Θάνος Καλλίρης: «Είχα διατελέσει πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»
Showbiz

Θάνος Καλλίρης: «Είχα διατελέσει πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Ο Θάνος Καλλίρης είναι ένας αρκετά ευαισθητοποιημένος καλλιτέχνης ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη μίλησε για την προεδρία του στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για τον Πόλεμο στην Ουκρανία καθώς και για πολλά… άλλα!

Ο Θάνος Καλλίρης έχει επιστρέψει δισκογραφικά με ένα τραγούδι που εκφράζει τα θέλω μιας ολόκληρης κοινωνίας και που προέκυψε μέσα στην πανδημία και το lockdown, τότε που η μελαγχολία και ο εγκλεισμός βασίλευαν στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Με τίτλο «Θα βγω να διασκεδάσω», ο Καλλίρης παραμένει ένας αιώνιος έφηβος. Μάλιστα, ορισμένοι τον κατατάσσουν στην κατηγορία «Πασχάλης Αρβανιτίδης».

Κατανοώ απόλυτα αυτούς που με σχετίζουν με τον Πασχάλη. Μάλιστα, δεν σας κρύβω ότι έχω συνεργαστεί πολλές φορές μαζί του και για μένα είναι πρότυπο, γιατί έχει μεγάλη οξυδέρκεια και πολλή θετική ενέργεια!», σχολιάζει μιλώντας στη στήλη.

«Είναι ένα τραγούδι που έγραψα στη διάρκεια της δεύτερης καραντίνας, γιατί ήμουν πάρα πολύ άσχημα ψυχολογικά. Το έγραψα για να με κάνει ουσιαστικά να νιώσω καλύτερα. Είναι ένα απλό τραγούδι που λέει "θα βγω να διασκεδάσω, αγκαλιά σου να γιορτάσω, να σε φιλήσω, να ξενυχτήσω...", όλα αυτά δηλαδή που μου έλειπαν τόσο πολύ έπειτα από σχεδόν ενάμιση χρόνο πραγματικής απραξίας.

Αυτό που πέρασα ως καλλιτέχνης δεν το έχω ξαναπεράσει ποτέ και ούτε θέλω να το ξαναπεράσω, ούτε εγώ ούτε οι συνάδελφοι μου. Εκείνο το διάστημα δεν είχαμε σκοπό, δεν είχαμε χρήματα, δεν μπορούσαμε να βγούμε να τραγουδήσουμε ούτε δωρεάν, γιατί απλώς απαγορευόταν. Ευτυχώς, όμως, πέρασε και έμεινε το τραγούδι μου, που τα περιγράφει όλα», συνεχίζει.

Ο Θάνος Καλλίρης ήταν ο πρώτος επώνυμος καλλιτέχνης που συνέδεσε το όνομα του με τη δημιουργία του «Χαμόγελου του Παιδιού» και, για όσους δεν το θυμούνται, έχει διατελέσει και πρόεδρος. Βρέθηκα στην εκπομπή "Κόκκινη κάρτα’’, τη διάσημη εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, πολλά χρόνια πριν, και μέσα από εκεί ξεκίνησε η ιστορία του "Χαμόγελου του Παιδιού". Τότε, μόλις έκλεισαν τα φώτα, όλοι έφυγαν. Αν ήταν 20 γνωστά πρόσωπα εκεί, έφυγαν όλοι. Εγώ όμως είχα συγκλονιστεί και θεώρησα ότι μπορώ και πρέπει να κάνω κάτι. Έτσι, μαζί με τον Κώστα Γιαννόπουλο και δύο- τρία άλλα άτομα ακόμα στήσαμε ''Το Χαμόγελο του Παιδιού" και έτσι, έγινε πραγματικότητα. Γι’ αυτή μου την κίνηση είμαι πάρα πολύ περήφανος. Μάλιστα, διετέλεσα τα πρώτα χρόνια πρόεδρος, και αυτό αμισθί», τονίζει, εξηγώντας το πόσο πολύ ήθελε να προσφέρει μέσα από την καρδιά του.

Παρέμεινε για πολλά χρόνια στο Διοικητικό Συμβούλιο ως επίτιμο μέλος. «Είναι κάτι που με κάνει πάρα πολύ περήφανο, γιατί δεν βοήθησα απλώς να γίνει ακόμα ένας σύλλογος, αλλά να γίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με μεγάλη δράση», μας δηλώνει. Ο ίδιος, όντας σήμερα γονιός, λέει πως είναι σαν να ακροβατεί μονίμως από το «όχι» στο «ναι» και από το «πρέπει» στο «δεν πρέπει». «Προσπαθώ να είμαι φίλος, αλλά ταυτόχρονα να είμαι φιλικός και αυστηρός μαζί», λέει: Συγκλονισμένος από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει επηρεαστεί ψυχολογικά: «Οι άμεσες συνέπειες αυτού του πολέμου είναι η ακρίβεια της ενέργειας σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Όλο αυτό, μαζί με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, με την καταχνιά του πολέμου, επηρεάζει πάρα πολύ και τη δική μου δουλειά, όπως και την ψυχολογία μου, άρα και την ψυχολογία του καταναλωτή, που θέλει να διασκεδάσει, αλλά δεν μπορεί, γιατί δεν έχει ούτε τα χρήματα ούτε τη διάθεση. Μόλις τελείωσε η πανδημία, νιώσαμε ακόμα ένα σκαμπίλι, γιατί είμαστε ένας πολύ πονεμένος λαός. Ας μην ξεχνάμε ότι έχουμε περάσει μία δεκαετή κρίση. Κι εκεί που πήγαμε να ανασάνουμε, ήρθε η πανδημία. Κι εκεί που πήγαμε να το ξεπεράσουμε, ήρθε μια μεγάλη ενεργειακή κρίση. Κι εκεί που είπαμε πως θα τα βγάλουμε πέρα, ήρθε ο πόλεμος!».

Πηγή: Secret

Διαβάστε επίσης:

Γερμανού: Η απίστευτη αποκάλυψη: «Ήμουν με τον Θάνο, με φλέρταρε ένας νεότερος και ήμουν σε δίλημμα»

Θάνος Καλλίρης: «Τα δύο τελευταία χρόνια νομίζω έπιασα πάτο»

Θάνος Καλλίρης: «Υπήρξαν στιγμές που δεν είχα να κάνω τίποτα και ένιωθα μόνος και δυστυχής»

Καλλίρης: Η αποκάλυψη για τη σχέση του και τη μεγάλη διαφορά ηλικίας που έχει με την σύντροφό του

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved