναι σε κάποια δουλειά. Υπάρχει μια άνθηση τώρα στα σίριαλ και νέοι φιλόδοξοι παραγωγοί οι οποίοι έχουν στρέψει το βλέμμα τους προς το netflix και αυτό μου δίνει ελπίδες ότι θα γίνει κάποια πολύ ωραία δουλειά.

-Οι απόπειρες να κάνετε οικογένεια γιατί πιστεύετε ότι δεν ευδοκίμησαν;

Γιατί είναι πολύ δύσκολο για έναν άνθρωπο που δεν κάνει το επάγγελμά μας να κατανοήσει τον ψυχισμό και το πώς λειτουργούμε. Για να επιβιώσεις, ειδικά στα χρόνια που ασκώ εγώ την υποκριτική, θέλει να είσαι εκεί 100%. Αυτό δεν είναι εύκολο να το εξηγήσεις στη σύντροφό σου, ούτε να το καταλάβει, αλλά ούτε και να το δεχτεί. Αυτό που μου έλειψε είναι ότι δεν ήμουν όσο κοντά θα ήθελα στα παιδιά μου, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο δεν θεωρώ ότι έχω κάνει λάθη. Θεωρώ ότι έχω παρεξηγηθεί και παρερμηνευτεί αρκετά.

-Ο έρωτας; Σημαντικός για εσάς;

Ανέκαθεν. Είναι η κινητήριος δύναμη της ζωής. Ό,τι έχω κάνει, το οφείλω στον έρωτα. Δεν έκανα ποτέ κάτι ωφελιμιστικά. Πάντα το έκανα για κάποιον. Ήταν αφιερωμένο κάπου. Στο παιδί μου, στη γυναίκα μου, στη μητέρα μου. Ο έρωτας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μου, τον σέβομαι και θεωρώ ότι δεν μπορείς να τα βάλεις μαζί του και κατά συνέπεια να γλιτώσεις από τον όλεθρο. Είναι πολύ βαθιά νερά. Ερωτευόμουν πάντα πολύ βαθιά και σκληρά, με αυταπάρνηση.

-Νιώσατε ποτέ να χάνετε τον έλεγχο λόγω της μεγάλης αναγνωρισιμότητας;

Ποτέ. Αυτό είναι ένα καλάμι που είναι πάντα δίπλα μας και περιμένει να το καβαλήσουμε. Εγώ ίσως γιατί στα πρώτα βήματα της καριέρας μου είχα καλούς καθοδηγητές, δεν το καβάλησα. Το μόνο που έκανα, είναι αν απολαμβάνω την αγάπη του κόσμου και να είμαι ευγνώμων και ευτυχής γι’ αυτό.

Πηγή:Λοιπόν

Διαβάστε επίσης:

Φίλιππος Σοφιανός: «Τα παράτησα όλα για τον έρωτα, τα άφησα σύξυλα στην κυριολεξία»

Ξέσπασε ο Φίλιππος Σοφιανός: «Έχει μαζευτεί σαπίλα και βρωμιά στο χώρο» (video)

Σοφιανός: Η 10ετής απουσία από την TV, τα τρία παιδιά από τρεις γάμους και τα extreme πάθη του!

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved