Τερμίτες: Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μαρματάκης - Η συγκλονιστική ανάρτηση
Showbiz

Τερμίτες: Πέθανε ο στιχουργός Μιχάλης Μαρματάκης - Η συγκλονιστική ανάρτηση

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Μαρματάκης. Ο στιχουργός υπέγραφε τους περισσότερους στίχους των τραγουδιών που έγιναν τεράστιες επιτυχίες από το συγκρότημα Τερμίτες

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στο facebook ο Παύλος Κιρκιλής.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Ο αγαπημένος φίλος και στιχουργός στα περισσότερα τραγούδια των Τερμίτων Μιχάλης Μαρματάκης… δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας… η παρέα μικραίνει εδώ κάτω και μεγαλώνει εκεί πάνω»

Οι Τερμίτες δημιουργήθηκαν το 1980 από τους Αντώνη Μιτζέλο (σόλο κιθάρα, σύνθεση, ενορχήστρωση), Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (φωνή, κιθάρα, σύνθεση), Παύλο Κικριλή (ακουστική κιθάρα, μπάσσο, σύνθεση), Δημήτρη Βασαλάκη (ηλεκτρικό μπάσσο) και Τόλη Σκαματζούρα στα τύμπανα.

Η αρχική ονομασία τους ήταν P.L.J. Band. Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 από τη Vertigo με τίτλο "Armageddon" και περιείχε instrumental κομμάτια, κάποια σε αγγλικό στίχο και για πρώτη παγκόσμια φορά στίχους από την Αποκάλυψη του Ιωάννη στην αρχαία Ελληνική γλώσσα. Ο δίσκος αρχικά πούλησε ελάχιστα κομμάτια (γύρω στα 400) αργότερα έτυχε παγκόσμιας κυκλοφορίας και αναγνώρισης. Σήμερα είναι συλλεκτικό βινύλιο (και εξαιρετικά ακριβό) στις ξένες αγορές. Αμερικάνικος και Ευρωπαϊκός μουσικός τύπος εκθειάζει το Armageddon χαρακτηρίζοντας το έναν από τους καλύτερους δίσκους Progressive rock που ηχογραφήθηκαν ποτέ. Είναι από τους πρώτους έθνικ-ροκ δίσκους και από τους πρώτους δίσκους που αναφέρονται στην οικολογία και την καταστροφή του πλανήτη.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved