Ο γιατρός της Αλίκης θυμάται: «Μου σπάραξε την καρδιά»
Showbiz

Ο γιατρός της Αλίκης θυμάται: «Μου σπάραξε την καρδιά»

Τα χέρια του είναι μαγικά και η ψυχή του ανθρώπινη. Πρόκειται για τον Σωτήρη Αδαμίδη.

Ο γνωστός γιατρός μίλησε για την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη και πώς βρέθηκε στον δρόμο του και όσα θυμάται από την πρώτη τους συνάντηση και αν γνώριζε από την αρχή ότι δεν υπήρχε πισωγύρισμα στην ασθένεια της.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο της ζωής σας. Πώς βρέθηκε στον δρόμο σας;

Ήμουν στο εξωτερικό και με ειδοποίησαν ότι θέλει να με δει και να την αναλάβω. Κάποιοι συνάδελφοι που εκτιμούσαν τη δουλειά μου, της είχαν πει για το φάρμακο για τον καρκίνο του παγκρέατος που εφάρμοζα τότε σε πειραματικό στάδιο, σήμερα το εφαρμόζουμε και επίσημα.

Τι θυμάστε από την πρώτη σας συνάντηση;

Ήρθε στο γραφείο μου, υπέρλαμπρη και πάρα πολύ όμορφη, αν και ήδη είχε ξεκινήσει η αρρώστια της. Όταν την ενημέρωσα για την κατάστασή της και την ρώτησα: «Θέλετε κάτι άλλο κυρία Βουγιουκλάκη;». Τότε μου απαντάει μονολεκτικά: «Γιατρέ, θέλω να ζήσω». Μου σπάραξε την καρδιά εκείνη τη στιγμή. Θυμάμαι επίσης τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και τον γιο της Γιάννη να είναι έξω από το γραφείο, με τα μάτια του κατακόκκινα από το κλάμα. Αυτό που δεν θα ξεχάσω επίσης, είναι το πόσο απλά και ήρεμα αντιμετώπισε την ασθένειά της.

Εσείς γνωρίζατε από την αρχή ότι δεν υπήρχε κανένα πισωγύρισμα;

Ναι φυσικά. Μάλιστα με ενημέρωσε η Αλίκη ότι οι άλλοι γιατροί της είχαν πει ότι θα ζήσει δυο εβδομάδες ακόμη. Την διαβεβαίωσα ότι δεν είναι έτσι. Θα πάμε συντηρητικά και θα φτάσουμε στο δύσκολο σημείο με μια ποιότητα ζωής. Έτσι κι έγινε... Δεν υπέφερε δηλαδή μέχρι το τέλος.

Αν η Αλίκη ζούσε σήμερα και είχε το ίδιο πρόβλημα με τότε, πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να την κάνετε καλά;

Ήταν ένα μεταστατικό νόσημα που δεν μπορούσες εύκολα να το ελέγξεις, νομίζω όμως ότι θα μπορούσαμε με τις εξελίξεις που έχουμε σήμερα, να υπάρχουν καλύτερες ανταποκρίσεις στον οργανισμό της. Ακόμη και το φάρμακο που της είχα χορηγήσει τότε, που ήταν σε πειραματικό στάδιο και σήμερα είναι επίσημο, είχε δώσει σοβαρό αποτέλεσμα. Είχε καθαρίσει αρκετά τη νόσο από τη δύσκολη αυτή περιοχή.

Είχε ακουστεί μια φήμη ότι η Αλίκη προκειμένου να διατηρείται για πάντα νέα, έπαιρνε κάποιες ειδικές ενέσεις κυττάρων, που ήταν βλαβερές για τον οργανισμό της και στη συνέχεια της προκάλεσαν τον καρκίνο. Γνωρίζατε εσείς κάτι τέτοιο;

Ασχολήθηκα λίγο με αυτό και η δική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που μπορείς να συσχετίσεις τη μία με την άλλη πλευρά. Ότι δηλαδή κάτι τέτοιο της προκάλεσε τον καρκίνο. Ένας καπνιστής όμως, έχει μεγάλο ρίσκο να εμφανίσει καρκίνο του παγκρέατος, φυσικά και έχει.

Σας έκανε εντύπωση η νιότη της Αλίκης, παρόλο που την γνωρίσατε σε μια τόσο δύσκολη στιγμή της;

Πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση. Πάρα πολύ όμορφη γυναίκα όχι μόνο εξωτερικά, αλλά και ψυχικά. Το χιούμορ της επίσης ήταν μοναδικό.

Ποια ήταν λοιπόν η τελευταία στιγμή που θυμάστε από εκείνη;

Ήταν βράδυ μία η ώρα περίπου. Είχα τελειώσει τη βάρδια μου και περπατούσα στον διάδρομο για να φύγω. Ακούω ξαφνικά μια φωνή: «Έι, ψιτ! Έλα... θέλω να δοκιμάσεις ένα νερατζάκι που έχω φτιάξει για σένα». Πλησιάζω και νόμιζα ότι θα μου το έδινε για το σπίτι. «Όχι, όχι, θα κοινωνήσεις από τα χεράκια μου», μου λέει! Βγάζει ένα επάργυρο κουταλάκι και μου έδωσε να δοκιμάσω από το νεραντζάκι της. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που η Αλίκη μπήκε στο νοσοκομείο και δεν ξαναβγήκε ποτέ, έπεσε σε κώμα μερικές μέρες αργότερα και έφυγε.

Σας πίεσε τότε η έντονη δημοσιότητα;

Πάρα πολύ, σε βαθμό που είχα πάθει αρρυθμίες στην καρδιά μου. Κάθε μέρα είχε δεκάδες συνεργεία τηλεοπτικά στην είσοδο του «Ιατρικού», με έπαιρναν τηλέφωνο ακόμη και από μέσα του εξωτερικού να με ρωτήσου για την υγεία της. Την λάτρευε ο κόσμος. Αναγκαζόμουν να φεύγω πολλές φορές από την πίσω πόρτα.

Πηγή:Χάι

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved