Βασίλης Μηλιώνης: Ο «Κωστής» της σειράς «Σκοτεινή Θάλασσα» μιλά για το τηλεοπτικό του ξεκίνημα
Showbiz

Βασίλης Μηλιώνης: Ο «Κωστής» της σειράς «Σκοτεινή Θάλασσα» μιλά για το τηλεοπτικό του ξεκίνημα

Ο Βασίλης Μηλιώνης είναι ένας νέος καλλιτέχνης στο χώρο της υποκριτικής, ο οποίος συμμετέχει στη σειρά του MEGA, «Σκοτεινή Θάλασσα».

Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, τον παρακολουθούμε μέσα από τη συχνότητα του MEGA και συγκεκριμένα στη σειρά «Σκοτεινή Θάλασσα» και ο λόγος για τον «Κωστή» της σειράς, Βασίλη Μηλιώνη. Ο ηθοποιός, μίλησε στο περιοδικό Gala για τις σπουδές του αλλά και για το πως επιβιώνει σήμερα ως ηθοποιός.

Γιατί έγινες ηθοποιός;

Από την αρχή είχα μια καλλιτεχνική ανησυχία. Από το νηπιαγωγείο συμμετείχα σε όλες τις σχολικές θεατρικές απόπειρες μέχρι και το Λύκειο, όπου στην πραγματικότητα εκεί κατάλαβα περί τίνος πρόκειται γιατί έτυχε να βρεθώ σε ένα σχολείο που είχε μια θεατρική ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, με πανελληνία βραβεία και παραστάσεις στο Εθνικό και στο Θέατρο Τέχνης. Εκεί λοιπόν κατάλαβα ότι αυτό μπορεί να ήταν ένα πάρα πολύ σοβαρό παιχνίδι. Και επειδή μέσα από την ομάδα εξερευνάς διάφορα, διαπίστωσα ότι είναι ομαδικό σπορ και αυτό μου αρέσει, γιατί μπαίνεις στη διαδικασία να μοιραστείς ιστορίες με έναν κύκλο ανθρώπων και να επικοινωνήσεις πραγματικά. Οπότε για μένα αυτό ήταν πάρα πολύ καλό βήμα και κατάλαβα ότι θα μπορούσα να το κάνω και επαγγελματικά.

Η Φιλολογία πώς μπήκε στη μέση;

Όπως κάθε παιδί στο σύγχρονο κατεστημένο του εκπαιδευτικού συστήματος έδωσα Πανελλήνιες για να έχω μια δικλίδα ασφαλείας και πέρασα στη Φιλολογία της Αθήνας. Τη σχολή όμως δεν την αντιμετώπιζα απαραίτητα ως το μελλοντικό μου επάγγελμα. Την αντιμετώπιζα περισσότερο ως μια πηγή γνώσης, έναν κόσμο από τον οποίο θα πάρεις κάποια πράγματα και αυτά μπορεί να σε οδηγήσουν είτε σε ένα επαγγελματικό μέλλον είτε σε μια δική σου προσωπική βελτίωση, σε έναν εμπλουτισμό του κόσμου των γνώσεων σου. Ούτως ή άλλως είχα ήδη αποφασίσει να γίνω ηθοποιός. Οπότε αργότερα έδωσα στη Δραματική Σχολή του Εθνικού, πέρασα και την τελείωσα το 2020.

Με τη «Σκοτεινή Θάλασσα» έκανες πολύ καλό τηλεοπτικό ξεκίνημα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαι πολύ τυχερός, γιατί βρέθηκα σε μια συγκυρία που γίνονται καινούρια πράγματα και αναθαρρεύει λίγο η μυθοπλασία. Και αυτό το πλαίσιο που είναι λίγο πιο κινηματογραφικό, τύπου Netflix, αλλάζει και το επίπεδο της ποιότητας των πραγμάτων που βλέπουμε. Και σεναριακά και από άποψη εικόνας.

Μένεις ακόμα με τους δικούς σου;

Όχι, σχεδόν τα δύο τελευταία χρόνια ζω μόνος μου. Με βοήθησε λίγο η συνθήκη. Κατάφερα να βρω δουλειά κατευθείαν και μπορώ να αυτοσυντηρούμαι ως ηθοποιός. Αλλά και αυτά τα πράγματα είναι λίγο τυχερά. Μιλάμε για έναν πολύ δύσκολο χώρο και όλοι μας κάποια στιγμή θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το δίλημμα τι θα κάνουμε την επόμενη σεζόν και πώς θα βγει ο μήνας. Ωστόσο το ότι μένω μόνος μου με έχει βοηθήσει να απογαλακτιστώ από τους δικούς μου. Τώρα έμαθα π σημαίνει να πατάς στα πόδια σου. Εξαρτόμαστε πολύ από τους γονείς μας ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα και τελικά καταλαβαίνεις ότι και αυτά τα μικρά πράγματα έχουν τεράστια σημασία στο θέμα της επιβίωσης. Είναι ουσιαστικό για μένα το να μπορείς να γυρίσεις στο σπίτι σου, να έχεις να τρέξεις τους λογαριασμούς, να έχεις να τρέξεις ένα νοικοκυριό που κάπως έχεις στήσει. Είναι πολύ διαφορετικό από το να μένεις μαζί με άλλους και άλλοι να κάνουν αυτές τις δουλειές για σένα.

Μαγειρεύεις ή σου έρχονται ταπεράκια από το πατρικό;

Δεν ξέρω να βράσω ούτε αυγό. Δεν μπορώ να πω ότι με τρελαίνει να μαγειρεύω, αλλά δεν έχω και τον χρόνο για να το κάνω. Οπότε παράγγελνα φαγητό, απ' έξω, απλώς προσπαθώ να είναι κάπως ισορροπημένη η διατροφή.

Τι κάνεις όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

Η αλήθεια είναι ότι έχω ξεχάσει πώς είναι να έχω ελεύθερο χρόνο. Πάντως μου αρέσει να κάνω ταξιδάκια με τους φίλους μου, να πιω έναν καφέ στον ήλιο, να πάω μια βόλτα στη θάλασσα, τέτοια πράγματα, λίγο κλισέ. Γενικά να κάνω πράγματα με την παρέα μου και τους δικούς μου ανθρώπους. Επίσης, όσο μεγαλώνω, εκτιμώ το να βγω έξω για ένα καλό φαγητό.

Κινηματογράφο δεν έχεις κάνει ακόμα, σωστά;

Δεν έχω κάνει, αλλά θα ήθελα πολύ, δεδομένης της εμπειρίας μου με τη «Σκοτεινή Θάλασσα» που ήταν μια σειρά πολύ κοντά στα κινηματογραφικά standards. Έχουμε καιρό μπροστά μας θεωρώ και δεν το βιάζομαι.

Διαβάστε επίσης:

Στάθης Σταμουλακάτος: Έχουν γυριστεί τρεις διαφορετικές εκδοχές για το τέλος της Σκοτεινής Θάλασσας

Σκοτεινή θάλασσα: Σκόπιμη διαρροή φέρνει στην αστυνομία μαρτυρία για το θάνατο του Μιχάλη

Σκοτεινή θάλασσα: Ο Σάββας θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία του Μιχάλη

Αλέξανδρος Βάρθης για Σκοτεινή Θάλασσα: «Ο Γιάννης προστατεύει τον Ηρακλή»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved