Βίκυ Λέανδρος: Προσφέρει στέγη και σίτιση σε 15 Ουκρανούς πρόσφυγες στο αγρόκτημά της
Showbiz

Βίκυ Λέανδρος: Προσφέρει στέγη και σίτιση σε 15 Ουκρανούς πρόσφυγες στο αγρόκτημά της

Η Βίκυ Λέανδρος είναι μια γυναίκα- σύμβολο που εδώ και χρόνια αφήνει το "αποτύπωμα της τόσο μέσα από τη δουλειά της όσο και με το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της.

Τη δύσκολη εποχή των μνημονίων, για παράδειγμα, εκείνη στήριζε διαρκώς τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων για τις ευάλωτες ελληνικές οικογένειες οργανώνοντας μεγάλες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Η πρόσφατη ουκρανική κρίση δεν θα μπορούσε να την αφήσει αδιάφορη. Όπως δήλωσε η ίδια στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης,αποφάσισε να προσφέρει στέγη και σίτιση σε 15 Ουκρανούς πρόσφυγες στο αγρόκτημα της στο χωριό Μπάστχορστ, έξω από το Αμβούργο. Πρόσθεσε επίσης ότι θα προσφέρει στα παιδιά της Ουκρανίας όλα τα έσοδα της καθιερωμένης ετήσιας φιλανθρωπικής συναυλίας που πραγματοποιεί με τον σύλλογο «Ein Herz fur kinder» (Μια καρδιά για τα παιδιά).

«Θέλησα να φιλοξενήσω οικογένειες στις οποίες η ζωή έδειξε το σκληρό πρόσωπο της, καθώς έχασαν πατρίδα και σπίτι με αποτέλεσμα να γίνουν πρόσφυγες. Πρόκειται για δύο οικογένειες, μία με τρία παιδιά και μία μόνο με τη μητέρα με δύο παιδιά», εξηγεί η Βίκυ Λέανδρος στο «Gala». «Όταν ήρθαν στο σπίτι μου οι άνθρωποι αυτοί ήταν ταλαιπωρημένοι και σε κατάσταση σοκ. Επιθυμούσα να βρουν σε εμάς φροντίδα και μια φιλόξενη γωνιά. Τα παιδιά φαίνονται να έχουν τραύματα. Ήθελα μέρα με τη μέρα να ξαναβρούν την ανεμελιά της ηλικίας τους και τη ζεστασιά και να βγουν στην αυλή μου για να παίξουν. Προσπαθούμε να τους χαρίσουμε μικρές στιγμές χαράς. Ένα από τα αγόρια αγαπά το ποδόσφαιρο κι εμείς το πήγαμε να παίξει. Το άλλο αγόρι το γράψαμε σε μαθήματα κιθάρας. Μέσα σε αυτό που τους συμβαίνει χρειάζεται να τα παρακινούμε και για μικρές ανάσες ζωής».

Η Βίκυ Λέανδρος αναφέρθηκε στο πώς ένιωσε όταν έμαθε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Όταν ξέσπασε ο πόλεμος σοκαριστήκαμε όλοι. Η πρώτη σκέψη ήταν "πόλεμος εν έτει 2022;". Όταν η τεχνολογία έχει προοδεύσει με τέτοια ταχύτητα, όταν ο ανθρώπινος νους έχει προχωρήσει τόσο πολύ στην επιστήμη, φαντάζει αδιανόητο να μην μπορούν οι άνθρωποι να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να οδηγούνται σε τέτοιες αποφάσεις. Δυστυχώς αρνούμαστε να διδαχτούμε από την Ιστορία και επιστρέφουμε πάντα στα ίδια και στα ίδια όπου πολίτες υποφέρουν πολεμώντας, χάνοντας αγαπημένα τους πρόσωπα ή τα σπίτια και την πατρίδα τους» απαντά.

Αναφορικά με τη δική της προσφορά βοήθειας όμως, κρατά χαμηλούς τόνους: «Δεν αισθάνομαι ότι κάνω κάτι μεγάλο μπροστά σε όλο αυτό το τραγικό που συμβαίνει. Βλέπω φοβισμένους τους ανθρώπους που φιλοξενώ. Δεν έχω μιλήσει ακόμη εκτενώς μαζί τούς. Θέλω να τους δώσω πρώτα τον χρόνο να συνέλθουν -όσο μπορούν- και να αισθανθούν άνετα. Οφείλουμε να τους αφήσουμε να πάρουν μια ανάσα. Θα ήθελα πάντως να προσφέρω στέγη και σε άλλους πρόσφυγες», είπε η Βίκυ Λέανδρος στη δημοσιογράφο Μαρία Λεμονιά.

Διαβάστε επίσης:

Eurovision 2013: Λέανδρος – Παπαρίζου: Η συνάντηση των δυο Ελληνίδων νικητριών της Eurovision!

Η Βίκυ Λέανδρος εξομολογήθηκε το πρώτο πράγμα που κάνει όταν έρχεται στην Αθήνα

Δεν θα πιστεύεις ποια Ελληνίδα έφτασε στον ημιτελικό του Masked Singer της Γερμανίας

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved