Σουρέλης: Η ηλικία, η περίοδος που θέλει να ξεχάσει και το απίθανο χόμπι του
Showbiz

Σουρέλης: Η ηλικία, η περίοδος που θέλει να ξεχάσει και το απίθανο χόμπι του

Ο Παναγιώτης Σουρέλης ανήκει στο δυναμικό του Alpha τα τελευταία 3,5 χρόνια, ως ρεπόρτερ και παρουσιαστής απογευματινών δελτίων ειδήσεων, ενώ συνήθως τα καλοκαίρια βρίσκεται στην παρουσίαση της πρωινής ζώνης.

Έτσι, και αυτό το καλοκαίρι, μαζί με τον Χρύσανθο Κοσελόγλου και την Αλεξάνδρα Καϋμένου, καθημερινά από τις 9.30 ως τις 13.00 παρουσιάζει την εκπομπή «Alpha τώρα», με όλες τις σημαντικές ειδήσεις και θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όσα δεν γνωρίζετε

Έχω καταγωγή από την Κεφαλονιά και μισή από τη μεσσηνιακή

Μάνη, αλλά συνήθως ό,τι συμβαίνει δεν το κρατάω «μανιάτικο».

Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στον Πειραιά. Έμαθα να αγαπώ τη θάλασσα και ίσως γι' αυτό δυσκολεύομαι να μετακομίσω στο κέντρο της Αθήνας.

Το «μικρόβιο» του δημοσιογράφου φαίνεται πως το είχα από μικρός. Θυμάμαι στην Τετάρτη Δημοτικού να μας μιλάει η δασκάλα για κάποιο θέμα και να επιστρέφω στο σπίτι, να ανοίγω εγκυκλοπαίδειες (τότε δεν υπήρχε το google, τυχερή η σημερινή γενιά!) και να γράφω τρεις κόλλες χαρτί με πληροφορίες, χωρίς να το έχει δώσει η δασκάλα για εργασία. Ήμουν ο «πληροφοριάκιας» της τάξης.

Άρχισα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία από το αθλητικό ρεπορτάζ, όπου και παρέμεινα για τέσσερα χρόνια. Συνέχισα στο ελεύθερο, καλύπτοντας όλα τα μεγάλα θέματα της τελευταίας 20ετίας για τηλεοπτικούς σταθμούς, κυριακάτικες εφημερίδες και ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Έχω τρομερή ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τα άτομα με ειδικά ανάγκες, λόγω προσωπικών βιωμάτων. Όπως δυσκολεύομαι να διαχειριστώ στη δουλειά μου υποθέσεις που αφορούν κακοποίηση ή ασέλγεια σε παιδιά. Εκεί «σφίγγω» τα δόντια, προσπαθώ να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να κάνω τη δουλειά μου.

Είχα την τιμή πρόσφατα να λάβω το βραβείο «Πάνος Σόμπολος» για το ελεύθερο,
αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ, από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Μπότση, για την έρευνά μου σχετικά με την εγκληματική δράση του αποκαλούμενου ψευτογιατρού.

Μου αρέσουν τα ταξίδια και για τον λόγο αυτόν νιώθω τυχερός που ζω στην πιο όμορφη χώρα του κόσμου, την οποία αγαπώ να εξερευνώ. Αγαπημένη μου πόλη στο εξωτερικό είναι η Νέα Υόρκη, στην οποία θαυμάζω τα επιτεύγματα της ελληνικής ομογένειας. Σκέφτομαι ότι θα έρθει μια μέρα που δεν θα χρειάζεται να δουλεύω και θα ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο.

Η τηλεόραση για μένα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς μου, που ξεκίνησε το 2000 από το ρεπορτάζ. Αυτό που δεν χάνω στην τηλεόραση είναι τα δελτία ειδήσεων, οι ενημερωτικές εκπομπές, οι αστυνομικές σειρές, αλλά και ταινίες, ειδικά αυτές στις οποίες πρωταγωνιστούν δημοσιογράφοι.

Αν δεν ήμουν δημοσιογράφος, θα ήθελα να είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, όμως δεν είχα το απαιτούμενο ταλέντο. Ασχολήθηκα ερασιτεχνικά οκτώ χρόνια με το ποδόσφαιρο, από το οποίο έμαθα μεταξύ άλλων να είμαι ομαδικός, ένα στοιχείο που αποδείχτηκε σημαντικό στη δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία. Μετά το ποδόσφαιρο, σπούδασα δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ. Σκέφτηκα ότι, αφού δεν θα έπαιζα επαγγελματικά ποδόσφαιρο, τουλάχιστον ας μετέδιδα τους αγώνες.

Έχω συναντήσει πολλά γνωστά πρόσωπα από διάφορους χώρους. Ένα από αυτά που ξεχωρίζω είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που είχα τη χαρά να μου δώσει συνέντευξη πριν από λίγα χρόνια. Δεν θα ξεχάσω τη στιγμή που του έδωσα το χέρι μου για να του συστηθώ και μου απάντησε «γεια σου, είμαι ο Γιάννης», λες και δεν τον ήξερε κανείς. Καταπληκτικός αθλητής, σπουδαίος άνθρωπος. Όπως δεν θα ξεχάσω και ότι μου υπέγραψε μια φανέλα του, η οποία κατά λάθος μπήκε στο πλυντήριο, με αποτέλεσμα να σβηστεί η υπογραφή του. Παρ' όλα αυτά, την κρατάω, διότι έχει ιδιαίτερη αξία για μένα. Βεβαίως ελπίζω κάποια στιγμή να τον συναντήσω ξανά και να την υπογράψει.

Ένα χόμπι που αγάπησα το τελευταίο διάστημα είναι οι καταδύσεις. Είναι τρομερό το συναίσθημα να κολυμπάς κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και να εξερευνάς τον βυθό. Είναι ένας διαφορετικός κόσμος, που σε κάνει να ξεχνάς τα πάντα. Εξάλλου δεν μπορείς να έχεις μαζί σου το κινητό.

Θέλω να ξεχάσω την περίοδο που κλήθηκα να αντιμετωπίσω προβλήματα υγείας στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον. Όσον αφορά τα επαγγελματικά, η περίοδος που έχει «χαραχτεί» στο μυαλό μου είναι όταν έκλεισε ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER, όπου εργαζόμουν για επτά χρόνια.

Το μεγαλύτερο ελάττωμα μου είναι ότι δεν ξυπνάω πρωί. Μη σας ξεγελάει η καλοκαιρινή εκπομπή, έχω κακή σχέση με το ξυπνητήρι. Το πρώτο πράγμα που κάνω το πρωί μόλις ανοίξω τα μάτια μου είναι να διαβάσω ενημερωτικές ιστοσελίδες από το κινητό μου.

Το τελευταίο πράγμα που κάνω το βράδυ πριν κλείσω τα μάτια μου είναι να δω τηλεόραση ή να ακούσω ραδιόφωνο για να χαλαρώσω.

Τον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να ξεκουράζομαι και να ασχολούμαι με αθλητικές δραστηριότητες. Βέβαια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι καφές
με φίλους και συζητήσεις για οτιδήποτε εκτός από δουλειά. Χρειάζεται και λίγη
αποτοξίνωση.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το «Δεν έχω πολλά» του Κωνσταντίνου Αργυρού. Έρωτας για μένα είναι αυτός που θα έρθει με την πρώτη ματιά.

Πηγή: Τηλέραμα

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved