Δημοσθένης Παπαδόπουλος: Επέστρεψε και είναι αγνώριστος! Ο ρόλος στον Όρκο, η απουσία και η ηλικία
Showbiz

Δημοσθένης Παπαδόπουλος: Επέστρεψε και είναι αγνώριστος! Ο ρόλος στον Όρκο, η απουσία και η ηλικία

Ήταν το 2011 όταν ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος πήρε την απόφαση –μετά τις επιτυχίες του στη μικρή οθόνη- να εγκαταλείψει την Ελλάδα.

Ο ηθοποιός, τον οποίο για πρώτη φορά γνωρίσαμε μέσα από τον ρόλο του «Λευτέρη» στην αισθηματική σειρά του Mega Απών και αργότερα ως «Γιάννη» μέσα από τη σειρά του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η ζωή μας μια βόλτα», επέστρεψε και είναι αγνώριστος!

Αυτή τη φορά μέσα από τη νέα σειρά της ΕΡΤ «Ο όρκος».

Η καριέρα και οι σπουδές

Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, αλλά και της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στην πρώτη σειρά με την υπογραφή του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Η Ζωή Μας Μια Βόλτα» το 1999. Ακολούθησε η εμφάνισή του, πάλι στο MEGA, στην δραματική σειρά «Αέρινες Σιωπές», ενώ κάποια αργότερα, το 2009, ανέλαβε τον ρόλο του ποιητή Καρυωτάκη, στην ομώνυμη σειρά της ΕΡΤ. Μάλιστα, η σειρά εκείνη χάρισε στον Δημοσθένη Παπαδόπουλο ένα βραβείο για την ερμηνεία Α' Ανδρικού Ρόλου στα τηλεοπτικά βραβεία «Πρόσωπα 2009».

Δύο χρόνια αργότερα, ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος αποφάσισε να αφήσει την Ελλάδα που έμπαινε στην βαθιά οικονομική κρίση για να ζήσει στο Βερολίνο. Ο ηθοποιός έμεινε πέντε χρόνια στην πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η ζωή στη Γερμανία

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει τον λόγο για τον οποίο έφυγε και πόσο ίδια ή διαφορετική βρήκε τη χώρα και τους ανθρώπους της. «Έφυγα γιατί ήθελα να γνωρίσω καινούργια πράγματα. Χρειαζόμουν ανανέωση. Νέες προκλήσεις. Κάτι καινούργιο να με κινητοποιήσει. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα είδα τη χώρα και τους ανθρώπους αλλαγμένους. Προς το χειρότερο φυσικά. Μιζέρια, οικονομική εξαθλίωση, αλλά και εγωισμός, φθόνος, μοιρολατρία. Στην πορεία κατάλαβα ότι δεν άλλαξε ούτε η χώρα ούτε οι άνθρωποι. Απλά η κρίση έβγαλε στην επιφάνεια τον κρυμμένο εαυτό της χώρας και των ανθρώπων. Το περιτύλιγμα είχε σκιστεί και αποκαλύφθηκε το μίζερο εσωτερικό. Αυτό που κρυβόταν τόσα χρόνια κάτω από τα φρου - φρου και τα αρώματα»

Η ενασχόληση με τη σκηνοθεσία

«Ως σκηνοθέτης καλούμαι κάθε φορά να αφηγηθώ μία ιστορία και αυτό που με αφορά είναι να αφηγούμαι σωστά το παραμύθι. Προσπαθώ να είμαι παιδί. Αθώος και ανοιχτός ως προς το κείμενο, αλλά και ως προς τους συνεργάτες. Το κείμενο, βέβαια, πρέπει να χτυπάει άμα τη αναγνώσει κάποια χορδή μέσα μου. Η ιστορία που διηγείται πρέπει να συνδέεται με κάποιον τρόπο με κάτι δικό μου. Νομίζω ότι μόνο προσωπικά μπορείς να μιλήσεις μέσω της τέχνης. Ο σκηνοθέτης δηλαδή δίνει τη δική του ερμηνεία στην ιστορία. Βάζει τα δικά του ερωτηματικά. Το γεγονός ότι είμαι και ηθοποιός ίσως βοηθά στη σχέση μου με τους ηθοποιούς. Στην πραγματικότητα όμως ποτέ δεν ξεχώρισα τις δύο αυτές λειτουργίες. Ο καλός ηθοποιός είναι μ' έναν τρόπο και σκηνοθέτης. Και ο σωστός σκηνοθέτης πρέπει να είναι μ' έναν τρόπο και ηθοποιός. Σκηνοθετώντας παρατηρώ επί της ουσίας τον εαυτό μου από έξω»

Η επιστροφή στην τηλεόραση και ο ρόλος στον Όρκο

Χάρης Μαρκάτος (Δημοσθένης Παπαδόπουλος)

Εφοπλιστής. Σύζυγος της Λουΐζας και πρώην σύζυγος της Άρτεμης. Η γέννα της δεύτερης γυναίκας του θα τον οδηγήσει στην υλοποίηση του προγράμματος «Ιατρική Δρόμου». Είναι ο Χάρης Ζαφείρης ο φιλεύσπλαχνος εφοπλιστής, του οποίου τα έργα μιλάνε για το ποιόν του ή μήπως υπάρχει κι άλλη πτυχή του εαυτού του καλά κρυμμένη;

Αγνώριστος στο πέρασμα των χρόνων

«Δούλευα ασταμάτητα πάνω από 20 χρόνια, είχα πήξει και ένιωθα την ανάγκη να φύγω από όλα. Το πώς συνέλαβα την ιδέα έχει πλάκα. Ένα βράδυ είχε έρθει σπίτι μου μια συνάδελφος και φίλη. Βλέπαμε στις ειδήσεις την κρίση που εξελισσόταν ιλιγγιωδώς. Εντελώς στον χαβαλέ αναρωτιόμαστε πού πρέπει να μεταναστεύσουμε. Γύρω στις 3 το πρωί, η φίλη μου έφυγε, εγώ ξάπλωσα και άρχισα να σκέφτομαι την ιδέα του φευγιού. Γιατί όχι; Γιατί είναι μόνο όνειρο, κουβέντα της πλάκας; Μέτρησα τα υπέρ και τα κατά. Τότε ήμουν 39 χρόνων, είπα, λοιπόν, αν δεν το κάνω τώρα, δεν θα έχω τις αντοχές να το κάνω ποτέ»

Δες πόσο έχει αλλάξει

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved