Η Demy στο gossip-tv: «Μόνο όταν υπάρξει αληθινή παιδεία θα μπορέσει η γυναίκα να νιώσει ασφαλής»
Showbiz

Η Demy στο gossip-tv: «Μόνο όταν υπάρξει αληθινή παιδεία θα μπορέσει η γυναίκα να νιώσει ασφαλής»

Λίγες μέρες χρειάστηκαν για να κανονίσουμε μία όμορφη συνέντευξη. Με αυθεντικό λόγο, αυθορμητισμό και γλυκύτητα, η Demy που όλοι αγαπήσαμε μέσα από τα τραγούδια της αλλά και από τον τρυφερό χαρακτήρα της, μάς άφησε να «εισβάλουμε» στην ζωή της και να την μάθουμε λίγο καλύτερα.

Όταν αρχίσαμε να μιλάμε ήταν φανερά ευδιάθετη και πραγματικά μία γυναίκα που μπορείς να πεις ότι σε κερδίζει αμέσως. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που όσοι την έχουν ζήσει και στην καθημερινότητα της δηλώνουν πως είναι ένας ήρεμος αλλά και ταυτόχρονα «ζωντανός» άνθρωπος.

Η Demy έχει ερμηνεύσει μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού τραγουδιού, μετράει αμέτρητες συνεργασίες που μέχρι και σήμερα κάνουν επιτυχίες.

Η ίδια μεταξύ άλλων μάς μιλά για το νέο της τραγούδι «Apothimena», στο οποίο συνεργάζεται με τον ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη JiMBo, που κυκλοφορεί από την Panik Records και είναι στο top10 των YouTube trends από την πρώτη στιγμή. Επίσης, μας μιλά για τον έρωτα αλλά και για το αν νιώθει φόβο ως γυναίκα με τις τόσες κακοποιητικές συμπεριφορές που ακούμε το τελευταίο διάστημα.

Πώς σου μπήκε το μικρόβιο του τραγουδιού;

Δεν ξέρω αν μπορώ να το περιορίσω σε κάτι συγκεκριμένο. Ακούγαμε πάντα πολλή μουσική στο σπίτι και στο αυτοκίνητο. Τα Σαββατοκύριακα θυμάμαι πάντα να παίζει μουσική από το πρωί στο σπίτι, αλλά επίσης θυμάμαι ότι από πολύ μικρή πάντα ήθελα να μαθαίνω τους στίχους και να τραγουδάω. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να καταπιέσω, ξεχείλιζε από μέσα μου η ανάγκη αυτή. Το έχω ξαναπεί ότι θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά να κλαίω με λυγμούς και 5 λεπτά μετά να έχω ξεκινήσει να τραγουδάω χωρίς να το καταλάβω. Να πω βέβαια ότι η γιαγιά μου και η αδερφή της είχαν υπέροχες φωνές, η γιαγιά μου τραγουδούσε και εκείνη πολύ αλλά ποτέ επαγγελματικά ενώ η αδερφή της για μερικά χρόνια το έκανε και επαγγελματικά αλλά το παράτησε για χάρη του έρωτα.

Οι γονείς σου τι είπαν όταν τους ανακοίνωσες;

Πάντα ήξεραν ότι είναι κάτι που θέλω να κάνω, υπήρχε όμως η σκέψη ότι “περνά στο πανεπιστήμιο και μετά κάνε ότι θες”. Και αυτό έκανα! Όταν στο πρώτο έτος άρχισα να κάνω ηχογραφήσεις και να πειραματίζομαι με στήριξαν. Επίσης, όταν ήρθε το συμβόλαιο με την Panik Records το συζήτησα μαζί τους, τους συμβουλεύτηκα και παρά τις όποιες ανησυχίες είχαν, καθώς ήταν ένας τελείως άγνωστος σε όλους μας χώρος, στάθηκαν δίπλα μου 100%.

Είναι μία γυναίκα... αυθόρμητη

Με την Νομική δεν σκέφτηκες να ασχοληθείς καθόλου;

Με τη Νομική ασχολήθηκα πολύ μέχρι να πάρω το πτυχίο μου. Ήταν αυτός ο στόχος που είχα βάλει, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν με φανταζόμουν να ασκώ το επάγγελμα. Μικρή, πέρα από το βασικό όνειρο που είχα να γίνω τραγουδίστρια, φανταζόμουν μετά τη Νομική να κάνω αλλά πράγματα. Για παράδειγμα, διπλωμάτης, δημοσιογράφος, συνήγορος/ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι μερικά από αυτά.

Ποια συνεργασία σε εντυπωσίασε και δεν θα ξεχάσεις ποτέ και ποια συνεργασία σε δυσκόλεψε;

Έχω πολλές αξέχαστες συνεργασίες. Είχα την τύχη από τα πρώτα μου βήματα να βρεθώ δίπλα σε πολύ μεγάλους τραγουδιστές, όπως η Άννα Βίσση, η Δέσποινα Βανδή και ο Σάκης Ρουβάς. Έχω υπέροχες αναμνήσεις από όλες αυτές τις συνεργασίες και έμαθα παρά πολλά! Μπορώ να σου πω ότι οι πιο έντονες αναμνήσεις είναι από το θέατρο, γιατί εκεί περνάς πολύ χρόνο, μήνες καθημερινών προβών αλλά και μήνες καθημερινών παραστάσεων και έτσι πραγματικά γίνεται η οικογένεια σου ο θίασος. Το Mamma Mia είναι μια αξέχαστη συνεργασία! Φυσικά έχουν υπάρξει και δυσκολίες και έχω υπομείνει πολλές, όπως πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις σε οποιοδήποτε επάγγελμα είσαι, ειδικά στο ξεκίνημα. Έχουν υπάρξει όμως και φορές που έχω βάλει τα όριά μου. Θεωρώ ότι όταν είσαι σε μια συνεργασία είναι σημαντικό να σε σέβονται και να σε θέλουν εκεί. Αν δεν υπάρχει αυτό το δεδομένο και δεν εκδηλώνεται έμπρακτα πάνω απ’ όλα, τότε κάτι πάει λάθος.

Πώς σου φάνηκε η εμπειρία της Eurovision;
Είναι σίγουρα από τις πιο δυνατές εμπειρίες που έχω ζήσει. Όλη η προετοιμασία, το ταξίδι πριν και κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού είναι μαγικό. Είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορείς να έχεις σαν performer το να εκπροσωπείς τη χώρα σου στο εξωτερικό. Φυσικά, όμως, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και από πλευράς άγχους και πίεσης

Θα ξανά πήγαινες στην Eurovision;

Ναι, γιατί όχι; Φυσικά, επειδή είναι μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά το χρόνο σε έναν καλλιτέχνη, η αλήθεια είναι ότι δε θα ήθελα να το στερήσω από κάποιον άλλον, μιας και εγώ είχα την ευκαιρία να το ζήσω ήδη μια φορά. Αν όμως μου δινόταν ξανά αυτή η τιμή, θα το έκανα και δεύτερη φορά!

Με όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό για βίαιες συμπεριφορές, εσύ ως γυναίκα νιώθεις φόβο;

Οι γυναίκες είμαστε συνδεδεμένες με την αίσθηση του φόβου. Αν δεν μπεις στο σώμα μιας γυναίκας και να περπατήσεις βράδυ μόνη σου σε έναν ερημικό δρόμο, δε θα καταλάβεις πόσο συνηθισμένες είμαστε στην αίσθηση αυτή. Είναι εντυπωμένη στο DNA μας, ακούμε το “πρόσεχε” από την πρώτη στιγμή που αποκτούμε μια κάποια ανεξαρτησία και δυστυχώς μεγαλώνουμε με την αίσθηση ότι είναι υποχρέωση μας να προσέχουμε. Μόνο όταν υπάρξει αληθινή παιδεία σε αυτονόητες αξίες όπως ο σεβασμός, η συναίνεση, η ισότητα, θα μπορέσει η γυναίκα να νιώσει ασφαλής στο σώμα της.

Πότε μπορεί να βγεις εκτός εαυτού;

Η αλήθεια είναι ότι “εκτός εαυτού” με την κυριολεκτική έννοια δύσκολα βγαίνω. Έχω μάθει να ελέγχω τα συναισθήματά μου από πολύ μικρή, κάποιες φορές σε υπερβολικό βαθμό. Η αδικία είναι κάτι που ανέκαθεν με ενοχλούσε πολύ, όπως επίσης και το ψέμα, είτε απευθύνεται σε μένα, είτε και όχι. Μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που έχουν καλή σχέση με την αλήθεια.

Τι δεν μπορείς να συγχωρήσεις σε έναν άνθρωπο;

Νιώθω ότι είναι πολύ νωρίς στη ζωή μου για να καταλήγω σε τόσο σημαντικά συμπεράσματα. Στη ζωή αλλάζουμε συνεχώς. Ο μόνος τρόπος να μαθαίνεις είναι να ζεις και όσο ζεις μαθαίνεις πράγματα για τον εαυτό σου που μπορεί να μην ήξερες. Η κοροϊδία και η εξαπάτηση στις διαφόρων ειδών σχέσεις είναι, σίγουρα, κάτι που δεν ξεχνάω, ακόμα και αν συνεχίσει να υφίσταται μια φιλική, επαγγελματική κλπ σχέση, μέσα μου δεν υπάρχει γυρισμός από κάτι τέτοιο.

Τι είναι έρωτας για εσένα;

Ο έρωτας είναι έλξη, είναι το συναίσθημα της παντοδυναμίας που έχεις στην αρχή, σαν να είσαι το κέντρο του κόσμου, εσύ και ο/η σύντροφός σου. Είναι ένστικτο, αλλά πιστεύω ότι έχει ένα όριο, αν δεν καταφέρει να γίνει αγάπη.

Μέχρι που θα έφτασες για τον έρωτα;

Για την αληθινή αγάπη θα έφτανα μακριά. Εξάλλου αυτό είναι και το νόημα, να μπορείς να “μεγαλώσεις” τον εαυτό σου για κάποιον άλλον, να εξελίσσεσαι μαζί με τον άλλον, να επεκτείνεις τα όρια σου για αυτόν.

Πώς είχες περάσει στην καραντίνα;

Την πρώτη περίοδο της καραντίνας πέρασα μια άνευ προηγουμένου ξεκούραστη περίοδο, όπως και πολλοί γνωστοί μου. Είχαμε την ευκαιρία μέσα στην ατυχία των περιστάσεων, να γνωρίσουμε έναν άλλο τρόπο ζωής, χωρίς ενοχές, και να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό μας. Φυσικά, με το πέρασμα του χρόνου για μένα ήρθαν και πιο δύσκολες στιγμές ψυχολογικά, γιατί τελικά το σοκ της αντίθεσης μεταξύ του παλιού και του νέου τρόπου ζωής ήταν μεγάλο.

Είχες φοβηθεί καθόλου με τον κορονοϊό;

Παρά πολύ στην αρχή, αλλά με το πέρασμα του χρόνου και τις επιστημονικές εξελίξεις ο φόβος μου μετριάστηκε. Δεν έχω σταματήσει όμως να προσέχω και να αγχώνομαι με την κατάσταση, όπως και να στενοχωριέμαι με τα τόσα, σε καθημερινό επίπεδο, δυσάρεστα νέα που ακούμε για τους συνανθρώπους μας.

Εκείνη την περίοδο τι σου είχε λείψει περισσότερο;

Μου έλειψε πολύ η επαφή με την οικογένεια μου και τους φίλους μου, τα τραπέζια και η ανεμελιά αυτών των στιγμών.

Όταν ο κόσμος σε βλέπει στο δρόμο, τι σου λέει;

Πολύ όμορφα πράγματα που σχετίζονται, συνήθως, με τα τραγούδια μου, και συνήθως με πολλή αγάπη και πολύ αυθορμητισμό.

Πάμε στο νέο τραγούδι που κυκλοφόρησες με τον Jimbo, με τίτλο «Απωθημένα». Μίλησέ μας γι’ αυτό…

Είναι ένα τραγούδι που αγαπώ πολύ. Ο Chris Karr και ο JiMBo όταν το έγραψαν σκέφτηκαν εμένα για να το ερμηνεύσω και όταν το άκουσα το λάτρεψα από το πρώτο άκουσμα! Μετά σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραίο να το κάνουμε ντουέτο με τον Jimbo, που έχει μια καταπληκτική φωνή! Κυκλοφορεί από την Panik Records μαζί με music video, που σκηνοθέτησε ο Θοδωρής Σελέκος. Χαίρομαι που ο κόσμος το έχει αγαπήσει από την πρώτη στιγμή, μου στέλνει θετικά σχόλια και το έχει βάλει στις πρώτες θέσεις των YouTube trends.

Εσύ έχεις κάποιο απωθημένο και ποιο είναι αυτό;

Προσπαθώ να σκέφτομαι ότι όλες οι επιλογές που έχω κάνει με έχουν φέρει εδώ που είμαι, και οτιδήποτε έγινε σε κάθε στιγμή της ζωής μου ήταν αυτό που μπορούσα να κάνω τότε, με τα δεδομένα και τις σκέψεις που είχα τότε. Αν με πιέσεις για μια απάντηση, μπορώ να σου πω ότι θα ήθελα να είχα ζήσει κάποια χρόνια στο εξωτερικό σε μικρότερη ηλικία. Αλλά στην πραγματικότητα δεν ξέρω πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η ζωή μου αν είχα κάνει αυτή την επιλογή. Κάθε επιλογή στη ζωή μας φέρνει άπειρες συνέπειες και εξελίξεις γι’ αυτό είμαι ευγνώμων για όλες αυτές τις αποφάσεις και επιλογές που με έχουν φέρει εδώ που είμαι σήμερα.

Ακούστε παρακάτω το νέο τραγούδι της Demy.

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved